Acht mensen komen om het leven bij lawine in Oostenrijk

Edwin.8 maart 2020 · 19:40

Door een lawine in het Dachsteinmassief in Oostenrijk zijn zondag vijf mensen om het leven gekomen. Volgens de politie maakten zij deel uit van een groep bergwandelaars uit Tsjechië.

De wandelaars werden op hun tocht verrast door een enorme sneeuwplaat die op een hoogte van 2.800 meter afbrak. Een politiewoordvoerster zei tegen persbureau APA dat reddingswerkers uit Opper-Oostenrijk, Salzburg en Stiermarken zijn ingezet om hulp te verlenen. Ook waren verscheidene helikopters snel ter plaatse.

In Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk, kostte een lawine zondagmiddag ook andere een alpinist het leven. De man werd op de flanken van de Grossglockner honderden meters meegesleurd door de sneeuwmassa. Zijn lichaam is met behulp van een helikopter geborgen.

Nederlanders
In de nacht van vrijdag op zaterdag kwamen in Oostenrijk twee Nederlandse bergbeklimmers om het leven, die deelnamen aan een expeditie in het Pitzdal. Ze zijn vermoedelijk door een gasvergiftiging overleden, meldt de NOS.

De mannen van 50 en 52 jaar werden door andere deelnemers aan de expeditie gevonden in hun tent, op ruim 3.000 meter hoogte. In die tent stond een gasstelletje. De Oostenrijkse politie gaat ervan uit dat dat de vergiftiging veroorzaakt heeft.

Not all who wander are lost
G11ling8 maart 2020 · 20:32

Jeetje… triestig nieuws zeg.

Plaats een reactie