Skigebied voor familie met 4 gezinnen

Hallo,

Wij zijn in totaal met 4 gezinnen, waarvan 3 gezinnen 3 kinderen hebben. Totale gezelschap is 8 volwassenen (6 personen die skieen), en 8 kinderen van 0 t/m 10, welke allemaal in de les zullen zitten. Wij zijn gebonden aan de vakanties (volgend jaar 19-02-2022 / 26-02-2022). Voor afgelopen jaar hadden wij wat geboekt in Konigsleiten, tegen een prijs van om en nabij 1.250 per gezin. Dit is ook wel een beetje ons max budget.

Nu zijn wij op zoek naar een skigebied. In het verleden zijn wij in Brand geweest, en dit is uitstekend bevallen. Echter kunnen wij hier niet een appartement oiid vinden, omdat dit meestal al jaarlijks wordt geboekt door vaste gasten.

Welke gebieden zijn nog meer aan te raden voor een groot (familie) gezelschap? Het aantal km pistes hoeft echt niet groots te zijn, maar toch wel richting 40 - 50 km. Verder vinden wij het belangrijk dat de lessen (voor de kleinsten) in het dal worden gegeven. Verder mag het dorpje wel wat levendig zijn, maar uitbundige apres ski zullen we toch geen gebruik van maken.

Heeft iemand nog tips? De voorkeur gaat wel sterk uit naar Oostenrijk.

*bericht bewerkt door Swen op 04 feb 2021 14:04

Dorfgastein?

Hochzeiger met Jerzens. Voordeel is dat het dal op 1500 m. ligt dus altijd goede sneeuw en jullie kinderen kunnen daar niet verdwalen.

Grossarl heeft net iets meer kindergebied beneden dan Dorfgastein. Verder zijn Dienten, Annaberg (of heel skiregio Dachstein West) of SkiJuwel Alpbachtal/Wildschonau wel goede keuzes. Qua acco zou ik eens kijken bij de aanbieders die genoemd zijn in de post van reisorganisaties die hun aanbod voor 21-22 al online hebben.

Dank voor de tips! ik zal eens gaan kijken.

Maria alm is ook leuk. Er zijn twee skischolen in maria alm zelf. Twee keer een kinderland bij de simmlerlift en een inmiddels best wel druk kinderlesgebeuren bij landal.

Plaats een reactie