Opmerking bij weblog "Skitoeren voor iedereen boven Nendaz"

evr6621 oktober 2019 · 13:33

Leuk artikel, maar erg kort door de bocht. Genoemde routes zijn gewoon 100% off-pisdte en vereisen dus de juiste kennis en materialen. Hier is dus even iets meer nodig dan alleen het genoemde “klik de toerski’s eens onder als u een dagje wat anders wilt”.

Volgen van de link naar de site van Nendaz levert al wat meer informatie op. Zonder kennis en spullen loopt men best eerst even bij de plaatselijke skischool binnen voor advies.

@admin: kon bij het blog geen opmerkingen kwijt, maar verplaats dit gerust ;)

Edwin van Riel
Rogieradmin21 oktober 2019 · 13:47

Dat komt omdat het een advertorial is. Dit is door Nendaz aangeleverde informatie. Op advertorials is nooit de mogelijkheid om te reageren.

Natuurlijk moet je de voorzorgmaatregelen nemen. Maar we zijn het ook eens dat dit natuurlijk een veel eenvoudigere manier is om te beginnen met toeren dan meteen echt weg te gaan van het skigebied.

*bericht bewerkt door Rogier op 21 okt 2019 13:48

Click. Click. Peace
Slim24 oktober 2019 · 00:03

https://www.nendaz.ch/de/nendaz-touring-tracks-fp44272.html…

“Die Touring Tracks sind markiert, aber nicht gesichert. Sie sind also auf eigene Verantwortung unterwegs und können die Risiken einschätzen.”

Dat is in de verste verte niet hetzelfde als:

“Veilig, maar vergeet de essentials niet
Een ander voordeel van deze toerskiroutes is dat je veilig op pad kunt. Bij een te hoog gevaar gaan de routes dicht. Maar dat neemt niet weg dat je in een alpiene omgeving op pad bent. Dus wordt er aangeraden om altijd met de lawine-drie-eenheid, dus pieps, sonde en schep, op pad te gaan.”

Juist de mensen zonder lawine kennis en die geen Duits spreken zullen eerder op de tekst van het artikel hier volgen.
Een aanpassing of kantekening onder het weblog lijkt me vanwege het veiligheids risico vereist.

Dat is wat anders dan dat in een advertorial bijvoorbeeld staat dat het ergens heel rustig is, met perfecte sneeuw en elke dag zon.
Bovendien staat op hun eigen website wel hoe de vork in steel zit, dus het niet iets waar ze zich voor schamen, of dat ze proberen te verbergen.

evr6624 oktober 2019 · 07:59

@slim: da’s inderdaad wat ik bedoelde ;)

Edwin van Riel

Plaats een reactie