Snowboarden - de volgende stap

RichieJ3 maart 2019 · 11:22

Zo net terug van een heerlijk wintersport. Dit was voor mij de tweede echte wintersport.
En dus ook de tweede week dat ik op een snowboard stond. Ik heb in het verleden wel eens een weekendje geboard in Winterberg en af en toe indoor, maar dit was voor het echie.

Ik heb twee jaar geleden 5 lessen op de rollerbaan gehad en dit jaar 2 lessen op een indoorbaan. Ik heb deze vakantie vooral gefocussed op mijn bochtentechniek en het bewegen (omhoog en door de knieeen) tijdens het boarden. Ik moet zeggen dat ik lekker vooruit gegaan ben en ik kom netjes van een rode piste af.

Je zou zeggen wat is dan het probleem of de vraag. Ik blijf moeite houden met de rechte stukken, smalle paadjes en mijn snelheid ligt nog redelijk laag. Gevolg is dat iedereen in de groep waarmee ik op wintersport ben (allemaal skieers, waaronder mijn kinderen) vaak op mij moeten wachten.

We zijn de plannen voor de wintersport volgend jaar alweer aan het smeden. Ik wil er eigenlijk voor zorgen dat ik volgend jaar goed mee kan komen. Ik denk ik vraag hier eens wat tips. Moet ik bijvoorbeeld dit jaar vanaf na de zomer indoor wat gaan oefenen? Of moet ik volgend jaar wat privelessen nemen tijdens de vakantie? Of zijn er soort van snowboard techniek reizen waarin je in korte tijd snel je techniek kunt upgraden…

Alle ideeen/tips zijn welkom, dus kom maar op.

Hartelijk dank alvast

Yahoo3 maart 2019 · 13:58

Grijpt je board op die vlakke stukken? Zo ja de-tune je board dan. Dat helpt enorm. Vlakke stukken met lage snelheid blijft lastig

From a galaxy far far away.............
RichieJ3 maart 2019 · 14:15

Ik heb een flow merc. Hij hapt af en toe en het heeft vooral met vertrouwen van mij te maken, omdat ik me nog niet helemaal lekker voel als ik op een smallere piste sta

Yahoo3 maart 2019 · 15:35

Ik heb een flow merc. Hij hapt af en toe en het heeft vooral met vertrouwen van mij te maken, omdat ik me nog niet helemaal lekker voel als ik op een smallere piste sta

RichieJ op 3 mrt 2019 14:15

de-tunen dus. Dat helpt

From a galaxy far far away.............
RFKANGOO3 maart 2019 · 15:54

Grijpt je board op die vlakke stukken? Zo ja de-tune je board dan. Dat helpt enorm. Vlakke stukken met lage snelheid blijft lastig

Yahoo op 3 mrt 2019 13:58

Ik denk dat iemand die voor de 2e x op wintersport gaat geen idee heeft wat je nu bedoeld. Misschien is enige uitleg wel op z’n plaats.

Übung macht den meister!!!
Sneeuwbaard3 maart 2019 · 15:58

Gezien het profiel van het board lijkt me dat sowieso niet het probleem. Probeer je board ook op vlakke stukken altijd op een kant te houden ipv te ‘flatbasen’.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7
Yahoo3 maart 2019 · 16:05

Grijpt je board op die vlakke stukken? Zo ja de-tune je board dan. Dat helpt enorm. Vlakke stukken met lage snelheid blijft lastig

Yahoo op 3 mrt 2019 13:58

Ik denk dat iemand die voor de 2e x op wintersport gaat geen idee heeft wat je nu bedoeld. Misschien is enige uitleg wel op z’n plaats.

RFKANGOO op 3 mrt 2019 15:54

. Misschien even Googlen?? Of op YouTube er staan genoeg films hiervan online

From a galaxy far far away.............
Roy833 maart 2019 · 16:07

Als je 7 lesjes gehad hebt en 2 weken ervaring dan zou ik het vooral niet in je materiaal gaan zoeken maar gewoon (veel) meer les nemen.

Rolbaan, indoor, dat maakt volgens mij dan niet zoveel uit (op de ski’s dan). Zeker in de zomer een paar weken lang een uurtje les en dan een uurtje zelf (indoor) en ik denk je best snel stappen kan maken.

Wannabe Dolomietenkenner...
sterko3 maart 2019 · 16:37

De beste tips zijn in dit topic al gegeven. Zorg dat je op vlakke stukken altijd op een kant blijft, neem les en ga zo veel mogelijk indoor oefenen.

De-tunen zou ik niet doen. Beter kun je zorgen dat je techniek zo goed is dat je board niet meer hapt.
Het is natuurlijk persoonlijke voorkeur en afhankelijk van je rijstijl, maar ik wil mijn kanten over de hele effectieve lengte zo scherp mogelijk. Alleen als je veel wilt gaan butteren of in het park rails en boxen wil pakken, kun je de-tunen overwegen, maar dan moet je je realiseren dat je op ijs en harde pistes minder grip zult hebben.

