Opening gebieden mayerhofen

Dit onderwerp gaat over de bestemming Mayrhofen

Goede dag zijn hier mensen in dec in mayerhofen geweest ? Wij willen er dit jaar heen in dec . De vraag wanneer gaat het gebied normaal los ?

*bericht bewerkt door moderator (Roel) op 22 apr 2021 10:09

2 minuten googlen en ik heb het gevonden.

Hintertux is open. Maar voor hetzelfde geld zit je daar met enkel kunstsneeuw en voor de rest groene alpenweides. December is lang begin december eind december kan qua sneeuw al een groot verschil zijn.

Met de kerstvakantie zou ik er niet heen gaan want het is een zeer druk gebied dat niet zo heel hoog is. Ik kan me inbeelden dat het echt niet zo aangenaam is bij weinig sneeuw.

Het Zillertal is echter wel een aanrader voor een vroege skitrip begin december. Door de Hintertuxer gletscher heb je namelijk absolute sneeuwzekerheid, en bij goede condities kan je ook dagtrippen naar Mayrhofen, Hochzillertal en de Zillertal arena met dezelfde skipas.

*bericht bewerkt door Arnh op 19 apr 2021 19:19

December is wel breed, er zit een (heel) groot verschil tussen begin en eind december…

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Over het algemeen is vanaf half december goed te skieen in Mayrhofen. Maar als je buiten de schoolvakanties gaat zou ik pas een week van tevoren boeken. je kunt dan overal terecht. Wil je in de kerstvakantie gaan, zou ik het afraden. Op veel plekken is het “winterberg-file-skieen”

Met de data die we zelf hebben en wat het skigebied zelf ook communiceert, ziet het er naar uit dat ze vanaf 24 december 2021 open zullen zijn: https://www.wintersport.nl/skigebieden/zillertal3000… (zie rechter kolom)

*bericht bewerkt door moderator (Rene) op 20 apr 2021 10:23

Dat is nog van het afgelopen seizoen @Rene. Penken en Horberg zullen aankomende december al op 4 december openen. https://www.mayrhofner-bergbahnen.com/die-bergbahn/preise-oe…
@Rudi100 begin december 2019 was ik in Mayrhofen een dagje skiën. Terwijl de winter in de meeste gebieden in Tirol nog niet echt op gang wilde komen, was het in Zillertal 3000 prima skiën. Zie: https://www.wintersport.nl/weblog/bericht/491915/live-vanuit…

Plaats een reactie