Naar Les 7 Laux of Le Grand Massif in de kerstvakantie?

Met een bevriend stel gaan wij (gezin met vader, moeder en twee kids die prima kunnen skiën) in de kerstvakantie een weekje naar de sneeuw. Alleen zijn de meningen verdeeld over welk gebied we gaan kiezen. We zijn er inmiddels uit dat t Frankrijk gaat worden en zien twee interessante aanbiedingen: eentje in skigebied Les 7 Laux en eentje in skigebied Le Grand Massif.

Is er verschil in sneeuwzekerheid in december (eerste week kerstvakantie)? En waarnaar zou jullie voorkeur uitgaan en waarom?

Ik denk dat je in het Massif iets veiliger zit qua sneeuw. Dat heeft vaak de neerslag vanuit het meer van Geneve en ligt wat noordelijker.
Vooral Samoens (dikke aanrader, behalve het ontbreken van een dalafdaling) en Les Carroz zijn leuke dorpen om te zitten. Les 7 Laux heeft echt heel erg weinig charme, zelfs voor een Frans skigebied.

Overigens, paar jaar geleden was ik er met de kerstvakantie. Toen lag er in Frankrijk echt 0 sneeuw. We hebben toen paar dagen geskied in Avoriaz. Dat was in de wijde omgeving 1 van de weinige plekken waar toen op iets uitgebreidere schaal (meer dan 2 liften) geskied kon worden. Condities waren wel een grote uitzondering.

*bericht bewerkt door Thomas op 18 nov 2019 12:59

Even a bad day skiing is better then a good day at work

Les Sept Laux was afgelopen weekend al open dankzij genoeg natuursneeuw.
Beide gebieden zijn ongeveer gelijk qua sneeuwzekerheid maar helaas ook fohn gevoeligheid. Qua sneeuwzekerheid is het om het even.

Click. Click. Peace

Blog van Ruud over Les 7 Laux: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/461532/les-7-laux-…
Maar Grand Massif is ook echt geweldig ;-)

Click. Click. Peace

Plaats een reactie