snelle wintersportmaaltijden

Wij eten meestal tussen de middag warm op de piste en dan 's avonds iets makkelijks in het appartement.
Nu ben ik op zoek naar inspiratie voor die makkelijke maaltijden bijv. erwtensoep, pannenkoeken etc.

Hoor de suggesties graag!

Spispa zoals wij het noemen. Smakelijk 😎
Oftewel spinazie-spaghetti.
Makkelijk, lekker en ook nog eens goedkoop.🙂

Recept:
Gehakt bakken
Diepvriesspinazie (met room) erbij
Spagetti koken
Klaar. 🙂😋
Kan nog gepimpt worden met spekjes, brie,…

Kinderen zijn er dol op, volwassenen ook.
Bovendien voldoende energierijk

Smakelijk. 🤤🤤

(Maar op vakantie is koken een no go)

*bericht bewerkt door bartvwg op 09 nov 2019 12:11

Bla, bla, bla.

Een pof aardappel,patat ,pizza, kaiserschmarn, spaghetti. goulashsoep ,germknodel.

Kaasfondue ohne ende! Liefst met toevoeging van paddestoelen en blauwe kaas. Heurlijk

Spaghetti Carbonara.

Super simpel, en zalig, mits goed gemaakt. (dus geen room gebruiken oid)

Hier een prima receptje: https://www.24kitchen.nl/recepten/spaghetti-carbonara…

Wat wij overigens verder doen:

Tosti ijzer mee. Daar hebben we diverse ijzers in. Ik maak beslag voor Belgische wafels en maak dan wafels in het tosti apparaat.
(Beslag zelf vers maken! Poepsimpel en heerlijk. Weg met de pakjes en de zakjes!)
Ook heerlijk als ontbijt, overigens!

En een andere avond maken we panini's van de overgebleven kaiserbrötchen. Broodjes dun snijden (3 plakken per broodje) en dan met ham en/of salami en/of kaas in het tosti ijzer.

*bericht bewerkt door Ton_ op 09 nov 2019 11:57

Wij maken nog wel eens een verse tomatensoep. Tomaten zijn vaak wat smaakvoller in Italië en dan met een lekker vers broodje erbij…En zelfs in het kleinste supermarktje hebben ze alle ingrediënten wel.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Kaasfondue ohne ende! Liefst met toevoeging van paddestoelen en blauwe kaas. Heurlijk

HN65 op 9 nov 2019 11:42

Kaasfondue is het antwoord op alles!😍

Recept van een vriend: curry

Rijst
Kapucijners in blik
Perzik stukjes in blik
Tomaten blokjes in blik
Kipfilet
Komkommer
Potje curry pasta (patak mild)
Kokosmelk blik
Ui
Koriander (vers)

Pan 1
Kook rijst

Pan 2
Bak kipfilet & ui
Kapucijners erbij
Curry pasta erbij
Kokosmelk & tomaten blokjes erbij
In laten pruttelen tot beetje ingedikt

Verder:
Doe in aparte bakjes: komkommer stukjes, perzik stukjes, koriander

Zet alles apart op tafel. En schep naar behoefte rijst, curry en garnering op je bord.

Knorr wereldmaaltijd meenemen (zakjes uit de doos halen elastiekje erom) en ter plekke vers vlees en wat verse groente kopen: alle kruiden heb je dan al, net als rijst of pasta. een eenpansmaaltijd die snel, gezond en smakelijk is. En supersnel klaar te maken. Vlees kan je ook weg laten,doe je er wat extra groenten bij.

Ik hou van Oostenrijk en heb een enorme voorkeur voor de volgende menu variaties. Stap 1 is simpel, zoek de lokale slager dus niet de supermarkt! Stap 2 bestel een wienerschnitzel, de volgende dag stap 1 is weer hetzelfde maar stap twee wordt nu bestel een cordon bleu. Hierna kan je het proces weer van voor af aan beginnen

Als je een oven hebt: bakplaat ( wij gebruiken 2 bakplaten voor 5 personen) met:

  • kip of kalkoenstukjes
  • paar paprika’s in grove stukken
  • 4 uien in kwarten
  • ong. een kilo zoete aardappel in grove frieten gesneden, schil kan je laten zitten
  • een blik kikkererwten
  • 250 gr Cherry tomaatjes ( pas na een kwartier oventijd toevoegen)
    Beetje olie erover en wat marjoraan, 25 tot 30 minuten in de oven en lekker met pittige mayonaise (shrirachamajo)
    Verder staat bij ons meestal ook nog op t menu:
  • kaasfondue
  • chili con carne
  • varkenshaasje champignonsaus, rösti en sla of boontjes
  • pompoen curry met gekookt ei en rijst (ingrediënten nemen we van thuis mee)
    N.b. pannenkoeken vinden wij echt niet makkelijk, veel werk want vaak maar 1 goede pan, lastig regelen met electrische kookplaat.
    Als wij soep eten dan vaak met tosti erbij, wel tosti ijzer meenemen van huis.

