BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Tourski's en alpine ski's: ervaring met 1 set ?

Tourski's en alpine ski's: ervaring met 1 set ?


 • Snow70 8-02-19 21:48
  Snow70 8 februari 2019 · 21:48
  Ik vroeg me af of er op dit forum leden zijn die met hun ‘dagdagelijkse’ ski’s ook wel eens een tourtocht maken?

  Meer bepaald zou ik willen weten voor welk soort materiaal (ski’s en bindingen) er dan werd gekozen? All-mounting, free-ride of echte tourski’s? En wat bindingen betreft, zgn. pin-bindingen of eerder frame bindingen ?

  Mij begint deze tak van de skisport meer en meer aan te spreken.
  Maar om nu te beslissen om een aparte set te kopen, daarvoor vind het allemaal toch wel iets te kostelijk. Voor een deftige nieuwe set (ski’s, bindingen, boots, ijzers, stokken, vellen,…) ben je al gauw 1.000 Euro kwijt.

  Ik zou dus best willen overwegen om één nieuwe set te kopen, maar dan zou ik deze toch ook graag gebruiken wanneer ik bv met de familie op de pistes ga skiën. Een slappe ski is dus niet aan de orde. Een brede powderski die maar moeizaam draait, vind ik ook niet echt fantastisch.

  Ik heb begrepen dat er momenteel een trend is om toch naar bredere tourski’s te gaan. Ook voor de klimmen, dus niet alleen voor de afdaling.

  Hebben jullie met 1 unieke set wat ervaring ?

  Alternatief is dan 2dehands.be of marktplaats.nl allicht…
 • Slim 8-02-19 23:39
  Slim 8 februari 2019 · 23:39
  “Hebben jullie ervaring, met 1 set overal te skien”
  Ja, ik, en mijn vrouw, een vriend en vriendin van mij doen dat.
  Vorige week, met verse sneeuw, in Alta, Utah, USA stond zelfs ongeveer 1/5 van de mensen in de liftrij met tourbindingen, w.o veel tech/pin bindingen.

  Maar daar heb JIJ niet zo veel aan.
  Vertel eerst eens wat meer:

  Is ruimte een groot probleem(veel vliegen, krappe dakkoffers, klein behuisd)?

  Wat heb je nu voor ski’s en bindingen? Zijn die nog goed of was je toch naar iets nieuws op zoek?

  Als je bijvoorbeeld fijne piste ski’s hebt, dan is er best wat te zeggen voor een lichte, brede poeder-ski met stevige toerski binding.
  Immers, ook als je met de lift gaat, is het toch zachte sneeuw als je daar mee wil skien, dus dan is een wat lichtere ski en eventueel wat lichtere binding niet zo’n probleem.

  Waar ben je bereid compromissen te sluiten?
  Is hoge snelheid belangrijk voor je? Zo ja, alleen in goede sneeuw, of ook in slechte omstandigheden?
  Hoe goed ben je in Tiefschnee skiën?
  Hoe belangrijk is gewicht? (M.a.w. Heb je een super conditie en wil je korte toertjes den, dan is iets zwaars niet erg, andersom wel)
  Ben je bereid in compromissen in “skiperformance” aan te gaan? Gemak van gebruik van bindingen?

  Wat voor soort tochten wil je doen? Voorjaar lange tochten of midwinter poeder velden?

  En kijk maar eens op wepowder.nl
  *bericht bewerkt door Slim op 9 feb 2019 00:10 (2% bewerkt)
 • Alex 8-02-19 23:58
  Alex 8 februari 2019 · 23:58
  Volgens mij heb je een soortgelijke vraag ook op wepowder gesteld, maar dan over schoenen. Daar heb ik gereageerd en meer mensen met mij.

  Het is mij nog niet duidelijk wat je nu precies wilt. Zelf weet je het ook nog niet.

  Mijzelf als voorbeeld nemend. Ik ski met pinbindingen overal en nergens.

