Ski advies

Goedemorgen wintersporters,

Gezien ik mijn huidige (simpele) Head ski’s verkoop ben ik op zoek naar nieuwe.

Ik ben op zoek naar een all-round ski. Ski 95% op de piste. Ben 26 jaar, 1,73m en 62kg. Zou mezelf omschrijven als een sportieve skiër die ook van rustig cruisen houdt. Heb een jaar of 5 ski-ervaring (gevorderde beginner?). Kom in ieder geval iedere piste prima beneden.

Nu is mijn oog gevallen op de Volkl RTM 75is, en is mijn vraag past deze ski, zoals ik vermoed, bij mijn bovenstaande wensen / omschrijving?

Alle advies is welkom! Alvast bedankt.

In het voorjaar hebben we al heel wat suggesties gegeven in dit topic: https://www.wintersport.nl/forum/topic/408973

Voor zover ik het op papier kan terugvinden (ik heb er zelf niet op geskied) zou de RTM 75 goed kunnen. Al zijn de meningen over het karakter en skigemak van de ski wel verdeeld:

De ene zegt: “De RTM 75 is een sportski die wat stug aanvoelt. Hij heeft veel grip en een goede rebound. Je moet wel goed druk tegen de voorkant van je schoenen houden, maar dan doet hij alles. Het besturen van de RTM 75 kost kracht en de ski” (bron: https://www.skiinfo.nl/skimateriaal/a/737/ski-test-2013/v%C3…)

Een andere zegt: “De Völkl RTM 75 IS is als beste getest in de categorie Allround: De Allround ski’s spreken een heel breed publiek aan. De ski’s hebben zeer uitgebalanceerde eigenschappen, vragen weinig kracht, straffen onvolkomenheden in de techniek niet af en geven de skiër zelfvertrouwen.” (bron: https://www.anwb.nl/vakantie/wintersport/skien/skitest/2017/…).

hallo @philip1991,
ik heb deze ski sinds dit voorjaar en ben er zéér tevreden over.
Ski vraagt niet zo veel kracht en je kan er alle kanten mee uit, rustig cruisen , lange en korte bochten carven, (relatief) snel mee racen. Off-piste ervaring heb ik niet.
Voor mij ( 60 j; 85 kg; 1.90 m) een echte allround ski. Spijtig genoeg( te weinig technische kennis) kan ik je niet zo’n goede uitleg bezorgen als bijv. @Gigi of @DrPhil maar hopelijk heb je er wat aan.
Mijn vorige ski was’n Nordica Speedmachine , 'n ski die me teveel arbeid begon te vragen gezien mijn leeftijd (60), te weinig techniek bij mezelf en teveel rugklachten deden me zoeken naar een “eenvoudigere” ski.
Voor mezelf heb ik met de Volkl RTM75 een goede oplossing gevonden.

Born to run. B.S.

Dank heren!

@GiGi zijn die K2’s van mij niet een goede optie hier of is dat teveel gevraagd. Mooi combi sportief en cruiser…past qua postuur ook goed. K2 ikonic 80ti in 170.

Dat kan eventueel. Maar ik kan me voorstellen dat je nog iets lichtvoetigers wil.

En ga je ze nu ook daadwerkelijk kopen @philip1991?

Ik denk het wel ja @DrPhil . Wel eerst mijn oude ski’s zien te verkopen.

Welke zijn dat, en wat vraag je daarvoor?

Plaats een reactie