Annoying skiers since 2003
ruijtersfotografie3 maart 2019 · 20:26

Zelf ook dit mee gemaakt het eerste jaar. Ook nog angst als ik de diepte zag. 3 lessen genomen in Oostenrijk. Wel een aanrader.

Pat.
Para4 maart 2019 · 04:54

Of zo’n heel pad tail of nosepressen - ga je ook een stuk harder ;)

Zonder dollen: probeer op smalle pistes / paden inderdaad op een van je twee kanten te blijven, en als je dat doet vooral ook blijven uitademen! Klinkt heel logisch, maar het helpt om relaxt te blijven en niet verkrampt op je board te gaan staan. Een liedje zingen wil(de) bij mij ook nog wel eens helpen.

Andere vraag: hoe is je board gewaxt?

Setting forth in the universe
Snow944 maart 2019 · 07:28

Heel herkenbaar! En de tips ook… board op een kant houden en snelheid houden. Lukt mij ook nog niet zoals ik het zou willen op m’n tweede wintersport. Dus ik lees graag mee in dit topic ;-)

Ik heb geen verstand van je board aanpassen, maar ik denk dat een paar privé lessen tijdens wintersport je zeker zullen helpen. Wij zijn zaterdag aangekomen, ben direct naar de ski school gegaan en voor zondagochtend 9:00 een privé les geboekt. Straks heb ik er weer één om 9:00. Als je voor jezelf weet waaraan je wilt werken kan je dat aangeven en kunnen ze bijvoorbeeld samen met jou die vlakken / smalle stukken op om te leren.

Bien4 maart 2019 · 08:02

Lange, smalle redelijk vlakke stukken zijn in het begin gewoon lastig op een board. Terwijl ze op ski’s juist niet moeilijk zijn. Dat is dus heel irritant zeker als je met allemaa skiërs bent. Het enige wat helpt is oefenen, neem les om aan je techniek te schaven, zodat je ook kortere bochten leert maken en je board beter op 1 kant kunt houden. Ook is kan het soms verstandig zijn om even naar de piste kaart te kijken of er niet een boardvriendelijkere manier is om daar te komen waar je wil. Vaak is er wel een andere piste die op hetzelfde punt uitkomt.

Let it snow, let snow, let it snow!
RichieJ4 maart 2019 · 08:51

Dank voor de tips tot nu toe. Ik heb mijn board voor de wintersport laten slijpen en waxen bij een specialistisch bedrijf.

Ik zie nu wel na de vakantie dat de zijkanten droog zijn en dus weer toe aan een nieuwe waxbeurt.

Als ik het goed begrijp is het gewoon een kwestie van meer lessen voor het verbeteren van mijn techniek en oefenen.

Is het dan verstandiger om na de zomer een aantal privelessen in snowworld te nemen en daarna lekker te oefenen of zijn er slimmere alternatieven?

Mattie4 maart 2019 · 09:31

In de zomer is het lekker rustig op de indoorbanen, dus prima om te lessen en te oefenen. Om je balansgevoel te onderhouden en je boardhonger te stillen kunnen je in de tussentijd ook oefenen op een longboard of skateboard (of skeelers). Ook relatief goedkoop en meestal weinig reistijd. Helm en elleboog beschermers niet vergeten.
Veel plezier!

sterko4 maart 2019 · 10:36

Is het dan verstandiger om na de zomer een aantal privelessen in snowworld te nemen en daarna lekker te oefenen?

RichieJ op 4 mrt 2019 08:51

Dat is natuurlijk altijd verstandig. Als je volgende winter je snellere, skiënde reisgenoten wilt bijhouden, moet je misschien niet tot na de zomer wachten, maar gewoon het hele jaar door gaan oefenen.
Koop een jaarkaart en ga elke week oefenen. Boek voor de eerste weken een paar privélessen en ga daarna de geleerde oefeningen en techniek in je eentje herhalen.
Daarna af en toe nog een privélesje om de techniek te finetunen en te zorgen dat je jezelf geen verkeerde dingen aanleert.
Nou is het lastig om smalle, vlakke pistes te oefenen op een indoorbaan, maar als je indoor leert om op hogere snelheid korte bochtjes te maken, zal dat zeker helpen.

Annoying skiers since 2003
ruijtersfotografie4 maart 2019 · 11:20

Ik ben op 45j begonnen met boarden. (board nu 1,5j) Toen ik terug ben gekomen een jaarkaart genomen. ± 90x geweest 1,5 tot 2 uur.

Dit jaar was het fun. Vlakke stukken zorgen voor snelheid. Diepe sneeuw geprobeerd. Bospad.
Balen dat ik na 6dagen fun naar huis moest.

Pat.

Plaats een reactie