  FYI Ik heb 2 toursetjes. 1 voor de diepere dagen (Atomic Automatic 102 met Dynafit Radical ST) en vandaag mijn nieuwe set voor voorjaarscondities (Dynastar Mythic 87 met Dynafit Speed Turn 2.0)
  When life gets too complicated.... SKI
 • evr66 9-02-19 07:55
  evr66 9 februari 2019 · 07:55
  Ik heb geprobeerd te combineren maar vond toch dat er te veel compromissen gesloten moesten worden. Het was het te vaak net niet.

  Dus overgeschakeld op verschillende sets. Mijn Armadas (vrij breed 116) met kingpins gebruik ik nu het meeste. Acceptabel om mee te lopen, perfect buiten de piste en ook leuk op de piste, zekere als deze wat rommeliger is einde dag. Niet de snelle kanten wissel van echte pisteskis en ook wat minder fijn als het steil en ijzig is. Paar voor op de piste en een setje Fischer Hannibal's I'm te touren. Armadas en Fischer's met Kingpin, rest Alpine bindingen.

  Edwin van Riel
 • Alex 9-02-19 11:23
  Alex 9 februari 2019 · 11:23
  When life gets too complicated.... SKI
 • Arnie777 9-02-19 18:00
  Arnie777 9 februari 2019 · 18:00
  De afgelopen seizoenen deze ski als allerdaagse ski gebruikt. Faction CT3.0 met Diamir Vipec 12 bindingen. Lekkere lichte set die ook op de piste zich kan gedragen, mits het niet te ijzig is. Gisteren nog gebruikt in Kimberley, BC. In de ochtend hadden ze een perfecte ribbelpiste die ik even lekker naar beneden ben geknald als warming up! Heb deze ski gebruikt als allerdaagse ski in zowel een vol seizoen in Frankrijk als in Canada. Ski net als Alex altijd met pinbindingen. Ben een absolute tegenstander van de 'tour' frame bindingen. Heb ook een setje poederbakken met kingpins, die binding zou ik nu meer kiezen als een allerdaagse binding dan de Vipec, die toch iets meer tour gerelateerd is.
  Freeride = Life
 • Rogier admin 9-02-19 18:03
  Rogier admin 9 februari 2019 · 18:03
  Het is zeker mogelijk. Veel vrienden van mij skiën alles met een tour set up.

  Ik heb een enforcer 100 met kingpins als ik op die ski sta heb ik echt het idee dat ik op een Freeride georiënteerde all Mountain lat sta. De bindingen voelen zo zeker aan....
  Click. Click. Peace
 • Snow70 9-02-19 20:09
  Snow70 9 februari 2019 · 20:09
  [mention="122194"]@Snow70[/mention] Check dit voor 240 euries: https://wepowder.com/nl/forum/topic/264809Alex op 9 feb 2019 11:23

  Dag Alex.
  Dank voor je bericht.
  Voor mij zijn de ski's wel te groot.
  Ik ben zelf 1m82, en zou de ski's dan ook liefst niet langer hebben dan 1m80.

  Lijkt me wel een interessante deal. Zullen snel verkocht zijn, neem ik aan.
 • Snow70 9-02-19 20:39
  Snow70 9 februari 2019 · 20:39
  Bedankt voor de vele reacties en opmerkingen.
  Vind ik prima, hier ben ik naar op zoek.

  Voor mij is het immers allemaal nieuw, en ik ben dus nog een idee aan het vormen wat ik precies wil. Het is dan ook gewoon een feit dat ik nog niet weet wat ik wil, vandaar dat ik jullie advies inroep.

  Ik hou van de bergen en van sport. Ben eerder een duursporter dan een explosief sporter. Ik fiets dan ook vnl. (racefiets, maar ook MTB). In sport ben ik zeker geen uitblinker, maar ik sport gewoon graag. Ik geniet er dus van.

