Welk beroep oefenen jullie uit?

Ik vroeg me af in welke sector jullie tewerk gesteld zijn? Ik werk in de chemie en zit met het probleem dat de meeste vakanties al vastliggen van het bedrijf uit. Zo heb ik elk jaar de week tussen kerst en nieuwjaar en 2 weken in de zomer. Echter vind ik dit stom! want als ik op skireis wil moet ik al de week tussen kerst en Nieuwjaar gaan en de familiefeesten dus ook missen…Ik weet niet of ik het kan oplossen door overuren want die worden normaal ook al niet gedaan op men werk. Toch maar eens gaan uitkijken naar ander werk denk ik zo …of terug gaan studeren, tijd op overschot,geld daarentegen weer niet :)

Ik verdoe mijn tijd in een productie bedrijf, maar gezien kantoorfunctie kan ik mezelf altijd wel vrij plannen,

mijn hele afdeling weet ook dat ze me tussen week 2 en week 12 in ieder geval twee weken gaan missen :)

ZZP’er in de IT, met veel te veel vrijheid om te gaan en staan waar ik wil…

Ik ga dus altijd voor de lastsecond-vakanties om de beste condities mee te pakken.

I even pee standing sideways...

Hoi

Ik vroeg me af in welke sector jullie tewerk gesteld zijn? Ik werk in de chemie en zit met het probleem dat de meeste vakanties al vastliggen van het bedrijf uit. Zo heb ik elk jaar de week tussen kerst en nieuwjaar en 2 weken in de zomer. Echter vind ik dit stom! want als ik op skireis wil moet ik al de week tussen kerst en Nieuwjaar gaan en de familiefeesten dus ook missen…Ik weet niet of ik het kan oplossen door overuren want die worden normaal ook al niet gedaan op men werk. Toch maar eens gaan uitkijken naar ander werk denk ik zo …of terug gaan studeren, tijd op overschot,geld daarentegen weer niet :)

op 4 jan. 2012 13:17

Je hebt toch wel meer dan drie weken vakantie?

Ik zit met hetzelfde probleem, drie weken collectief gesloten in de zomer en twee weken collectief gesloten met kerst.

Toch heb ik nog (net) genoeg vakantie/adv-dagen over om 2 weken buiten die periodes op (ski)vakantie te gaan.

Sorry niet leden, maar dit soort topics hoort toch echt in de Stube thuis. Even een accountje aanmaken als je wilt reageren dus.

MAND!

Ik ben student Wiskunde-Wetenschappen in het vijfde jaar. Ik ben gebonden aan de dure schoolvakanties dus daarom ga ik met pasen! Binnenkort in unief kan ik buiten de schoolvakanties weg :)

Bakker in een ambachtelijk bakkers bedrijf. Geen kinderen in huis, dus vrij ideaal. Qua vakanties zit ik wat dat betreft en ook qua werk nergens aan vast. Enige puntje is dat ik in de drukke december weken geen vrij kan nemen. Maar gezien de drukte in de vele gebieden lijkt me dat geen probleem :D Ook scheelt het ons ieder jaar weer vele euro’s doordat we in de januari weken gaan buiten de vakanties om.

Snow!

iemand die anoniem is vraagt naar ons beroep?

Grappig, ik was niet ingelogt en kon niet reageren terwijl een anoniem wel een Topic kan hebben.

Maarja, Ik heb zelfstandig ondernemer in de woning- en projectstoffering.

Ik werk in de zorg, ben kinderdiabeteverpleegkundige op een kinderafdeling en polikliniek. Heb veel vrije uren, ook ivm met ouwelullen dagen dus kan vaak weg. Ga wel zo min mogelijk in de vakantie periodes.

Dienten Die Alte schule

Zelfstandig software-ontwikkelaar. Lang genoeg op voorhand plannen en dan kan ik wel op reis buiten de drukke periodes om, maar ik schik me meestal wel naar m’n vriendengroep.

