Waar mogelijk heen met pasen?

't Is nog een vaag plan, maar wellicht wat concreter te maken. Met pasen wil ik mogelijk met een vriend gaan skiën. Alleen als er goed weer is voorspeld & we dan ook zin hebben. Dus we zullen pas 1 of 2 dagen ervoor echt de knoop doorhakken. Plan is te gaan rijden. Donderdagnacht rijden, vrijdag t/m zondag op de piste. En zondag eind van de dag weer terug naar huis.

Hebben jullie vast tips voor potentiële skigebieden die ik in de gaten moet houden? Liefst natuurlijk zo min mogelijk rijden, dus Oostenrijk of Zwitserland zijn dan wel goede kanshebber.

Veel is nog tot en met Pasen open. Gebieden dichtbij: Mürren-Schilthorn, Engelberg, Ischgl bijvoorbeeld.

*bericht bewerkt door Quick op 03 apr 2019 23:22

Mr. Slow

Wij zitten ook te kijken naar de mogelijkheden voor dat weekend. Bij ons staan op de short-list: Laax, Lenzerheide, Engelberg en Andermatt-Sedrun. Allemaal binnen de 8-8,5 uur rijden vanaf Utrecht. En allemaal in Zwitserland, daar is het een stuk rustiger dan in Oostenrijk ;) Laax heeft de beste papieren, want hoog en gletsjer.

Laax sluit 22.04 dacht ik!

Het voorlopige idee hier is een start in Solden rond goede vrijdag. Dan afhankelijk van de omstandigheden nog een paar dagen een ander gebied. Vooralsnog het oog op Stubai, Engelberg, St Moritz, Samnaun. Allemaal wel in een avondje na een skidag aan te rijden normaal gesproken.

Edwin van Riel

Wij vertrekken komend weekend voor een paar dagen naar Saas-Fee. Niet heel erg groot, maar de condities lijken alvast helemaal top.

Wij vertrekken komend weekend voor een paar dagen naar Saas-Fee. Niet heel erg groot, maar de condities lijken alvast helemaal top.

Morzel op 4 apr 2019 13:45

Yup, ziet er super uit. Veel plezier!

Edwin van Riel

Engelberg is echt een aanrader, ben er eind februari geweest. Hebben er vanaf Tilburg een uurtje of 7 over gedaan. Het was er niet druk, dus niet of nauwelijks wachttijden voor de prima liften/gondels, heerlijke pistes en genoeg mogelijkheden voor het nuttigen van een (alcoholische) versnapering op de pistes. Wij hebben overnacht in hotel Terrace. undefined Prima hotel met goed ontbijt en niet ver lopen van de bus ri. het dalstation.

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/14ebf279d106bd5e392db57e...

Ons hotel.
https://cdn.wintersport.nl/forum/24/1106c2ae468d676e4ccbddcb...
https://cdn.wintersport.nl/forum/24/0ea5afee3bc8e774f6641965...

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/496d72b47f67b4e8f7e616c0...

Dit is de Rotair. Deze gaat naar de gletsjer vanaf het middenstation en draait een volledige ronde tijdens de rit omhoog. Leuk voor een panoramafoto.

*bericht bewerkt door Nicky75 op 04 apr 2019 17:22

Plaats een reactie