Roces verstelbare kinderskischoenen - welke stand is welke maat?

Wij hebben vorig jaar voor onze (toen 3 jarige) zoon een paar Roces verstelbare skischoenen gekocht. Ze zijn verstelbaar vanaf maat 25 t/m maat 29. Alleen nu zijn er maar 4 instelmogelijkheden, betekent dat dat ze met 1,25 maat omhoog gaan?

Onze zoon heeft nu maat 26, zou 26,25 dan groot genoeg zijn, of beter naar 27,5??

Ik zou geproberen en kijken wat er goed zit .

Zit er geen gebruiksaanwijzing bij? Anders even zoeken op internet, website van de producent zal vast het antwoord geven

Onze oudste dochter heeft ook de Roces idea. Wij hebben ze nieuw gekocht en er zat een duidelijke handleiding bij. Je kan op YouTube diverse instructie filmpjes vinden.

@Miekuh, inderdaad kies de instelling die het beste overeenkomt met de huidige schoenmaat van je kind en laat je kind daarna met skisokken passen. Als het kind niet klaagt van vanwege knellen omdat de lengte te krap is, is het ok :-)
Anders uiteraard aanpassen. Als je twijfelt, begin dan eerst met de kleinste maat setting en ga dan telkens een stap groter.

Ik heb 2 kinderen die beiden Roces skischoenen hebben en dit werkt prima zo.

*bericht bewerkt door Chonn op 18 feb 2019 13:27

Atomic Redster S9 Revoshock 160 / G9 Revoshock 172 / Rossignol Hero Elite LT 176

Bedankt voor de reacties. We hebben hem nu eerst 1 slag omhoog gezet (maat 26,25) en dat lijkt vooralsnog de juiste maat te zijn.

Plaats een reactie