Rösti a la Rob

  • Kant en klaar Rösti (vers of diepvries)
  • Vlees (Spek, Bacon, Gehakt, Kipreepjes)
  • Gesneden, gemengde groenten
  • Smeltkaas
  • Kruiden naar smaak

Bak de rösti.
In een grote pan (wok) bak je het vlees en daarna gooi je daar de gemengde groenten bij.
Kruiden naar behoefte.
Vervolgens gooi je de rösti er bij, roert de zaak nog even lekker door en doe je het in een ovenschaal.
Smeltkaas erover en even onder de grill.

Rob

Ons makkelijkste recept : Jonge kapucijners opwarmen, spekjes bakken en dan met appelmoes eten.

Paul

Als je een oven hebt: Nachos met topping uit de oven. Grote ovenschaal vullen met nachos. Topping maken: ui, paprika, maïs, zwarte bonen opbakken met Mexicaanse kruiden en een beetje tomatenpuree. Topping op de nachos, geraspte kaas erop. In de oven tot kaas smelt. Daarna nog wat vers gesneden blokjes tomaat en jalapeno pepers erop. Serveren met guacamole, creme fraiche en salsa.

Eenpansgerechten;
Stamppot boerenkool of andijvie
Macaroni met ham, uitje, tomatenpuree, kaas

Ik heb thuis vrijwel altijd zelfgemaakte verse pastasaus in de vriezer. Daarvan neem ik twee bakken diepgevroren mee (in dakkoffer). Eenmaal op plaats van bestemming is dat amper ontdooid en hebben we daarmee voor twee avonden een snelle makkelijke maaltijd; heel gezond, kinderen zijn er dol op.

❄️
  • Wraps met vulling naar believen
  • pasta’s met tomaten-, champignon- of spinaziesaus
  • soep
  • Shakshuka met brood

Eierblerf.
Tomaat, ui, champignon en eieren.
Alles bakken in de pan, broodje erbij en we hebben weer gegeten 😀

In Nederland bereiden en ingevroren meenemen, ongeveer wat Marije 77 zegt alleen dan wat meer. Zolang dit gaat met jullie transport.

*bericht bewerkt door Geenen op 09 nov 2019 18:18

.

Pasta met groente en tomaten ( voor de saus ) en kruiden , appel eventueel vlees .
Geraspte kaas

ravioli met groente

Linzen met groente

Nasi ( rijst , groente, kruidenmix ) gebakken ei . Eventueel kip er bij .

Soep .

Omelet met groente .

*bericht bewerkt door miepmiep op 09 nov 2019 18:23

Ons makkelijkste recept : Jonge kapucijners opwarmen, spekjes bakken en dan met appelmoes eten.

Denktank op 9 nov 2019 14:35

Aanvulling met ui en stroop ipv appelmoes .

Kan je stroop ook gebruiken voor de pannenkoeken .

*bericht bewerkt door miepmiep op 09 nov 2019 18:22

Pasta Tonino, van een Italiaanse vriend uit La cucina povre.

Fruit, in olijf olie, een ui met wat kerrie en pprk pdr, voeg 2 ons Schwarzwalderschinken toe in stukjes bak dit even mee, met flink olijf olie. Voeg daarna een potje jonge tuinboontjes toe en strooi er wat peper over. Kook ondertussen water voor de pasta, voeg als het water kookt een zakje Safraan (kotany) toe, voeg de pasta toe en kook vlgs voorschrift. Roer dit alles door elkaar, zorg voor genoeg olijf olie zodat het niet te droog is. Schaaf er een ons Grano Padano over heen eet met een frisse salade. Oh ja en neem het potje tuinboontjes uit NL mee want dat hebben ze in de Alpen niet
Buon appetito :)

*bericht bewerkt door Elly3 op 09 nov 2019 21:34

Dienten Die Alte schule

Mexicaanse ovenschotel (10 minuten maken, 15 minuten in de oven):
500 gram gehakt rul bakken
zak mexicaanse groenten erdoor (of blik) (of zak soepgroente, wat je maar kan vinden)
blikje chilibonen erbij
potje salsamix erbij
In een ovenschaal doen, nacho’s met geraspte kaas erover heen
En dan een kwartiertje in de oven op 180 graden.

Wij nemen klaargemaakt en diepgevroren mee:
Chili con carne
Hachee of stoofvlees met groenten
Nasi
Rode pastasaus met vlees en groente
Pak droge pasta, zak droge aardappelpuree, zakken kaasfondue, gedroogde uitjes.
Wvttk

Langs de lokale slager gaan, een kip kopen van het spit. Meestal liggen onder die kippen van die aardappels die met het vet van de kip zijn gebakken. Zelf een bakje sla maken, stokbrood erbij en kaas na.

