paasvakantie

Dit onderwerp gaat over de bestemming Le Grand Domaine

Hoe is de sneeuwconditie gemiddeld eind maart begin april op 1400 en 1650 meter ?

Hallo Katrien,
Op dit moment ligt er in Valmorel 37CM in het dal en 180CM op de berg dat is dan wel op 2550meter hoogte! En op 1800 meter hoogte ligt 96CM.
voor Saint francois ligt er 180CM op 2550 meter hoogte, en in het dal 65 / 30 CM
De condities voor de periode zijn nu erg onzeker, het wordt zowiezo zachter maar hoelang dit stand houd is erg onzeker. Als het warm gaat worden is de keus gewoon erg moeilijk. Wij zijn ook van de partij vanaf 27Maart in Saint Francois, dit is ook voor ons gewoon een grote risico, maar we gaan er vanuit dat er voldoende sneeuw gewoon ligt!

Gr,
Jasper

Hoor graag wat terug te horen voor evt verdere vragen!

hoe is het half december als het seizoen open gaat? Ligt er dan meestal sneeuw?

@piet Over het algemeen hebben de Franse skigebieden meer sneeuw nodig dan vb Oostenrijk.
De bodem bestaat vooral uit stenen of een mengeling met gras.
Op deze pistes heb je toch minstens 50 cm nodig in het dal en boven de 1800 m best een kleine meter! Dit komt in het begin van het seizoen zelden voor op deze hoogte… .
Er zijn ook maar enkele kunstsneeuwpistes, ik schat zoeen 10%.
@Katrien eind maart/begin april ligt en nog genoeg sneeuw vooral boven de 1500/1800 m.
De sneeuwkwaliteit is natuurlijk heel anders dan vb in februari: S’morgens zijn de pistes vrij hard en in de loop van de dag worden ze zachter. Enkel de pistes boven de 2000 m op de N-helling blijven de ganse dag in goede conditie (en dat zijn er maar enkele)… .

Zeg Roel, er zit ook verschil in de bodem tussen de alpes du nord en de alpes du sud. De meeste pistes liggen toch op de noordhellingen of niet ?!

In de alps dus sud ligt de boomgrens een stuk hoger (2300 m ipv 1800/2100 m) dan alpes du nord. Als je hier een paar 100 m boven zit, is het veel erosie gevoeliger dan rond en onder de boomgrens. Dan zijn er nog plaatselijke verschillen: helling, neerslaghoeveelheden, zonne uren, wind,… .De meeste pistes liggen op de oost- en westhelling. In de meeste gebieden zijn er maar 1/4 noordhellingen.

Plaats een reactie