Ortovox Avalanche Rescue Kit 3+

Hey allemaal,

Ik ben al een tijdje op zoek naar een lawine kit. Nu kwam ik deze tegen en vroeg me af of jullie hier al goede ervaringen mee hebben en of de site betrouwbaar is? https://www.safepowderride.nl/product/ortovox-avalanche-resc…

Groetjes Dries

Ortovox is een uitstekend merk, net als Pieps, Arva, Mammut, BCA en nog een heel stel anderen.

Belangrijkste is dat je weet hoe je ermee om moet gaan - oefenen dus!

Site ken ik niet trouwens.

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Ja ik heb zo mijn bedenkingen bij de site en er zijn ook nog geen beoordelingen, daarom vraag ik het hier even.

Beoordelingen algemeen staan onderaan, maar dat zegt verder niks want kunnen ze ook gewoon zelf hebben verzonnen. Belangrijk is dat je bij de betaling naar een https beveiligde website gaat. En je kan beter met je creditcard of paypal betalen, meer bescherming dan met Ideal

3+ is een prima pieper. Ik heb m zelf ook. Makkelijk in gebruik, batterij gaat lang mee.
Nadelen: Heeft geen groep test functie, en bereik van sommige andere piepers is beter. Evt een overweging (maar kost ook meer).

Deze sonde heb ik geen ervaring mee. Maar lijkt goed met goed lock systeem.

Schep ziet er top uit met quick lock en lange steel.

Ik heb deze toen ook in gedachten gehad, maar via wepowder toch betere alternatieven gekregen. De set is zeker goed en een mooie prijs, ga je niks verkeerd meedoen.

Zelf ga ik voor de Pieps powder BT met bijhorende schep en probe. Het is een duurdere set maar je kan hem zelf updaten (blijkbaar niet vanzelfsprekend bij piepers) en heeft alle belangrijke functies. Je kan je setje ook zelf samenstellen op snowcountry.nl, een goede site trouwens voor freeride producten.

Plaats een reactie