  Skiën doe ik zo’n 3 weken per jaar. Doorgaans tijdens de schoolvakanties omdat onze dochter nog schoolplichtig is. Ook gebeurt het wel eens dat ik op mijn ééntje een weekend naar Oostenrijk trek (zoals dit weekend).
  Is steevast het Montafon gebied, waar we enkele jaren geleden een appartementje op de kop hebben kunnen tikken. We kennen het gebied dus vrij goed, ook van de vele MTB tochten in de zomer.

  Alpijns skiën is echt mijn ding (35 jaar ervaring) en deze sport wil ik zo lang als mogelijk blijven beoefenen. Echter, gezien mijn voorliefde voor duursporten, word ik dus fel aangetrokken door de tourskiërs die ik hier in Montafon ‘s morgens aan hun toer zie beginnen. Ik heb het dan niet over die atleten die langs de piste omhoog klimmen, maar wel deze toerskiërs die een dal of bergflank doortrekken waar geen skipiste is bv.
  Gewoon genieten van de sneeuw en de stilte. Ook mijn dochter is hier in geïnteresseerd en het zou wel eens een begin kunnen worden van een nieuwe gezamenlijke hobby.

  Het zou wel fijn zijn indien ik deze toerski’s ook zou kunnen gebruiken op de piste. Uit de reacties maak ik op dat dit wel degelijk kan, en dat de bindingen hier geen beperkende factor zijn. Wel las ik dat één set voor alles, toch net niet je dat is.
  Bergruimte voor een aparte set is geen probleem. Dus misschien moet ik dan maar eens nadenken over een 2e hands set. Wel zou ik deze set dan willen gebruiken om ook mee door de diepsneeuw te gaan. Is misschien dan een lichte poedersneeuwski met een toerbinding dan de beste optie? Breedte van net iets onder de 100mm?

  Wat bindingen betreft, zie ik dat er hier toch felle voorstanders zijn van de pin-bindingen.

  Ik ski nu met Fischer Progressor 900. Ski’s zijn al zo’n 7 jaar oud, maar ik ben hier uiterst tevreden over. Ze zullen dan ook niet snel de deur uitgaan indien ik zou beslissen om een extra paar te nemen.

  Ter info:
  Vandaag supersneeuwcondities hier in Montafon!
  Ben niet buiten de piste geweest (was alleen op stap), maar veel kilometers gemaakt. Ganse dag supercondities, en voor een zaterdag niet echt te druk.

 • Alex 10-02-19 00:16
  Alex 10 februari 2019 · 00:16
  Je zegt ‘Hier ben ik naar op zoek’, maar vervolgens komt er een verhaal waar we nog niks specifiek uit kunnen halen.
  When life gets too complicated.... SKI
 • Arnie777 10-02-19 02:34
  Arnie777 10 februari 2019 · 02:34
  @Alex, Hier ben ik naar op zoek komt bij mij meer over als; Bedankt voor alle reactie, hier was ik naar op zoek. Alszijnde, ik ben op zoek naar reacties over het onderwerp. Ik kan het natuurlijk ook mis hebben 😉  Freeride = Life
 • Slim 10-02-19 05:01
  Slim 10 februari 2019 · 05:01
  Luister , alles kan, je kan ook op piste skis met framebindingen en piste-schoenen toeren,
  En je kan op rando-race gear in de poeder skiën, of met 120mm ski’s oude harde piste.

  Het gaat er om waar je het meeste waarde aan hecht en waar je bereid bent compromissen te leggen.

  Een ander belangrijk punt is hoeveel geld je er voor over hebt.
  Als je het goedkoop wil houden dan is een paar uitverkoop tourski schoenen en tweedehands setje oude ski’s met frame of oude pin-bindingen goedkoop te vinden.

  Wil je de beste en nieuwste ski’s en vooral de nieuwste tourbindingen die zowel goed skiën als goed toeren(Tecton, Kingpin en Shift) en de nieuwste generatie schoenen die lichter zijn, beter lopen en beter skien dan ooit, dan zul je diep(er) in de buidel moeten tasten.