Op ons menu staat vaak:

  • pasta carbonara en Arabiata
  • hamburgers en (oven)friet
  • curry
  • chili con carne

Wij eten eigenlijk nooit op te piste, daar 90% alles smerige vette hap is, gevalletje wil je een Schnitzel bij je vet?
En niet alle snelle dingen hoeven perse ongezond te zijn. Groentjes zijn belangrijk!

Daar wij in de winter vaak beide laat thuis zijn hebben we een heel scala aan recepten waarbei de voorbereiding relatief makkelijk is. ca max 10 min, wellicht 20 a 25 min in de oven.

  • Paprika courgette ui zoete aardappel aubergine tomaatjes knoflook en kip evt nog champignons in stukjes snijden. In een ovenschaal gooien, truffel olie er over, peper zout, andere kruiden (italiaans meestal) erover en 20 a 25 min in de oven.

-Groente wraps, wortel ala julliette ( of hoe heten die dunne streepjes) avocado bosuitje paprika tomaatjes, Eventueel nog mozzerella.
limoensap er over, wat peper en zout, Eventueel nog cocktailsausje maken. en klaar Ohja en vergeet de tortilla niet. ( kidneybeans zijn ook lekker er in

  • asian bowl ( van die zakjes rijst koken (volkoren,) Beetje gember poeder en lemongrass bij het koken en bij doen . Avocado, kidney beans, Groene aspergers + paprika reepjes 10 min in de oven. bosuitje erbij. andere (rauwe) groenten kunnen naar keuze er bij.
    Doordat de rijst met gember en lemonngrass al smaak heeft, is saus niet echt nodig, Die scherpe roze mayo is wel lekker.

  • Pasta koken (volkoren), paprika, ui knofloof, en paprika in kleine blokjes ff wokken en klaar.

echte mannen lopen naar boven,

Langs de lokale slager gaan, een kip kopen van het spit. Meestal liggen onder die kippen van die aardappels die met het vet van de kip zijn gebakken. Zelf een bakje sla maken, stokbrood erbij en kaas na.

Jamie010 op 11 nov 2019 03:27

Inderdaad @Jamie010. En bij die slagers is vaak nog veel meer lekker (al bereid) vlees (ik bedoel dus geen vleeswaren) te krijgen voor bijvoorbeeld een lekkere sandwich en vergeet natuurlijk de soepen niet.

Verder zijn er als inspiratie natuurlijk tal van pasta- en noedelgerechten die je klaar kunt hebben binnen de tijd dat je pasta/noedels gekookt zijn, mits je een beetje oké bent met een mes natuurlijk ;).

Persoonlijk zou ik overigens altijd zo veel mogelijk de oven het werk laten doen, waarbij je misschien 10 minuten voorbereiding hebt en dan lekker kunt douchen, apres skien of chillen. Een hele kip of poten, met aardappels en groentes in 1 ovenschaal kun je op tig manieren variëren, stoofschotels met rundvlees (kun je de dag erna weer pasta mee maken), frittata’s, geroosterde groenten, forel…

I can stick uphill ice, on my saucer...

Een tosti?
Als je s’middags al warm eet, waarom dan s’avonds nog een keer? Gewoon een broodje of tosti… of wat lekkers (nacho’s).

Scheelt aan het eind van de vakantie ook wat kiloo’tjes!

Zo doen wij het ook. S’middags eten we warm, s’ochtends en s’avonds broodjes.

Een tosti?
Als je s’middags al warm eet, waarom dan s’avonds nog een keer? Gewoon een broodje of tosti… of wat lekkers (nacho’s).

Scheelt aan het eind van de vakantie ook wat kiloo’tjes!

Zo doen wij het ook. S’middags eten we warm, s’ochtends en s’avonds broodjes.

Waah op 11 nov 2019 15:17

Haha je lijkt wel een Hollander! Newsflash, de rest van de wereld is die ongeschreven regel dat 2 keer per dag warm eten echt niet kan niet met je eens hoor ;). Een daarbij, een extra stukje vlees of vis met wat groente 's avonds vormt een stuk uitgebalanceerder en magerder dieet dan al dat brood of nacho’s hoor.

I can stick uphill ice, on my saucer...

In Frankrijk verkopen ze bij nagenoeg iedere slagerij en in veel supermarktjes Tartiflette. Even opwarmen in de oven en smullen maar. Vaak is het nog zeer goed betaalbaar ook en eet je voor een paar euro een prima maaltijd. Eventueel nog een frisse salade erbij voor de vitamines ;)

Born to Ride

Plaats een reactie