Budget ski's

Hoi allemaal,

Ik heb vorig jaar na het winterseizoen leren skiën in Landgraaf.
Tegen alle verwachtingen in viel het beter mee dan verwacht (snowboard al 20 jaar).
Komend seizoen ben ik een gemengd gezelschap van beiden.
Daarom zou ik graag een setje ski's aankopen.
Ik hou nu eenmaal niet van huren omdat je er geen voeling mee hebt.

Omdat ik vorig seizoen zwaar heb geïnvesteerd in een nieuwe plank & bindingen is de vrouw des huizes niet zo blij dat ik wil investeren in ski's.

In mijn ski botten wil ik wel investeren zou er eventueel op maat laten maken in een gespecialiseerde winkel.
Heeft er hier iemand ervaring mee met botten op maat?
Want alle botten die ik tijdens de lessen droeg waren verschrikkelijk daarom dat ik heb zitten denken aan botten op maat.

Voor latten heb ik zitten denken aan het huismerk van Decathlon 'Wedze".
Deze vallen prijs goed mee vind ik zelf…
Iemand ervaring met het merk, waarom wel, waarom niet?
Ik ben een absolute beginnen er is ook maar om misschien 1 of 2 dagen te gebruiken op 7 dagen.
Mijn allereerste board was ook huismerk Decathlon en was daar toen tevreden mee maar toen wist ik van niet beter en was nog in de groei (was 15).

Dus mijn vragen.

  1. Skibotten op maat een goeie investering? (Want gaat toch rap om 700 euro…)
  2. Skilatten van Wedze wel of niet? ervaring?

Thx alvast!

Skischoenen zou ik me eerst zorgen over maken. Hoewel ik snap dat je niet wil huren (huurschoenen zitten vaak niet goed) heb je denk ik niet meteen op maat gemaakte skischoenen nodig. Er is ook nog de grote categorie ‘goed zittende, gewone skischoenen’. Die kosten doorgaans geen 700 euro, maar maximaal 500 (als je uit gaat van het hoogste consumentensegment). Maar wat vooral belangrijk is: ga naar een zaak waar ze genoeg verschillende modellen hebben om te passen (van veel verschillende merken ook) en vooral ook kundig personeel. Ikzelf weet zo even niet een shop in België te noemen, maar als regio Rotterdam niet te ver weg is kan ik Norbert Maier (Rotterdam) aanraden en Outdoor XL (Barendrecht, nabij Rotterdam).

Over die Wedze ski’s: ik heb er een aantal pisteski’s van geskied en ik vond het ondingen, ook als je er maar 2 dagen per vakantie op rond glijdt. Als je een klein budget hebt kan je beter een licht gebruikt paar ski’s kopen voor dat geld of kijken of je een overjarig model uit een uitverkoop kan vinden. Persoonlijk zou ik in dit specifieke geval eerst Marktplaats of Ebay bekijken voordat ik die ski’s van Wedze zou kopen.

Wat betreft ski’s: je kan beter een mooi tweedehands setje kopen dan je geld uitgeven aan een Wedze ski. Er komen regelmatig mooie aanbiedingen voorbij op het forum en op marktplaats. Of in de sale van modellen van vorig jaar.

Eerst maar eens schoenen, inderdaad naar goede zaak gaan waar veel keus is. Er zijn maar weinig mensen die echt een op maat gemaakte schoen nodig hebben.

Succes!

Skibotten gewoon bij een goede zaak passen. Je begint toch vaak met iets minder heftige eisen, dus voor een euro of 300 is er genoeg leuks. Wederom géén Decathlon hier.

Bij Ekosport heeft iemand voor een leuk prijsje Head iShape Pro ski’s gekocht. Die zouden je een aantal jaar prima kunnen passen en kosten je een vriendelijk bedrag.
https://www.ekosport.be/head-worldcup-rebels-i.shape-pro-ab-…

Skischoenen hoeven inderdaad niet zo duur te kosten. Ik heb een paar van Atomic die ze verwarmen in de oven en daarna naar je voet vormen. Ik geloof dat die rondom de 430 euro hebben gekost. Ze zitten heerlijk en je hebt er alleen maar profijt van. Heb je later last, kun je weer teruggaan naar de winkel en verwarmen ze ze nogmaals en geven ze de punten waar je pijn hebt wat meer ruimte, waardoor ze daarna als gegoten zitten.

Ski’s van Wedze heb ik geen ervaring mee. Ik heb een aantal jaren m’n eerste setje tweedehands gekocht via skihandel.nl.

