Gezocht ski’s voor 14-jarige goede skiër

Onze zoon zit midden in de groei, dus we zoeken (gebruikte) ski’s van ca. 160-170 cm. Hij is op dit moment 166 cm en 50 kg. Hij heeft afgelopen 2 jaar op twintips van 145 geskied, dus we denken dat deze inmiddels te kort zijn. Met zijn gewicht zullen herenski’s nog te stug zijn? Ervaren skiër, skiet vanaf z’n vierde, regelmatig 2 weken per seizoen.

Is het volop in de groei niet slimmer om te huren? Of gaan jullie zo vaak dat eigen koop handiger is?

Voor mijn jonge dochters heb ik off season goedkoop gekocht… maar eigenlijk is huren voordeliger

Wij hebben goede ervaringen met tweedehands kopen en weer door verkopen. We gaan meestal twee weken per jaar en kunnen zelf onderhouden. Als we iets goeds tegenkomen kopen we, als het niet lukt, kunnen we altijd nog huren.

1.70 cm is te lang voor hem.
Huren.
Een Top ski is relatief duur voor een week.130 Euro.
Kan je beter nieuw een overjarig model kopen. 300 Euro.
Tweedehands.
Je weet niet wat ermee gebeurt is. Vooral niet met de bindingen.
Het ziekenhuis is altijd dichtbij.
En dat wil je toch ook niet.

Eens met @hooykaas. Koop wat moois overjarig zodra de snelheden omhoog gaan. 2 jaar mee doen en dan eens verder zien.

Verder beetje afhankelijk waar zijn voorkeuren liggen. Piste, park, off-piste?

Edwin van Riel

Het verschil tussen tweedehands en huren m.b.t. wat ermee gebeurd is, zie ik niet. Bindingen zijn goed of niet en als je ze laat testen, weet je of ze goed zijn.

Ik had gehoopt dat iemand hier op het forum nog iets goeds had staan, daarom deze post. Op het moment zijn er veel ski’s in de aanbieding, ik denk dat daar wel iets interessants bij zit. Voor 3 à 4 weken huur kun je best wel iets goed kopen.

Heb goede ervaringen met tweedehands ski’s (ook schoenen) bij Crossdock in Nieuwegein. Prijs ongeveer twee weken huren. Bindingen worden gecheckt en afgesteld. Plus verkoper is specialist en denkt mee met voorkeur (twintips, slalom of anders), ervaring en zeker ook doorgroeimogelijkheden. Voor een ervaren skiër van 166cm/50kilo zou ik overigens zeker een ski voor volwassenen kiezen.

Crossdock
Ski en LEGO winkel.
Deze combinatie was ik nog niet tegen gekomen.
IMG_4930.PNG

null

Hoi Josanne,

Zoek je weer een Twintip? Ik heb deze ski te koop nl: https://www.wintersport.nl/forum/topic/524639

Fischer Progressor 800 (153) (model 2018/2019), rond de 3 weken op geskied. Zitten stokken en een tas bij. De prijs uit de adverentie mag wmb omlaag naar €125,-.

Ben zelf 1,69 en weeg rond de 62kg.

Ik heb eventueel een Rossignol Hero ST Titanium (dus niet de ST Ti!) te koop. Is een slalom ski van 161cm, seizoen 2019/2020.

Het profiel van je zoon komt overeen met die van mijn zoon, ook qua ski-ervaring. :-)
Heb in het verleden goede ervaring met Crossdock gehad. Als je aangeeft wat je precies zoekt kunnen ze je goed verder helpen, ze hebben niet altijd wat je zoekt. Daar online slalom ski’s gekocht voor onze zoon toen hij wat jonger was en twintips voor mijn dochter. Als je de schoenmaat en gewicht doorgeeft stellen ze de ski’s voor je af.
Onze kinderen skiën ook altijd op de borstelbaan en daar geven ze ook aan dat skischoenen minstens zo belangrijk zijn. Mijn zoon skiet al een aantal jaar op Rossignol Hero World Cup 90 jr. Een schoen voor een meer ervaren jr skiër, zijn alleen lastig te vinden in NL.
Bij ons op de baan skiën ze vnl op Rossignol ski’s, dus daar zal ook echt wel een goed model tussen zitten voor de ervaren jr. skiër.

*bericht bewerkt door wdj75 op 24 nov 2020 20:25

Plaats een reactie