middenvoetsbeentje gescheurd, toch gaan skiën na 3 weken?

Beste skiërs,

Ik ben helemaal klaar om te gaan skiën over 2 weken. Nu heeft mijn zoon van 13 vorige weekend zijn middenvoetsbeentje gescheurd. Hierdoor zit hij nu deze week tm aanstaande maandag in het gips. Daarna krijgt hij loopgips. Ik heb besloten toch met hem richting wintersport te gaan. de vraag is echter of ik er heel onverstandig aan doe om hem ook te laten skien 3 weken na dato. Op internet staat 4 tot 6 weken voor volledig herstel. Uiteraard zal ik dit ook nog overleggen met de artsen aanstaande maandag, maar ik vroeg me af iemand hier daar ervaring mee heeft?

Alvast bedankt.

Hoe wil je nu met loopgips gaan skiën? Als het enkel een fisuur is kan het zijn dat er al genoeg nieuwe botvorming is, meestal maken ze een controle X maar zou met de arts overleggen. Als het verkeerd aanzet heeft hij er jaren last van.

Dienten Die Alte schule

Vraag fff om skigips☃️

LA NORMA😍☃️

Mijn zoontje (6) heeft in december meerdere middenvoetsbeentjes gebroken.
Na de eerste week mocht het gips eraf en in principe was er bij hem geen loopgips meer nodig. Aangezien hij er na het afhalen van het gips er niet op durfde te staan kreeg hij nog 2 weken loopgips.
Met dit loopgips rende hij gelijk weer rond en na verwijderen deed ie alles weer (misschien was ik als ouder nog het meest voorzichtig op dat moment ;-) )
Bij hem waren er trouwens na de 3 weken geen foto’s meer gemaakt

Vraag is eigenlijk hoe gevoelig het nog is bij je zoon op dat moment.
En of ie wel de skischoen in kan komen, eenmaal in de skischoen kan er volgens mij niet veel meer gebeuren.
Ik vermoed dat het wel kan maar overleg idd met de arts

bedankt voor de reacties!
Mij lijkt idd ook dat als hij makkelijk zn skischoen in kan komen dat er daarna genoeg steun is. Hij wilde eigenlijk gaan snowboarden, maar die schoenen lijken mij te slap om goede steun te bieden.
Maar hij wil zo graag op wintersport dat skien ook goed is.
Eerst maar even advies van de dokter eventueel extra foto afwachten.

Als de specialist zegt dat het kan zou ik het zonder zorgen doen. Maar als het wordt afgeraden zou ik het risico niet lopen. Wij hebben vorig jaar met een nichtje geskied die 5,5 weken daarvoor een arm had gebroken, medisch specialist zag geen reden om niet te gaan skiën

bedankt voor de reacties!
Mij lijkt idd ook dat als hij makkelijk zn skischoen in kan komen dat er daarna genoeg steun is. Hij wilde eigenlijk gaan snowboarden, maar die schoenen lijken mij te slap om goede steun te bieden.
Maar hij wil zo graag op wintersport dat skien ook goed is.
Eerst maar even advies van de dokter eventueel extra foto afwachten.

Hainn op 14 feb 2020 15:02

Dan zou ik hem eerder adviseren te skiën . Met snowboarden is de druk op je voor veel meer , vind ik.
Of laat hem eerst even op zijn voor voet staan. Kijken hoe hij reageert hierop.

Ik denk dat je je antwoord heb als je zoontje z’n skischoen aantrekt…

I am a skiing dad, just like a normal dad. Except much cooler | retired :-(

Mijn broer mocht na 5w van de arts skien maar snowboarden was een absolute no go!

Zeker doktersadvies volgen! Als het niet terdege geneest loop je de kans dat het een nieuw gewricht wordt, waardoor het nooit meer zal genezen, tenzij je geopereerd wordt.
Dan duurt de revalidatie nog veel langer…

Overleg met de medisch specialist en volg dat op. Ervaringen op internet en hier zeggen bar weinig over de voet van jouw zoon…

Uitrusten doen we thuis wel!

Als de arts groen licht geeft kun je altijd nog even advies vragen bij de fysiotherapeut om bijvoorbeeld de voet in te tapen of van een bandage te voorzien voor wat extra steun. Even kijken wat prettig zit in de skischoen, waarschijnlijk geeft tape minder drukpunten.

Eerder skiën dan boarden inderdaad, gezien stevigheid en bescherming v/d schoen. Eerlijk is eerlijk: ik zou het ook overwegen. Vaak ben je te bang ;) Maar ja, je bent het niet zelf, maar het is je kind. Dat is wel een verschil.

En? Je hebt contact gehad met de arts. Wat zegt hij/zij?

Een medisch specialist lijkt me de aangewezen persoon om hier een uitspraak over te doen. Hoe goed bedoeld ook maar hier zitten 2 soorten mensen: Zij die hier geen kennis maar wel een mening over hebben en zij die zoiets hebben meegemaakt als patiënt maar is die situatie vergelijkbaar met de situatie van jouw zoon?

@MichelV. Jij hebt het bij het rechte eind en dan heb ik het nog niet over die schoen weer uitdoen. Au…

Hen48

Plaats een reactie