  *bericht bewerkt door Slim op 10 feb 2019 05:04 (3% bewerkt)
 • Slim 10-02-19 05:29
  Slim 10 februari 2019 · 05:29
  [mention="122194"]@Snow70[/mention] ,
  Lees eerst eens wat artikelen zoals deze:

  https://www.outdoorgearlab.com/topics/snow-sports/best-backcountry-ski...

  https://www.wildsnow.com/22955/how-to-buy-ski-touring-bindings-tips/...

  https://blisterreview.com/at-binding-reviews/bindings-201...

  En de reviews op outdoorgearlab.com, proskilab.com en de blister buyers guide

  Als je dat eens door leest helpt dat mischien om voor jezelf een beter idee te vormen van wat voor jou aantrekkelijk is en kunnen we iets specifiekers aanbevelen.
  *bericht bewerkt door Slim op 10 feb 2019 05:52 (10% bewerkt)
 • Alex 10-02-19 10:40
  Alex 10 februari 2019 · 10:40
  [mention="1022"]@Alex[/mention], Hier ben ik naar op zoek komt bij mij meer over als; Bedankt voor alle reactie, hier was ik naar op zoek. Alszijnde, ik ben op zoek naar reacties over het onderwerp. Ik kan het natuurlijk ook mis hebben 😉Arnie777 op 10 feb 2019 02:34
  Klopt, zo zou je het ook kunnen lezen. Mijn reactie werd denk ik gevoed met het topic op wepowder in mijn achterhoofd.
  When life gets too complicated.... SKI
 • Alex 10-02-19 10:45
  Alex 10 februari 2019 · 10:45
  Nog een ander aandachtspunt welke ik nog belangrijker vind dan de vraag over materiaal. Misschien overbodig om te vermelden, maar ik doe het toch.

  Als je je buiten de piste gaat begeven heb je kennis, kunde en ook nog safetymateriaal (Lawine 3-eenheid) nodig. Dat vergt dus ook een investering in materiaal en belangrijker: educatie (www.snowsafety.nl)
  When life gets too complicated.... SKI
 • Rogier admin 10-02-19 10:49
  Rogier admin 10 februari 2019 · 10:49
  @Alex Al lees je de posts van de topicstarter (niet off-piste gegaan want alleen) dan is de TS op de hoogte van de gevaren. Dat zeggende is meer kennis altijd beter. https://wepowder.com/nl/academy
  Click. Click. Peace
 • Alex 10-02-19 10:57
  Alex 10 februari 2019 · 10:57
  @Rogier misschien wel, misschien niet (weet jij het?). En wat je zegt kennis is altijd beter dus ook vanuit dat gedachtegoed reageer ik.
  When life gets too complicated.... SKI
 • Rogier admin 10-02-19 11:03
  Rogier admin 10 februari 2019 · 11:03
  Nu verder on-topic.
  Click. Click. Peace
 • Teekidiezie 10-02-19 12:08
  Teekidiezie 10 februari 2019 · 12:08
  Ik gebruik een setje rossignol sky7 180 met een marker frame binding en technica cohise botten. Deze ski is 98 breed onder de voet en is voorzien van voldoende rocker .
  Voor mij is dit een prima combi om korte hikes te doen (max400 hm) en dan door de pow naar beneden te cruisen . Op de piste is dit ook een prima ski behalve als alles hard ligt .
  Bijkomend voordeel van deze ski is dat die heerlijk door de slush gaat en als de pistes er wat rommelig bij liggen dan knalt die overal door .
  Als ik ski ligt de focus op cruisen en hier en daar een jumpke mee nemen , snelheid is niet mijn ding .
  Toeren met een frame binding en semi toerschoenen is prima , maar ik zie mij daar geen meerdaagse tochten mee doen .