Geek, Snowboarder, iPhone developer

Student Logistiek (met tijdelijke stop dus buiten hoogseizoen op wintersport :-))

@Cees @Leo van der meer ; zoals het bericht van Yo-han al aangeeft heeft hij het onderwerp naar de stube geplaatst… Beter lezen ;-)

@Jasper, dank, van een student logistiek had ik ook wel verwacht wat waardevolle tips ivm beter lezen te mogen ontvangen, zodat dus ook enige pedagogische kwaliteiten je niet vreemd zijn :-)

Nautisch verkeersleider Vlissingen.

ik ben student 5e jaar informaticabeheer

Ik werk in een drukkerij, die valt ook in de chemische sector. Helaas is het bij mij ongeveer hetzelfde verhaal, 1 week tussen kerst en Nieuwjaar en 2 in de zomer. Dan heb ik slechts 3 dagen vrij te kiezen en nog 4 brugdagen… Dus zit ik zowat vast he qua vakantie… Denk dat ik dit jaar tussen kerst en Nieuwjaar vrij ga maken voor een skivakantie…
Maar weet niet hoelang ik nog ga werken …hoop en al 3 jaar, dan eens uitkijken wat ik alsnog kan doen, ga niet men hele leven in een fabriek staan :)

Sneeuw is gewoon mijn obsessie.

Werk bij een dienstverlenend bedrijf en werk voor hun op een Hogeschool in Eindhoven. Ik zou dus alle schoolvakanties vrij kunnen nemen (max. 28 werkdagen natuurlijk) maar ik wil in die periodes helemaal niet op vakantie, veel te duur. Als ik dan een andere periode vrij wil nemen wordt daar vaak moeilijk over gedaan en moet ik redelijk lang wachten op een definitieve "yes or no".

Nog even, dan heb ik ook m’n Hogeschool diploma en kan ik een andere baan zoeken. Inkomen is niet het belangrijkste, vrijheid en plezier in m’n werk wel.

Ik ben organisatieadviseur (change consultant), sinds kort freelance, dus in theorie meer flexibiliteit in mijn vrije dagen. Kijken hoe dat in de praktijk gaat uitpakken… ;)

Ik ben student Latijn-Wiskunde 5e jaar.
Traumberuf: Piloot, lekker over de Alpen vliegen in de cockpit van een 757 :)
Wintersport als het past…

all-round IT’er bij een welzijnsorganisatie. Eenmanspost, dus eigenlijk 365*24 onmisbaar.

maar gelukkig wordt het werk in mijn vakaties opgevangen door een externe helpdesk die alleen de helpdeskcalls voor me oplost (incident-management)

problem-mgt en change-mgt doe ik dan wel als ik weer terug ben van vakantie…

fijne site hè, dat wintersport.nl?

Freelance journalistje als bijbaan en verder student communicatie- en informatiewetenschappen. Meestal neem ik wel ergens een weekje of heb ik nog wel een weekje ruimte in een tentamenperiode. Voordeel is dat semesters lopen tot en met januari. Dus kan een weekje in semester 1 nemen in december of januari en een weekje in semester twee februari/maart/april.

Dan mis ik niet al te veel dus geen probleem.

Wie nooit valt zal niet weten waar z´n grens ligt.

R&D ingenieur bij een ingenieursbureau gespecialiseerd in het ontwerpen van windturbine bladen. R&D werk komt vaak niet op een weekje meer of minder dus een weekje vrij nemen is geen probleem. Mijn vrouw zit echter in het onderwijs dus ben ik alsnog gebonden aan de schoolvakanties.

Don`t eat yellow snow

@jaapm wel gebonden aan school vakanties, maar wel vaak vakantie, in het onderwijs :p

Zit in de IT en kan eigenlijk altijd wel vrij krijgen, altijd wel mensen die even de boel voor je overnemen of in de gaten houden in je afwezigheid.

Dus kan prima buiten de wat drukke periodes.

Vulploegmedewerker (Of chique gezegd, voorraadmanager) bij Jumbo Supermarkten. ;)

Ik zit ook nog op het VWO, 't is maar een bijbaantje.

Belgische defensie. Gemakkelijk om vrij te krijgen om op wintersport te gaan.

En ik werk als stratemaker

Ik werk als advocaat. Daardoor bijna altijd tijd te weinig om te skiën, maar met wat creatief plannen lukt het ieder jaar weer om 2 a 3 keer op wintersport te gaan.

Ik ben student Supply Chain Management (=logistiek) in Tilburg (UvT) en hoop vanaf september een leuke baan in dat werkveld te vinden.

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!

Ik werk als Sales Employee bij TomTom.

Vakantiedagen opnemen is geen enkel probleem tot April/Mei.

Daarna begint een ontzettend drukke zomerperiode:)

DON'T BLINK BECAUSE HISTORY IS WRITTEN IN AN INSTANT

Ben buitendienstmonteur voor oa Canon en HP, vrij nemen is nooit een probleem bij ons. Aangezien het bij ons vrijwel altijd even druk is.

Plaats een reactie