Skivakantie als stel met groep mee en les

Kathy197810 oktober 2019 · 18:27

Hallo,

Wij, vriend (47) en ik (40) willen voor het eerst samen op skivakantie gaan. Nu zijn onze ervaringen erg verschillend. Vriend nog nooit echt geskied (25 jaar geleden 1x les) en ik meerdere jaren vanaf mn 16 met Nskivereniging skikampen, single reizen, veel lessen en ik ga eigenlijk overal wel redelijk snel en goed naar beneden. Nu een paar jaar door omstandigheden niet gedaan maar weer zin en ook een stuk fitter, zeg maar 40kg lichter. Kortom wil eerst trainen en vriend gaat lessen. Nu de reis, we zoeken eigenlijk iets wat een beetje met een groep is, met de bus, sneeuwzeker zoals italie, frankrijk eind jan, feb of begin maart. Niet gebonden aan krokus of zo. Liefst voor vriend nog lessen halve? Dagen want met 8 lessen zijn we er nog niet. En voor mij iets van ski tour of begeleiding met een groepje. Alleen skien is niet zo leuk en ik vind het ook veiliger. ik kom eigenlijk alleen maar belgische operators tegen zoals Vos of kriski , flandersski etc. of single reizen maar die heb ik nu juist niet meer nodig en een dolomiti skihuttentocht is voor mij leuk maar kan niet voor mn vriend. Ik kan natuurlijk met de belgen mee, afstand tot antwerpen is maar 45min rijden maar zou er echt niets georganiseerd worden in Nl?

Belski10 oktober 2019 · 18:39

Heb je een PB gestuurd.

Marly20 mei 2020 · 21:16

Hoi Kathy,

Ik heb precies hetzelfde ‘luxe-probleem’. Hier ben ik de skiklungel. Wil je je ervaring met me delen?

Groetjes

Robert721 mei 2020 · 11:40

Laat je vriend alvast beginnen met lessen zodra het kan op een mattenbaan of indoor. Dan heeft ie een stuk meer aan de lessen in de sneeuw.

Marly22 mei 2020 · 09:42

Bedankt voor de tip, daar ben ik al mee gestart. Zoek nu een reis waar je als stel mee gaat met een groepsreis (zoiets als een singlereis, maar dan voor stellen). Dan kunnen we allebei mee met mensen van hetzelfde niveau. Het lijkt me nl niet leuk voor hem om zich steeds in te moeten houden en voor mij om steeds maar aan te moeten poten.

Plaats een reactie