le grand massif

Dit onderwerp gaat over de bestemming Le Grand Massif

is flaine goed te bereiken vanuit morillon

Met de auto niet, per ski wel. Neem wel de tijd om vanuit Morillon naar Flaine te gaan, want er zijn nogal wat langzamere liften en vlakkere gedeeltes te nemen.

Met de auto duurt het inderdaad vrij lang. Je moet immers rond de berg die je kan overskiën. Je kan verschillende opties nemen om in Flaine te raken. Eerst moet je TS sairon uit morrilon 1100 nemen. Dan kan je kiezen om ofwel naar TS la lanche of TS du Gron te skiën. In eerste geval kom je boven op Tête de Saix, waarbij een afdaling langs de andere kant van de berg volstaat om op grondgebied Flaine te komen. Van daaruit megasnelle TS de Vernant nemen en afdaling naar Flaine dorp. Als je TS de Gron neemt, moet je afdalen naar TS Airon of TS Gentiannes, waarbij je op het zelfde punt uitkomt als TS la lanche namelijk Tête de Saix.
Vertrek wel niet te laat uit Morrilon, want anders kan je niet veel van Flaine doen. Zijn hele skigebied doen in 1 dag is dan ook uitgesloten wegens zijn grootte.

Een goede skiër geraakt er op een uurtje, de tijd die men doorbrengt in de lift erbij gerekend. De route staat hierboven uitgelegd.

Ik ging vooral naar Flaine voor het jampark. Maar dat zal iets zijn voor het nieuwe jaar want de fransen waren er op kerstmis nog niet eens aan begonnen, wat triest is voor zo’n groot skigebied.

In Flaine zijn de pistes vooral langer, en gaan de liften sneller, dus als men houdt van pittige, lange pistes, van zowat alle kleuren, dan is Flaine wel de place to be. Over het algemeen wel iets drukker als in Samoens of Morillon.

Plaats een reactie