Holvoet, pijn met skiën en snowboarden

Ik heb vaak pijnlijke voeten tijdens t snowboarden en skiën.
Podotherapeut; holvoet, hoge wreef en de voorvoet zakt iets door waardoor te veel spanning op pees ontstaat.
Meerdere snowboardschoenen en adviezen geprobeerd. Ik rijd nu Thirtytwo lashed. Bij flinke inspanning nog steeds pijn.

Ik wil graag van die pijn af en ik wil nieuwe skischoenen kopen, maar vertrouwen dat ik het probleem opgelost krijg is er niet meer.
Steunzolen wordt vaak genoemd, skischoenen verwarmen, op maat laten maken.
Op zich is een holvoet geen abnormale voet.

Iemand dezelfde ervaring en de oplossing?

Ga eens naar dutchbootfitter.nl

Die hebben verstand van voeten (gediplomeerd podo-therapeut) en van skischoenen, zooltjes etc. Ze zitten in Amsterdam (IJburg).

@Marco-paul?

*bericht bewerkt door GiGi op 11 dec 2018 23:09

Ik heb soortgelijke voeten. Zelfs die pijn met snowboarden. Ben pas geleden met skiën begonnen. Na een tijd onderzoek heb ik Strollz schoenen bij Austria sport laten aanmeten.
Het zijn dure schoenen (900euro) echter pijn aan je voeten is afgelopen. Afgelopen openings weekend in val Thorens ze kunnen testen en had geen enkele pijn in mijn voeten.

Mijn advies is ga naar Austria sport in Malden. Ze hebben ook andere schoenen.

From a galaxy far far away.............

Heb je al eigen zooltjes laten maken? Sindsdien heb ik weinig tot geen last meer aan de onderkant van mn voet.

*bericht bewerkt door Tiny-M op 12 dec 2018 07:44

Sowieso heb je waarschijnlijk zooltjes nodig die je voet meer ondersteunen. Als goede winkels moeite hebben om je te helpen dan zijn er nog een paar adressen die nog meer weten en kunnen. Zelf goede ervaring met Dutchbootfitter in IJburg en Edelweiss / Patrick Rademakers in (sinds deze zomer) Dieren, bij Arnhem.

Voordeel van Patrick is dat ie ter plekke je schoen fixt (dat kost dus wel veel tijd), waarbij je in IJburg vaak terug moet om je schoenen weer op te halen.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Probeer het eerst eens met op maat gemaakt zooltjes voor in je huidige schoenen. Grote kans dat je dan van je klachten af bent of veel minder last hebt… scheelt weer een diepte-investering in nieuwe schoenen en is het proberen waard.

Plus 1 voor op maat gemaakte zooltjes. Alleen maar positieve verhalen over inclusief die van mezelf.

Ik hoor uit mijn omgeving ook positieve reacties wbt zooltjes op maat. Dat kan misschien wel de oplossing zijn. Scheelt inderdaad hele nieuwe schoenen. Maar belangrijkste boodschap is dat je een bezoekje brengt aan een specialist :)

Bergen + Sneeuw = ❤

@Marien80 - daar heb ik ook lang problemen mee gehad en heb een hele tijd hopeloos gezocht naar een goede skischoen. Uiteindelijk via de podoloog en daarna de bootfitter, de ultieme oplossing gevonden.
Blijkt dat holvoet, hoge wreef en brede voorvoet vaak samen voorkomen en dat is de slechtst denkbare combinatie voor skischoenen. Voor mij was de oplossing een HV (high volume) skischoen met op maat gemaakte SIDAS zolen en fitting/tuning van de binnenschoen. Sinds heb ik nooit meer pijnlijke voeten gehad. Ga zeker naar een goede en ervaren bootfitter. Vraag je podoloog om een goed adres.

*bericht bewerkt door Hupla op 12 dec 2018 21:29

ik ben in het verleden bij een podoloog geweest om zolen aan te meten specifiek voor snowboarden. Echter de podoloog wilt je voeten gaan corrigeren. Het resultaat was voor mij nog meer pijn.

Dus deze gingen naar een tijd proberen uit de snowboard schoen en heb toen superfeets gekocht ( de groene). Dit was een stuk beter. Maar nog steeds niet de oplossing. Maar door mijn schoenen onderin losser te maken en rustig de dag op te bouwen was het te doen.

Toen ik besloten had om te gaan skiën. Las ik overal verhalen zoals hierboven. Mensen die meerdere keren naar een bootfitter terug gaan om dingen aan te passen en mensen die na meerdere skischoenen hebben gekocht en nog niet tevreden zijn. Het enige merk skischoen waar ik geen slechte berichten over lees is strolz. De prijs is hoger dan de rest. Maar ik heb geen zin om meerdere keren terug naar een bootfitter te gaan om maar te hopen dat ie het kan oplossen. Mijn voeten die dezelfde problemen heeft als die van jou, zijn gewoon te lastig voor productie skischoenen.

Het verhitten van schoenen kan de schoen,naar mijn inziens, maar een klein beetje aanpassen.

Bij Austria sport gaf hij al gelijk aan dat andere schoenen gewoon niet gaan lukken.
Dus mijn voeten opgemeten en opgestuurd naar Lech. Daar wordt de buitenschaal op mijn voeten gemaakt. 3 weken later terug gekomen en de schoenen gevuld met foam.

Resultaat is skischoenen waarmee ik pijnloos kan skiën. Als ik het skieen goed geleerd krijg, zou het zo kunnen dat ik amper meer ga snowboarden.

Ps ook hier zitten Sidas zolen in. Voordeel is van deze zolen is dat ze op je voeten aansluiten en steun geven. Maar niet corrigeren.

From a galaxy far far away.............

Is het ook niet een beetje zo dat Bootfitten uit 2 stukken bestaat?

Allereerst een goed passende schoen, die overal nauw zit, maar niet te strak en daarnaast, eventueel, een goed ondersteunend zooltje? Dat tweede is lastiger, omdat die pijn vaak pas komt na een paar uur skien, terwijl je drukpunten vaak direct voelt.

Ik heb ook ooit bij een podoloog gelopen ivm voetklachten, maar hoewel hij dat Bootfitten heel interessant vond, zei hij ook dat hij zooltjes maakte voor tijdens het lopen en dat skien echt heel anders is en dus ook andere zooltjes/ondersteuning kan vragen.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ik leg de steunzolen die ik in m’n normale schoenen draag in mijn snowboard boots (tussen de binnen- en buitenboot). Dat werkt voor mij perfect. Geen rugpijn of voetenpijn.

Hier het zelfde issue het nadeel is dat de holle voet iets inzakt na een dag skien waardoor je idd op andere plaatsen druk punten krijgt in je schoen die je tijdens het passen niet hebt.

Een lang tijd met de standaard zooltjes geskied voor de holle voet. Maar afgelopen week nieuwe schoenen gekocht met idd ook de opmaat gemaakte zootljes. Ik ga ze aankomende kerst week testen dus zal het resultaat laten weten.

Ook hier hebben ze de schoenen met de hand op maat moeten maken, omdat mijn enkels te groot zijn wat ze met enkel verwarming van de schoen niet voldoende in vorm krijgen.

Plaats een reactie