  Heb zelf meerdere setjes geprobeerd , uiteindelijk als je voor 1 set kiest maak je altijd een compromis .
  Kies wel geen te brede ski , ik heb ook al eens getoerd op mijn armada JJ s met 115 onder de voet en dat gaat toch niet zo geweldig omhoog .
 • derjean 10-02-19 14:36
  derjean 10 februari 2019 · 14:36
  Ik heb blizzard Brahmâ ski met kingpin bindingen. Met technica Cochise 120 skibot. Dit lukt voor rustige tochtjes. Maar van zodra je met wat locals op pad bent of een groep waar er wat competitie geest is raad ik lichter gerief aan. Ik heb de indruk dat die atomic Backland wel een goed idee is? Iemand ervaring mee?
 • Slim 10-02-19 16:27
  Slim 10 februari 2019 · 16:27
  [mention="797"]@derjean[/mention], ik heb dezelfde skischoenen, en als je de binnenschoenen verwisselt voor een paar Intuition of Palau modellen, scheelt dat zo’n 200g totaal. helpt al weer wat.
  *bericht bewerkt door Slim op 10 feb 2019 16:27 (4% bewerkt)
 • Slim 10-02-19 17:06
  Slim 10 februari 2019 · 17:06
  @Snow70,
  Als je dus van plan bent om je piste ski’s te houden, en je wilt iets voor: dagelijkse ski, waar je ook eens mee kan toeren”, dan is mischien een lichte all-Mountain ski een optie.
  In tegenstelling tot een echte poeder ski (dat is dus >110mm, de <100mm wat jij noemt is nog echt geen poeder ski), zul je wel echt compromissen aangaan: de lekker lichte skis zullen niet veel vertrouwen geven op hoge snelheid in slechte sneeuw, en de ski’s die dat wel doen zullen vrij zwaar zijn om mee omhoog te lopen.
  Qua binding is de eerste keus een Shift als je veel met de lift wil skiën. Als je niet zo heel veel “lift” meters denkt te maken met deze ski’s(omdat je dat vooral met je piste skis blijft doen), dan is een Tecton of eventueel Kingpin een goede optie. Beide skien nog heel goed, en zijn al redelijk licht.

  Ondanks het inherente compromis lijkt dat wel een een aardige optie. Dan kun je voor lange toer dagen altijd nog af en toe iets super lichts huren, en mocht blijken dat je toch niet zo veel kunt toeren, dan heb je geen enorme miskoop gedaan.

  Heb je de nieuwe Line Vision 98 gezien? erg licht, en de Kore series natuurijk.
 • Rogier admin 10-02-19 17:27
  Rogier admin 10 februari 2019 · 17:27
  @slim dat zijn wel erg ‘Amerikaanse’ maten 100 mm vind ik echt al wel een poederski. Zeker voor een toerski.

  Verder kun je met heel veel lichtere bindingen ook prima skigebied skiën. (En ook met lichte Ski’s wordt tegenwoordig in echt alle condities keihard geskied)
  Click. Click. Peace
 • derjean 10-02-19 17:52
  derjean 10 februari 2019 · 17:52
  Heeft iemand van die lichte carbonschoenen? Ik stond enkele weken terug aan de start van een toerski wedstrijd. De andere keken me toch geweldig raar aan met mijn zwaar materiaal. Ik zou die graag eens testen en misschien eens eind seizoen aanschaffen met een superkorting. Aan de volle pot zijn ze wel wat te duur voor die enkele keren per jaar dat ik dit gebruik.
 • Alex 10-02-19 17:55
  Alex 10 februari 2019 · 17:55
  Wat ik er in ieder geval uit begrijp is de liefde voor duursport en niet perse poeder skiën.

  Ik heb vorige week een setje Dynastar Mythic 87 gekocht met een pinbinding. Dit is een freeride georienteerd ski die het op de piste ook goed doet. Deze is als set ook te krijgen met een framebinding. Dan kom je op 10ct na op 520 euro. Je kunt er dan met je huidige skischoen mee touren. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn vellen.

