Welke piste ski kiezen?

Katie23 februari 2019 · 10:44

Ik heb een groot aantal jaren niet geskied maar heb nu weer helemaal de smaak te pakken. Maar mijn skis uit eind jaren 90 zijn nu wel aan vervanging toe (volgens mij de eerste nordicas carveskis). Ik ben 47, niveau 7, 164m en 69 kg. Ik heb leren skien op een indoorbaan (heel veel lessen 😊) ben hierdoor een technische skier geworden. Ik ski alleen op de piste, meestal sneller dan de rest, veel op kracht, en vooral korte en middellange bochten. Alle rode pistes kom ik makkelijk af maar op zwarte en zware buckels moet ik wel echt werken. Gezien mijn leeftijd merk ik dat ik aan het eind van de pistedag wat minder de uitdaging hoef op te zoeken want dan slaat de vermoeidheid meer toe. Op basis van reviews kom ik uit op de fischer f19 maar ik twijfel of die voor mij genoeg rebound geeft. (Al is het msn al een wereld van verschil afgezet tegen mijn huidige setje). Andere skis waar ik naar heb gekeken: blizzrad firebird competition, rossi hero elite plus ti, nordica doberman spitfire pro of rb. Elan (opvolger amphibio).
Het is waarschijnlijk appels met peren dat snap ik! Ik zoek een sportieve ski waar je ook mee kan ‘cruisen’ als ik moe ben. Iemand een suggestie?

GiGi23 februari 2019 · 10:54

De F19 is wat minder direct/sportief dan de andere modellen die je noemt.
De Blizzard kan lekker carven, maar is wat minder allround (vraag het aan @Elisabeth101, die heeft ze). De Nordica is weer vrij allround en misschien niet precies genoeg?
De Elan SLX zou zeker een goede optie kunnen zijn, evenals de Rossi Hero Elite Plus TI of de ST TI. Deze doen ook het best aan de beschrijving van wat je zoekt ('een sportieve ski waarmee je ook kan cruisen' ).

*bericht bewerkt door GiGi op 23 feb 2019 10:54

Katie23 februari 2019 · 11:13

Dankje, ik downsize mijn opties naar de laatste drie die je noemt. Sluit aan bij mijn onderbuikgevoel. Nu nog wat laatste huiswerk doen!

elisabeth10123 februari 2019 · 11:48

Hi,

Mijn eerste gedachte voor jou is een elan slx. Dat is de meest allrounde van het stel waarbij je wel de precisie hebt maar ook rustig aan kunt doen als je dat wilt. Een fractie rocker in de tip helpt bij slush en buckels. De rossi st is redelijk hetzelde maar vond ik net iets pittiger.

Ik denk dat de F19 niet helemaal past bij wat je zoekt. Goede ski maar niet de beste in rebound en minder sportief dan de andere die je noemt.

De blizzard firebird comp die ik heb is een leuke ski voor een technische skier. Maar is vrij dwingend in dat ie vooral wil carven. Cruisen is er niet bij, je moet je kop er altijd bij houden. Ik zocht een weinig vergevingsgezinde ski die niet gelijk een baksteen is om technisch beter te gaan skien.

Katie23 februari 2019 · 12:00

Dankjewel, dan ga ik voor de elan slx! Is dat de elan slx fusion? Of een andere variant?

En welke lengte, 160 of 165? Ik meet zelf 164…

elisabeth10123 februari 2019 · 12:03

De slx fusion inderdaad. Het is een slalomski dus mag wat korter geskied. Dames slalom is normaal 155. Maar 160 zou ook kunnen. Is te testen bij duijvestein zoetermeer in 165 volgens mij. Wellicht slim om te testen want het gaat nogal een verandering zijn denk ik 😁

Katie23 februari 2019 · 18:51

Goeie tip, ga ik deze week doen! Ben benieuwd of het inderdaad groot verschil gaat zijn, maar verwacht het wel. 🤗

Plaats een reactie