Andorra - hotel locatie

Dit onderwerp gaat over de bestemming Grandvalira

Hey mensen,

Ik wil al graag naar Andorra op wintersport en ik denk dat ik dit jaar ga! Nu heb ik een leuk hotel gevonden in het centrum van Andorra la vella. Nu wil ik weten of het te doen is om met het OV naar de skiliften te gaan van het grootste skigebied van Andorra, Grandvalira.

Tevens, wat is de beste manier om naar Andorra te gaan, via Barcelona of op Toulouse te vliegen?

Dit is de bus die je nodig hebt van Andorra La Vella naar de Gondel in Encamp. Daarmee kom je zo snel mogelijk midden in Grandvalira terecht. Let wel, hiermee moet je dan wel 's avonds de Gondel terug naar beneden nemen, er is geen dalafdaling naar Encamp.
http://www.interurbana.ad/linia/idMenu-2/idLinia-2

Vliegen op Barcelona is veel praktischer qua reistijd en geregelde transfers.

Of nog beter/dichterbij, Girona Costa Brava Airport

Edit. en voor nog geen 200 euro huur je een week een Mercedes C klasse, of een Ford Ka voor 102 euro op Girona Airport

*bericht bewerkt door HN65 op 19 dec 2018 13:01

Waarom ga je niet in Pas de la Casa zitten, of bijvoorbeeld in het al eerder genoemde Encamp of Soldeu. Dan zit je direct in het gebied en hoef je niet eerst bijna een uur met de bus vanuit Andorra la Vella. Als je persé wel dat hotel wilt boeken en dan bent aangewezen op de bus, dan vind je hier bustijden: http://www.interurbana.ad/linia/idMenu-2/idLinia-2
Volgens mij is er geen openbaar vervoer en zul je elke dag tickets moeten kopen voor specifieke tijden, anders kans op een volle bus en dat jij niet meer mee kan.
Hier nog wat meer info over de busverbindingen: https://all-andorra.com/bus-barcelona-toulouse/
Ik heb jaren gevlogen op Barcelona en ging dan met de bus naar Andorra, tegenwoordig heb je ook een goede busverbinding vanaf het vliegveld van Girona.

Toulouse kan je inderdaad op vliegen, maar is volgens het duurst qua tickets in vergelijking met Barcelona en nog goedkoper Girona. Ook zijn de verbindingen vanaf de laatste 2 vliegvelden veel beter en goedkoper.

Ik zie ook niet in waarom je in godsnaam in Andorra la vella zou verblijven als je iedere dag wil gaan skiën. Dan neem je beter een hotel in een “skidorp” (Ik vind Soldeu het leukste van Grandvalira) en neem je een keer de bus of Taxi als je toch een keer naar La Vella wil.

Auto huren aan het spaanse vliegveld is inderdaad een zeer goede tip, maar let dan wel op dat de verhuurder toestaat dat je ermee Spanje verlaat. Bij zeer veel van de budgetopties en standaardcontracten is dit expliciet niet inbegrepen en komt er een mooie toeslag per dag bij als je die optie wel wil.

De tickets naar Girona zijn spotgoedkoop, zeg. Thx voor de tip.

Transfers staan hier
https://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?p=3511509…

Hotels, kijk op Tripadvisor

En als je toch aan het kijken bent naar de Pyreneen, overweeg ook eens Baqueira

*bericht bewerkt door Onnem op 08 okt 2020 16:12

The older I get, the better I was

Plaats een reactie