Gezocht eerste paar off/on piste skies

Beste wintersporters,

Ik ben opzoek naar mijn eerste paar off piste skies! Waar ik ook prima mee uit de voeten kan op de piste. Ik weet al dat het dan een moeilijke zoektocht word omdat off piste skies natuurlijk niet gemaakt worden voor op de piste. Maar toch:) Ik ben hier opzoek naar, om mijn off piste skills te gaan ontwikkelen. Ik ben zelf 1,78 m gewicht rond de 70 kg (21 jaar) en mijn ski ervaring is anwarter niveau! Mocht je iets hebben staan, of tips hebben. Hoor ik het graag.

Sportieve groetjes… ⛷🎿

*bericht bewerkt door robhouwen op 29 jan 2019 11:36

Anwarter niveau, lijkt het je niet verstandiger om eerst de komende jaren aan jouw techniek te gaan werken alvorens jij de offpiste in duikt? Dan kun je in de tussentijd ook aan je lawine- en sneeuwkennis gaan werken om dan beter voorbereid de poeder in te kunnen duiken!
Hier https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/314437/de-beste-fo… kun je ook meer info vinden voor je eigen zoektocht om dan ook meer info over jezelf te geven zodat er gericht advies gegeven kan worden.

Correctie! Ben al 3 jaar in het bezit van anwarter, met 3 seizoenen in de benen (en leraren trainingen + snowboard anwarter sinds 2 jaar). Ik wilde mezelf niet overschatten…

Hi Rob, niet handiger om gewoon te splitsen in 2 paar ski’s? Ik ga ervan uit, dat je een paar lekkere pistelatten hebt. Paar evt gebruikte poederlatten erbij, pieper en dergelijke kosten ook nog een paar centen maar heb je zeker nodig. In ieder geval 2-daags Lawine 1 cursus theorie doen, steek je gewoon heel veel van op om te beginnen (http://www.snowsafety.nl) Staan op het moment op wepowder.nl ook wel een paar gebruikte latten waar je wat aan zou kunnen hebben wellicht (bv zoiets: https://wepowder.com/nl/forum/topic/263998)

Edwin van Riel

@Robhouwen,
Verklaar je nader! ;-)

Zoek je ski’s die geschikt zijn om mee te toeren(=lopen) of alleen met de lift off-piste?

Wat is je ski stijl/ voorkeur?

Inderdaad, wat @evr66 zegt, is het een optie om pure off-piste skis te nemen? Dat heeft het voordeel dat je voor toerskis veel lichter kunt gaan, en voor “freeride” ski’s veel breder.

Zo nee, wat zijn dan je eisen voor op de piste?

Huiswerk 1:
Blister buyers guide downloaden en de relevante hoofdstukken door lezen.
https://blisterreview.com/winter-buyers-guide

*bericht bewerkt door Slim op 29 jan 2019 15:21

Aan de andere kant zij er veel freeride ski’s die je prima een dag op de piste kan gebruiken als dat moet. Niet te vergelijken met een pisteski natuurlijk, en ook niks om les op te geven of zo.
Maar de K2 Pinnacle 95 of 105 is mooi, de nieuwe Salomon QST 99 of 106, de Rossignol Soul 7 (de grijze), Head Kore 99, Black Crows Camox of Navis, Blizzard Rustler 9 of 10… allemaal skis die het in zachte sneeuw en op de piste perfect doen

*bericht bewerkt door GiGi op 29 jan 2019 16:59

Plaats een reactie