Wintersport Argentinië

Pizzapunt30 april 2019 · 22:20

Ik ben van plan om in de zomer naar Argentinië af te reizen en daar te gaan skiën. Op het internet is voldoende informatie te vinden over de skigebieden. De gebieden Cerro Cathedral en Chapelco liggen bij elkaar en zij dus beiden bereikbaar vanaf het vliegveld San Carlos de Bariloche. Maar buiten deze info weet ik eigenlijk nog maar erg weinig en is de te vinden informatie een beetje oppervlakkig. Zijn er mensen met ervaringen / tips?

Veenhoorn1 mei 2019 · 10:51

Voor meer info, kun je ook bij zoeken het argument “argentinie” invoeren, krijg je al wel wat meer hits en info. Zo zag ik dat @koentjen er 1,5 jaar geleden is geweest. Misschien kan die je nog wat tips meegeven.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.
Onnem1 mei 2019 · 12:41

Voor dit soort bestemmingen buiten de Alpen ken ik 2 goede forums: Snowheads (UK) en Teton Gravity (US).

Snowheads.
Zoeken = https://snowheads.com/ski-forum/search.php
Ik denk wel dat je eerst moet aanmelden om te kunnen zoeken, en dan kiezen voor de optie “advanced search” (= google search binnen de site)

Paar voorbeelden
https://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?p=3370591&high…
https://snowheads.com/ski-forum/viewtopic.php?p=2967064&high…

Teton Gravity
https://www.tetongravity.com/forums/showthread.php/321469-Ar…

The older I get, the better I was
Pizzapunt1 mei 2019 · 21:44

Inderdaad veel info te vinden op de forums van Snowheads en Tetongravity (erg bedankt Onnem!). Ik zoek ook echt naar info over de skigebieden want ik blijf voornamelijk op de pistes. Het zijn de kleine organisatorische zaken waar ik nieuwsgierig naar ben maar ook om te lezen waar anderen tegenaan zijn gelopen en hoe ze dat hebben opgelost.

Ik had eigenlijk graag gezien dat er skigebieden van het zuidelijke halfrond op deze site zouden staan met info. Is dat nog mogelijk? Op het forum hier kan ik niet echt zo veel vinden.

Vivace2 mei 2019 · 09:18

Ik denk wel dat je eerst moet aanmelden om te kunnen zoeken, en dan kiezen voor de optie “advanced search” (= google search binnen de site)

Onnem op 1 mei 2019 12:41

tip voor iedereen: bij veel sites kan je je eigen site-search opbouwen binnen google als je de zoektem “site:” in google gebruikt.

voorbeeld in te voeren in google:

argentina site:snowheads.com

Madloch2 mei 2019 · 13:30

Ik ben vorige zomer 3 dagen in Cerro Cathedral & 1 dag in Cerro Bayo gaan skiën.

Qua natuur is het daar 1 van de mooiste plaatsen die ik ooit heb gezien! Heel veel mooie meren… Qua sneeuw viel het heel erg tegen! In het dal lag er simpelweg geen sneeuw. Je moest de lift nemen tot het middenstation. Ik lees dat je een pisteskier bent, dan kan je je hier gerust enkele dagen amuseren. Maar ik raad je aan meerdere gebieden te bezoeken, anders word het saai vrees ik.
De infrastructuur is er erg verouderd maar goed te doen. Er was in de periode dat ik er was (mid/augustus) niet zoveel volk wat een voordeel was. Lekker rustig op de pistes. Ik had een gids gehuurd voor 3dagen offpiste. Hij filmde elke dag met zijn GoPro, resutaat kan je hier bekijken:
https://youtu.be/BNwuYQOaBwE
Dan krijg je een idee van Cerro Cathedral :)

Bariloche zelf is een heel erg gezellige stad waar je goed kan eten en shoppen.

Ik heb ook nog 1 dag in Cerro Bayo geskied in … de regen. Ook hier zeer weinig sneeuw, samen met een tiental andere skiers was ik de enige in dit gebied.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je best een auto huurt of op voorhand zoekt hoe het openbaar vervoer werkt naar de de skigebieden.

Quick2 mei 2019 · 13:39

Check ook https://www.skiresort.nl/skigebieden/zuid-amerika/. Heb je in elk geval wat informatie m.b.t. de skigebieden zelf.

Mr. Slow
Pizzapunt2 mei 2019 · 21:59

Dank voor alle info.
Ik kwam hier zelf wat handige tips tegen: https://powderquest.com/south-america/argentina/

@Madloch: ik ben van plan midden augustus te gaan. Hopelijk in augustus 2019 meer sneeuw! Ik ben in ieder geval van plan meerdere gebieden te bezoeken. Ik weet ook nog niet of ik van Cerro Cathedral naar Las Lenas ga rijden met een huurauto.

Arnie7773 mei 2019 · 01:10

@koentjen gaat er de laatste paar jaar heen om te touren. Hij zal zeker het een en ander weten qua vervoer. Probeer hem even te contacten, hij wil je vast wel verder helpen!

Freeride = Life

Plaats een reactie