Ischgl met Kerst(avond)

Na meerdere jaren Ischgl met de opening en in februari denken we er nu aan om voor het eerst met kerst te gaan. Nu lees ik dat met kerst avond er veel (aprés-ski en restaurants) gesloten is, klopt dit ?
Zijn er betaalbare restaurants waar er met kerst avond kan worden gegeten ?
En hoe is de drukte rond de kerstperiode in Ischgl in vergelijking met een openingsweekend of de drukke februari periode ?

Kerst is hoogseizoen, dus de meeste restaurants zijn open. Het komt wel voor dat sommige hotel-restaurants gesloten zijn, om een besloten sfeer te creëren voor huisgasten.
In Oostenrijk is Kerst een uitgesproken ingetogen feest. Verwacht geen ‘Amerikaanse’ commercie, maar eerder een serieuze, religieuze insteek. De focus ligt op kerstavond (‘Heiligabend’)
Qua drukte volgt kerst ook een specifiek patroon: T/m 25 december is het in de skigebieden over het algemeen tamelijk rustig doordat Duitsers en Oostenrijkers Kerst thuis vieren. De dagen daarna, t/m het weekend na Oud & Nieuw, zijn -samen met Carnaval- de drukste van het seizoen. Hoe druk is moeilijk te zeggen, en sterk afhankelijk van de algemene sneeuwsituatie in de Alpen. Die is met Kerst altijd nogal onzeker, en doordat Ischgl een sneeuwzeker oord is, kan dit bij matige omstandigheden veel extra dagjesmensen trekken.

*bericht bewerkt door Wunderkammer op 05 nov 2018 18:59

Bedankt al voor de reactie!
Nog tips ?

Eigenlijk vind ik dat je van kerst niet zo veel merkt als je in Ischgl bent, zeker niet als je er normaal gesproken ook in de wat drukkere periodes bent (Krokus en openingsweekend).

Qua restaurants, veel hotel/restaurants houden hun deuren inderdaad gesloten voor gasten die niet in het hotel verblijven, of hebben een aparte ruimte voor hen. Je zou Nevada (bij Florianparkplatz) kunnen proberen, geen idee of zij met kerst iets speciaals doen of hebben, maar normaal gesproken een betaalbaar restaurant.
Anders Kitzloch, lekker eten en hebben geen hotel oid, wel altijd druk, dus op tijd reserveren.

Apres ski is altijd open!

*bericht bewerkt door ieniemienie op 11 nov 2018 12:40

Afgelopen 4 jaar zijn wij met kerst in Ischgl geweest. 1e en 2e kerstdag zijn gewone dagen en dan merk je bijna niks van kerst. Alleen op kerstavond is wel bijna alle apres-ski dicht ( volgens mij is alleen de Fire&Ice open). Als je deze avond in een restaurant wil eten met een groep zul je nu al moeten reserveren, ook de supermarkten en winkels sluiten eerder met kerstavond, dus dit is wel iets om rekening mee te houden.

Plaats een reactie