  https://www.glisshop.nl/pack_tourski/dynastar/mythic_87_scout_11_90mm_...
  When life gets too complicated.... SKI
 • Alex 10-02-19 17:58
  Alex 10 februari 2019 · 17:58
  Heeft iemand van die lichte carbonschoenen? Ik stond enkele weken terug aan de start van een toerski wedstrijd. De andere keken me toch geweldig raar aan met mijn zwaar materiaal. Ik zou die graag eens testen en misschien eens eind seizoen aanschaffen met een superkorting. Aan de volle pot zijn ze wel wat te duur voor die enkele keren per jaar dat ik dit gebruik.derjean op 10 feb 2019 17:52
  Misschien kun je die ergens huren? Die raceschoenen zul je bij ons laaglanders niet snel tegenkomen. Daarnaast kosten die dingen een vermogen 1000 euro+
  When life gets too complicated.... SKI
 • Rogier admin 10-02-19 18:29
  Rogier admin 10 februari 2019 · 18:29
  Ik zou toeren met alpiene schoenen echt afraden. Dan is het plezier van omhoog lopen zo weg. (Net als met frame bindingen)

  @derjean
  ja ik heb met van die ultra lichte gignoux schoenen geskied. Met kleine smalle ski’s gaat dat boven verwachting goed. Ze zijn alleen niet echt slijtvast wat echt freeriden betreft. Ik ski nu met de nieuwe Scarpa F1 veel lichter dan Freeride schoenen en skiet echt prima.

  Die ski van @Alex is echt een fijne ski trouwens. (Wel met pinbindingen wat mij betreft)
  Click. Click. Peace
 • Slim 10-02-19 19:07
  Slim 10 februari 2019 · 19:07
  [mention="135158"]@slim[/mention] dat zijn wel erg ‘Amerikaanse’ maten 100 mm vind ik echt al wel een poederski. Zeker voor een toerski.

  Verder kun je met heel veel lichtere bindingen ook prima skigebied skiën. (En ook met lichte Ski’s wordt tegenwoordig in echt alle condities keihard geskied) Rogier op 10 feb 2019 17:27


  Daar is niets “Amerikaans” aan. Ski’s onder 100mm zijn geen poeder specifieke ski’s.
  Het feit dat in Amerkia vaker een bredere ski als enige ski wordt gekozen, doet verder niets af aan de sterke en zwakke punten van een ski. Dus ook in Europa is een ski van 95mm geen poedersneeuw specialist.
  Het is natuurlijk wel zo, dat je prima poeder sneeuw KUNT skien op smallere ski”s, daarom had ik ook niet aangeraden om breder ski’s te nemen. Ik had het slechts over de categorie naam. Dus, ook al skiet iemand poeder met ski X, dan nog is het geen “poederski”.

  Dat geldt ook voor toerskis, het enige is dat er voor toerskien zoveel nadelen aan brede skis zitten dat de meeste mensen iets smallers kiezen.
  Uit dat artikel op outdoorgearlab:
  “Watching ski movies and perusing Instagram would lead one to believe that only powder is skied in the backcountry. While it is true that backcountry riders get a greater percentage of their turns in good powder snow than their resort-bound brethren, there is still a great deal of non-powder skiing going on.

  Specifically, hiking uphill is the antithesis of powder skiing, and the gear is correspondingly opposite.

  Long, wide "powder skis" are heavy to carry uphill, with marginal gains in fun and efficiency in perfect powder snow. Powder is called "hero snow" for a reason. In our team's extensive experience, every single ski is a ton of fun in perfect powder snow. Powder, regardless of the tool chosen, is simply too good to split hairs over. Philosophy aside, big powder specific skis have their place for certain skiers. Somewhat ironically, powder specific touring skis (for our purposes, essentially skis wider than 105mm underfoot) can make both breakable crust snow and really low-angle soft snow fun. Making breakable crust fun is great. So much of our wild winter terrain is often covered with the stuff. And making low-angle soft snow fun and fast is a risk management move. If we can have fun on 25 degree slopes, we are less tempted into steeper avalanche terrain. All this said, it is the truly masochistic and the truly dedicated that should own big powder skis for touring”

  En wat betreft bindingen, ik heb nog nooit gehoord van een superlichte binding die net zo veilig is, en net zo goed skiet als een alpine binding. Dat mensen het doen zegt niets, er zijn ook mensen die 3 dubbelle salto’s maken.

