Veilig vliegtuig parkeren in courchevel

Wauw, dat zal wel even schrikken zijn!

Heb er al vaak gestaan, maar eigenlijk nog nooit een vliegtuig zien landen! :(

Die gaat nooit meer de lucht in. Best zonde.

Mooi kader om te landen

Dat vliegtuig (een Piper Malibu) lijkt te snel aangevlogen en daardoor te laat geland te zijn. Dan heb je teveel energie die je niet meer kwijtraakt, hetgeen in Courchevel dan resulteert in een ongeval als deze. Geluk bij het ongeluk waren er alleen licht gewonden (mogelijk dankzij de sneeuw als buffer?). Het vliegtuig heeft weliswaar flink schade geleden, maar zal na een grondige renovatie wel weer in de lucht komen.

Piloten die op Courchevel willen landen, hebben een speciale kwalificatie voor vliegen in de bergen nodig (Qualification Montagne) of een aparte landinstructie voor het vliegveld die max. 6 maanden geldig is. De betreffende piloot zal dan ook wel de nodige ervaring gehad hebben, maar een fout maken is natuurlijk altijd mogelijk en menselijk.

*bericht bewerkt door Frans op 13 feb 2019 11:31

Ga er maar vanuit dat de structurele schade aan de romp en mogelijk ook de liggers groot is, dat met een motor die waarschijnlijk volledig de vernieling in is geholpen maakt dat deze vermoedelijk economisch en technisch total loss is.

@marklit: Dat valt af te wachten of de romp daadwerkelijk zoveel schade heeft geleden. De eerste berichten van na de berging schijnen dit tegen te spreken, verder onderzoek zal het uitwijzen. De schade zal zondermeer groot zijn, maar een total loss lijkt een te groot woord.

Plaats een reactie