Sneeuwgrips

Hallo,
Heeft er iemand ervaring met sneeuwgrips ( zoals deze van het merk Benson) als goedkoper alternatief voor sneeuwkettingen?

https://www.2cheap.nl/auto-sneeuwgrips-10-delig.html…

Hetzelfde als met “sneeuwsokken” verbeteren ze de tractie in sneeuw ten opzichte van een zomerband.

Ten opzichte van een goede winterband met goed profiel (Verplicht in de Alpenlanden) kunnen ze zelfs nadelig werken.

Conclusie: geen alternatief voor kettingen, en deze dingen voldoen ook niet als er Ketting plicht geldt.

Voor hetzelfde geld of een paar euro meer heb je nieuwe of tweedehandse (ongebruikte) echte kettingen waar je wel voorbij de gendarmerie of Polizei kunt rijden.

Kom je niet mee weg als kettingen verplicht of nodig zijn. Hoogstens handig in twijfelgevallen, waar je wellicht nog zonder zou kunnen, maar de moderne kettingen liggen er ook snel om. Kortom zonde van je geld ;)

Edwin van Riel

Hallo,
Heeft er iemand ervaring met sneeuwgrips ( zoals deze van het merk Benson) als goedkoper alternatief voor sneeuwkettingen?

https://www.2cheap.nl/auto-sneeuwgrips-10-delig.html…

Wijsje op 4 feb 2020 17:46

In een afdaling zijn ze ronduit levensgevaarlijk. Je hebt namelijk geen constante grip waardoor je eenvoudig in een slip kan raken. Kettingen hebben constant contact met het wegdek. Deze dingen niet. Er zit te veel ruimte tussen 2 van die snowgrips. Ook kunnen ze eenvoudig breken wanneer er een noodstop gemaakt moet worden, dan komt alle kracht op 1 kunststof snowgrips, waarbij ook grote kans is dat je bijvoorbeeld links net op een snowgrip zit en rechts net tussen 2 snowgrips in zit. Dan moet je 1500kg stoppen op 1 snowgrip. En je kan ook gaan tollen doordat je dan links meer grip hebt dan rechts. Kortom even op marktplaats voor 2 of 3 tientjes een goed set 2e hands scoren (welke in Nederland meer dan eens gewoon ongebruikt zijn) en je bent helemaal veilig.

Born to Ride

Ik kan werkelijkwaar niet begrijpen dat er echt mensen zijn die denken dat dit een volwaardig alternatief kan zijn voor echte sneeuwkettingen.

*bericht bewerkt door RFKANGOO op 04 feb 2020 18:38

Übung macht den meister!!!

Hier heb je gewoon niet zoveel aan en voor dat geld kun je op marktplaats prima een fatsoenlijk setje kettingen kopen.

Handig om eens van een ingesneeuwde parkeerplek weg te komen, niet handig als de weg daarna niet geheel sneeuwvrij is.

my subculture can kick your subcultures ass anytime 24/7

Plaats een reactie