Delamineren topsheet Atomic Ti GS

Goedenavond,

Afgelopen weekend pakte ik mijn ski’s na 2 jaar weer eens uit de opslag om ze weg te brengen voor onderhoud. Tot mijn schrik bleek de toplaag van boven naar beneden te delamineren, niet alleen aan de zijkant maar over de hele breedte. Heb de ski’s slechts 4 weken gebruikt. Is zoiets te repareren met epoxy lijm of is het einde verhaal?

https://cdn.wintersport.nl/forum/23/9d49362e40d0a04b598657ab...
https://cdn.wintersport.nl/forum/23/8dd708bcd61cec7957e2f71b...
https://cdn.wintersport.nl/forum/23/349f0a54cda32fbf11f6ddf7...
https://cdn.wintersport.nl/forum/23/ddfd51f1810557479aae6b0c...
https://cdn.wintersport.nl/forum/23/ca396c1494c8b5d625180b49...
https://cdn.wintersport.nl/forum/23/76c729d30afc252643a9ecb0...
https://cdn.wintersport.nl/forum/23/8d4770a804c6b56d1fe9ba5c...

Ziet er niet best uit. @Rogier kan je hier meer over vertellen

Net wel vergeten te melden dat de foto’s waarop de topsheet gebogen is, ik druk uitoefen op de ski.

Ja die zijn wel aan onderhoud toe (twee jaar geleden al)…

Is het alleen de filmlaag (het printje) of ook een van de opbouwlagen? In het laatste geval zijn ze total loss

Volgens mij laat de titanium laag los.

Onderhoud was inderdaad drastisch nodig, doe ik normaal wekelijks tenzij ik de faciliteiten heb om het zelf te doen.

+1 voor perte totale.

Was de opslagplaats vochtig?

Nee de ski’s stonden gewoon in huis.

Ai, dit ziet er niet goed uit. Ik zou ze in mijn handen moeten hebben om het echt te kunnen zien. Want dit hangt tegen total loss aan, dat zeker. Maar het repareren is allicht te proberen. Echter om dit goed te lijmen heb je heel veel en hele goede klemmen nodig, (moet onder druk gebeuren) en die heeft bijna niemand, en maakt de lijmklus heel ingewikkeld.

Click. Click. Peace

Ik zeg goed excuus voor nieuwe latten jeej!!

Ik ben in het bezit van een skipers. Als je de ski’s langs kunt brengen wil ik ze wel repareren. Al is het alleen maar om te kijken hoe de ski zicht houdt na reparatie. Ik zit in Twente.
Stuur maar PM indien geïnteresseerd.

smeltskiservice.nl

Weggooien en bij Sport-conrad nieuwe kopen!

*bericht bewerkt door BasTimmermans op 30 jan 2019 09:59

Ik zou eerst een mailtje sturen naar Atomic, als ze inderdaad gewoon droog hebben gestaan. Gewoon de situatie voorleggen.

Ik ben in het bezit van een skipers. Als je de ski’s langs kunt brengen wil ik ze wel repareren. Al is het alleen maar om te kijken hoe de ski zicht houdt na reparatie. Ik zit in Twente.
Stuur maar PM indien geïnteresseerd.

Smelt op 30 jan 2019 09:47

Helaas ben ik niet meer in de gelegenheid om voor mijn vakantie naar Twente te rijden, desalniettemin bedankt voor het aanbod!

Mail naar Atomic verstuurd die mij in eerste instantie doorverwezen naar de winkel, gemeld dat een 11 uur durende rit naar Hinterglemm niet echt een optie is, daarna is het stil gebleven.

Er zit denk ik niks anders op dan een setje huren binnenkort en aan het eind van het seizoen eens kijken naar een nieuw paar. Bedankt voor het advies allemaal!

Delamineren komt waarschijnlijk door een productiefout, mijn moeder heeft door het delamineren 2x nieuwe ski’s gekregen van Atomic (1e keer via de winkel in Frankrijk waar ze die gekocht had, 2e keer geregeld door een winkel in NL, ondanks dat de ski’s niet daar gekocht waren). Deze productiefout kwam in ieder geval voor in de 2 seizoenen voordat de Redster op de markt kwam.

Mijn eerste paar delamineerde na een maand skien ook al, echter was ik toen nog werkzaam bij de skischool dus kreeg ik gelijk een nieuwe set.

@lausemaus Weet je toevallig nog welke winkel dat was?

@Bpf Dit was skicentrum Heemskerk. Weet niet of ze dit voor iedereen doen, wij trainen daar wekelijks met z’n vijven. Als je ergens al klant bent, heb je meer kans dat ze wat extra voor je doen.

Plaats een reactie