Anderen heb er veel meer kijk op dan mij. Maar uit jou verhaal maak ik op dat je de techniek snel onder de knie hebt. Misschien beter om dan een ski aan te schaffen waar je de komende jaren ook goed mee uit de voeten kan. En zoals eerder geschreven een goede schoen hoef je niet perse op laat te laten maken

Ik sluit me aan bij hierboven: op maat hoeft echt niet, gewoon een goede winkel met veel keus en verkopers die er wat kaas van gegeten hebben en 9 vd 10 mensen heeft dan een prima schoen.

Begrijp ik goed dat je dan tijdens je wintersport 1 of 2 dagen gaat skiën? En de rest snowboarden? Dan zou ik voor nu lekker huren. Zeker als je dan niet op zaterdagmiddag of zondagochtend op hoeft te halen heeft de verhuurder vaak tijd zat en kan je wat verschillende dingen uitproberen.

Kopen kan altijd nog.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Voor goede ski botten een adres . Pure pj in Diest. Grtz

Begrijp ik goed dat je dan tijdens je wintersport 1 of 2 dagen gaat skiën? En de rest snowboarden? Dan zou ik voor nu lekker huren. Zeker als je dan niet op zaterdagmiddag of zondagochtend op hoeft te halen heeft de verhuurder vaak tijd zat en kan je wat verschillende dingen uitproberen.

Kopen kan altijd nog.

Roy83 op 24 aug 2019 15:28

Klopt ik zou inderdaad ongeveer 2 dagen skiën…
Natuurlijk dat zeg ik nu, want iets nieuws is altijd plezant! :-)

Ik begrijp het standpunt van huren maar ik haat het gewoon…
Toen ik 15 was heb ik mijn eigen snowboard gekregen en ik kon toen al aardig boarden.
Maar nadat ik altijd met mijn eigen board ging oefenen maakte ik VEEL sneller progressie.
Het board voelde gewoon vertrouwd aan waardoor ik steeds meer durfde.

Daarom dat ik een setje wil kopen.
Nog wat oefenen in Snowworld of Komen en eens ik daar ben voelen mijn latten al vertrouwd aan.

Bij Ekosport heeft iemand voor een leuk prijsje Head iShape Pro ski’s gekocht. Die zouden je een aantal jaar prima kunnen passen en kosten je een vriendelijk bedrag.
https://www.ekosport.be/head-worldcup-rebels-i.shape-pro-ab-…

Bennie op 24 aug 2019 08:00

Thanks voor de tip!
Als ik wat opzoek lijken het mij inderdaad leuke skie’s die enkele jaren meekunnen in niveau.
Het overwegen waard.

Als je echt perse niet wilt huren, zijn dat mooie latten voor een hele nette prijs. Kun je zeker wat jaartjes plezier van hebben

Edwin van Riel

Ik ben een absolute beginnen

De Head i.Shape Pro is absoluut geen beginnerski.

@Rudyken
Heb zowel een set Blizzard rc ti 178 cm te koop, misschien nog niet geschikt voor een absolute beginner, als ook een setje Rossignol Hero elite AT in 170 cm.

Zijn dat de gewone AT of de AT Carbon?

Deze zijn ook nog het overwegen waard in 167: https://www.skiwebshop.nl/dynastar-speed-zone-9-ca-race-ski-…

Het zal de carbon versie zijn, in ieder geval een niet heel stijve lat. Op de aankoopbon staat het niet gemeld alleen als Rossignol Hero Elite All Turn 2017/2018.
Voor mij echt een te slappe ski, met name in de langere bochten op hogere snelheid, kleine miskoop :(.
Set is nieuw gekocht in februari van dit jaar en eenmaal zelf geslepen en enkele keren gewaxt. Indoor overigens wel een leuke ski.

Carbon moet op de ski staan. Achter de binding op de rechter ski. Staat er alleen AT, dan is het de gewone.

https://cdn.wintersport.nl/forum/24/77d2a8de943e6183f16692bd...

De gewone zou mi inderdaad best kunnen.

Zal vanavond eens checken.

Ik ben een absolute beginnen

De Head i.Shape Pro is absoluut geen beginnerski.

DrPhil op 26 aug 2019 10:24

Begon al effe te twijfelen… echt beginnersmateriaal is het niet… maar nu ook niet uitermate moeilijk. 😉

#wakeupwhereyouwant

null

Het zijn de gewone AT’s.

Plaats een reactie