Waar naar toe volgende week? Adelboden, Andermatt, Les Carroz, Montafon, ..

Met de sneeuwdump op de kaart, gevolgd door een mooiere droge periode vanaf woensdag, plannen we een skitrip van donderdag tot zondag. Omdat we maar 2,5 dagen op de latten staan, zijn we op zoek naar een skigebied/verblijf dat niet te ver rijden is, maar tegelijk ook voldoende % pistes open heeft.

De voorkeur op dit moment gaat uit naar 1 van de vermelde gebieden in het onderwerp, maar het is nog wat koffiedik kijken hoeveel pistes bij elk van hen zullen open zijn. De meesten van hen hebben op dit moment zo goed als niets open, openingen staan vanaf volgend weekend gepland, maar de vraag is natuurlijk hoeveel ze open gaan krijgen zo meteen na de verwachte sneeuwval + wetende dat het seizoen eigenlijk nog moet starten. Op hun websites vind ik hier voorlopig heel weinig info over.

Iemand suggesties? Eventueel ook voor leuk verblijf…

Ik lees even mee want wij hebben hetzelfde plan voor volgend weekend. Ik gok dat het Montafon gaat worden voor ons, met meer dan 1.5 meter sneeuw in Arlberg moeten ze daar toch best wat pistes kunnen openen! Via http://www.montafon.at kun je veel appartementen/hotels vinden.

Montafon is Vorarlberg, niet Arlberg. Scheelt net een paar kilometer. En veel centimeters 😎

Goed aan te rijden: Engelberg, Damuls.
Iets verder: Ischgl, Kuhtai, Axamer Lizum, Stubaier Gletsjer, Otztal, Serfaus/Fiss/Ladis, Verbier/L4V, Les Diablerets, Laax/Flims, Davos/Klosters, Arosa/Lenzerheide.
De keuze is reuze, ook qua verblijf. Zo voor de kerst zal het overal lekker rustig zijn en relatief goedkoop. Mijn tip: boek 1 dag van te voren (klinkt spannend, is het niet) voor de meeste korting op verblijf. (booking.com, via pagina van desbetreffende gebied.)

It's all about the turns duuuuuude!

Ik weet het Wunderkammer, maar met de voorspellingen van gister van Roel gokte ik dat er dan toch best een metertje overbleef voor Vorarlberg. Na het bericht van vandaag wordt het toch weer een beetje spannend!

Ik zou overigens het weerbericht goed in de gaten houden. Die vermeende droge periode lijkt veel korter uit te vallen. Voor volgende week donderdag-zaterdag beginnen er ook dikke sneeuwsignalen op te komen…

Actuele situatie Mayrhofen:

https://youtu.be/4idgv63g4Ug

En Obergurgl:
https://youtu.be/21qlRSEAiyc

Kan toch alleen maar beter worden komende dagen?

*bericht bewerkt door Sjaak27 op 07 dec 2018 19:25

Plaats een reactie