  Hetzelfde geld voor lichte ski’s. Ja, er zijn supersterren die van alles kunnen skien op hele lichte skis. Ook als je bereid bent om het wat rustiger aan te doen kom je bijna altijd wel beneden, maar als je een “normaal niveau” skiër bent, die hard wil skien op niet zo beste sneeuw, dan moet ik de eerste ski nog zien waarvan mensen vinden dat hij net zo goed skiet als een zwaardere. Anders had jij toch ook een lichtere ski dan een Enforcer gekozen?

  Voor echt toerskien is het compromis duidelijk: lichter is beter, want je loopt meer omhoog dan dat je omlaag gaat, maar als je ze ook als dagelijkse lift-accesed ski wil gebruiken, dan moet ieder voor zich bedenken waar hij het compromis will maken.
  *bericht bewerkt door Slim op 10 feb 2019 19:22
 • Slim 10-02-19 19:17
  Slim 10 februari 2019 · 19:17
  Ik zou toeren met alpiene schoenen echt afraden. Dan is het plezier van omhoog lopen zo weg. (Net als met frame bindingen)
  Rogier op 10 feb 2019 18:29


  Ik bedoelde dat niet als aanbeveling, alleen maar om te illustreren dat alles kan. er zijn namelijk altijd mensen die zeggen: “Ik ski wel met.X. op.Y.”

  Ik wilde dus maar aangeven dat alleen omdat iets mogelijk was, dat niet wilde zeggen dat het een goed idee was.

  Edit, zie nu dat dit waarschijnlijk op @Alex opmerking sloeg.

  *bericht bewerkt door Slim op 10 feb 2019 19:21 (7% bewerkt)
 • Skimams 10-02-19 19:55
  Skimams 10 februari 2019 · 19:55
  Ik tour nu voor het 2e seizoen met alpine schoenen en een framebinding. Heb nu 2 setjes: 1 met een lichte framebinding en 1 met een wat zwaardere.
  Het is natuurlijk niet de meest lichte set-up maar ik ben verbaasd over de negatieve geluiden hierover.
  Ik vermaak me opperbest, heb al wat mooie toertjes gemaakt en daar erg van genoten.
  Ik hoef niet omhoog te rennen om 1.000 hm in een uur te maken. Het gaat mij om de duursport, rustig in een gestaag tempo omhoog lopen en genieten van wat ik om me heen zie en hoor. De omgeving op een andere manier en in alle rust beleven.
  Bij een workshop toerskiën van de NKBV heb ik een toerbinding kunnen uitproberen op G3 skies en Arcteryx toerschoenen.
  En jazeker, het voelt gewoon lichter tijdens het lopen. En ja, ik zou best lichte toerskischoenen en kingpin-bindingen willen hebben.
  Maar daar moet voor worden gespaard want dat is allemaal behoorlijk aan de prijs.
  En voorlopig heb ik met mijn huidige skies genoeg plezier en belemmert het me nergens in. Je wordt er sterk van💪🏼😜
  Omdat je niet teveel geld wil uitgeven misschien nog opties om aan te denken:
  wie weet kan je op je huidige skies een framebinding laten zetten (ik zie ze 2e hands wel eens voorbij komen voor weinig; wel even nagaan of er zonder problemen voor kan worden geboord). Vellen erbij en je bent klaar voor je eerste ervaring.
  Ook weet ik dat je bij Daka Race Department een complete tourset met alpine toerbinding (skies, vellen, harscheisen, stokken) uit de verhuur kan kopen. Die setjes zien er keurig uit.
  Waar je ook voor kiest: ik wens je heel veel plezier. Ik vind het fantastisch om te doen en kan niet wachten tot ik zo ver gerevalideerd ben dat ik weer kan toeren!
  mama on a mission in the snow


Plaats een reactie

Om te posten op dit forum heb je een account nodig. Login of maak een account aan.