Ski-vakantie gezin (niveau: Beginners)

Hallo!

Ik ben niuew hier, en heb gezocht of deze vraag al eerder is gesteld maar kon 't niet vinden. Mocht dit wel zo zijn… Excuses dan!

Mijn man en ik hebben lang geleden, toen we jong waren, wel eens geskied. Kids (2 pubers) één keertje in een simpel gebiedje; ze vonden het hartstikke leuk!
Nu willen we volgend jaar dus graag ipv naar de zon, weer eens naar de sneeuw. En ik begrijp dat hier, op dit topic, de specialisten op dat gebied zitten :)

Onze eisen:

  • het hoeft geen super-skigebied te zijn; we gaan toch alleen maar van blauwe en rode pistes.
  • wel graag genoeg keuze in rood en blauw en ook graag wat langere afdalingen
  • goede en snelle liften
  • nederlandssprekende ski-leraren
  • enige apres ski is wel leuk, maar hoeft geen feestbeestgebeuren te zijn
  • tot 10 uur autorijden vanaf Utrecht maar hoe dichterbij hoe beter
  • enigszins sneeuwzeker in februari (voor zover je dat met de huidige klimaatveranderingen nog kan zeggen )
  • hoeft niet supergoedkoop, maar och… Lech-prijzen zit ik ook niet op te wachten
  • mooie omgeving is leuk meegenomen (wandelen, zwemmen, schaatsen, museum, mooie stad… we vinden eigenlijk álles leuk!) maar is niet per sé noodzakelijk

Wie o wie heeft een gouden tip?

Natuurlijk zijn eigenlijk alle tips en tricks hartstikke welkom!

Als je naar de startpagina gaat hier dan kun je al je wensen aangeven, voor Oostenrijk komt dit er dan ongeveer uit voor jullie:

https://www.wintersport.nl/skigebieden/thema/skigebieden-voo…

Als jullie beginners zijn is skiles mogelijk ook nog iets om over na te denken?

Reschenpas: Nauders en Schöneben/Haideralm.

Bla, bla, bla.

Brandnertal?

Ah, dank je HN65!

Ja, we willen heel graag ski-les. Ik denk dat we het liefst gaan voor prive-les met zijn vieren (of drieen; manlief kan aardig skiën), maar dat ligt eraan wat aangeboden wordt.

bartvwg ook dank voor je reactie. Ik ga eens even googlen!

kappl! Is een heel overzichtelijk en kindvriendelijk gebied. Hier kom je elkaar ook nog is vaak tegen als je niet samen skiet. Hier heb ik het ook geleerd toen ik jonger was, had overigens wel een Oostenrijkse skileraar die naar mijn mening veel beter zijn dan de Nederlandse skileraren. Verder is er veel te doen in de regio en je kunt altijd naar het mooie Ischgl uitwijken wat echt een heel mooi gebied is.

Hoe Hoger Hoe Beter

Zijn jullie ook bereid om stukjes te rijden naar verschillende gebieden? Dan is rondom Innsbruck erg leuk: https://www.wintersport.nl/skipas/olympia-skiworld-innsbruck…

Lofer

Zugspitze Arena, Damuls, Warth-Schrocken.

It's all about the turns duuuuuude!

Zugspitze Arena, Damuls, Warth-Schrocken.

Arjen5 op 27 jan 2020 17:06

Dit, aangevuld met Gargellen en Kleinwalsertal is toch wel het standaard rijtje :). Reit im Winkl is misschien ook een optie (ken het zelf niet, maar lijkt me ook te voldoen.

Berwang is denk ik de leukste uitvalsbasis voor beginners en families in de Zugspitze Arena, misschien samen met de Ehrwalderalm (maar volgens mij zitten daar geen accomodaties in de buurt van de lift).

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Sölden aan de Gigijoch-kant is misschien ook een optie.
Beginners-paradijs, snelle liften en veel Nederlands in de les. En vertier genoeg voor als je eens wat verder wil skiën.

Ik denk ook aan het bregenzerwald. Mellau - damuls is heel aangenaam. Sommige leraars gaan je misschien eens meenemen naar Schoppernau en warth.
Eventueel kan je daar dan nog de uitbreiding kopen richting Lech.

Ischgl - Samnaun is ook een prachtig gebied. Ik heb persoonlijk een voorkeur voor een verblijf in Samnaun. Da’s wat familievriendelijker.

Ook in Zwitserland is Veysonnaz. Ik heb er destijds ook mooie afdalingen gemaakt.

Tot slot, maar da’s wellicht te ver, heb ik ook heel fijne herinneringen aan Schladming.

Sölden aan de Gigijoch-kant is misschien ook een optie.
Beginners-paradijs, snelle liften en veel Nederlands in de les. En vertier genoeg voor als je eens wat verder wil skiën.

Morzel op 27 jan 2020 20:07

Nadeel is dat de dalafdalingen in Sölden wel wat lastiger zijn. Maar je kunt natuurlijk altijd met de gondel naar beneden.

*bericht bewerkt door Thehenk op 28 jan 2020 04:01

we gaan toch alleen maar van blauwe en rode pistes.

Zonnetje op 27 jan 2020 15:56

Het was mij niet helemaal duidelijk uit de startpost, maar als je echt weinig ski-ervaring hebt kan een rode piste best al gevaarlijk worden.
Ook is een rode piste in het ene skigebied totaal niet vergelijkbaar met een rode piste in een ander gebied (b.v. de “rode” piste van Landgraaf zou niet onmiddelijk als rood aangeduid worden door een pisteur uit Frankrijk).

Tip doe gewoon het type pistes waar je met je ski-instructeur al eerst samen vanaf bent geweest en probeer vooral niet de held uit te hangen. Zowel voor je eigen veiligheid als deze van de anderen op de piste.

Verder heb ik goede commentaar gehoord van een bevriende familie met beginnersniveau over skigebied Zugspitz Arena en dan dorpen Ehrwald en Lermoos.
https://www.wintersport.be/skigebieden/zugspitz
Dit gebied is zeer goed aan te rijden (net over de Oostenrijkse grens, nog voor de Fernpass).

Glide on!

Plaats een reactie