Refuges Vanoise winter

Normaal zou ik deze vraag op Wepowder zetten, maar aangezien @Rogier hier zit, denk ik dat hier ook ideaal is. Ik ben op zoek naar een één of meerdere refuges in de Vanoise die in de winter ofwel geopend zijn, ofwel een ‘winterraum’ hebben. Maar ik merk dat hier mijn Franse kennis en de kennis van de regio tekort schiet. Het liefst lekker ver weg van de bewoonde wereld, maar wel bereikbaar op tourskies met flinke bepakking voor het geval van zelfverzorging. Wat ik reeds gevonden heb:
Refuge du plan du lac
Refuge gite du suffet
Beide lijken sowieso niet open te zijn, maar in ieder geval de eerste lijkt wel enigszins toegankelijk in de winter. Hoor het graag als jullie advies hebben! Periode zou ergens in het tourseizoen zijn. Bedankt voor de input!

Ik kwam op deze site uit. Onder andere deze heeft winterplekken

https://www.refuges-vanoise.com/fiche-hebergement-col-de-la-…

Probeer het eens hier http://www.skipass.com/forums/sports/ski/rando/forum.html…

Als je geen frans kunt lezen en/of schrijven, gewoon de tekst in google translate gooien
https://translate.google.com/translate?sl=fr&tl=nl&j…

The older I get, the better I was

ik stap zo in de auto naar NL… maar als ik daar ben zal ik zeker even antwoorden ;-)

Click. Click. Peace

Kijk eens op : http://www.vanoise-parcnational.fr/fr/des-decouvertes/sejour… voor refuges in het Parc de la Vanoise en op http://www.vanoise-parcnational.fr/fr/des-decouvertes/sejour… voor hutten aan de rand van het Parc de la Vanoise.
Wat betreft de Refuge Lac du Lou, die ligt op 20 minuten lopen van Les Menuires aan het eind van een mooie off piste route maar is ook te bereiken via een pad vanaf Les Menuires.

bon ski

Plaats een reactie