Nieuw TV magazine

Dit topic https://www.wintersport.nl/forum/topic/33529/bewerk/bericht/… is bijna een jaar geleden door mij gestart. Tijd om zelf iets te proberen. Om in alle rust en discretie ideeën uit te kunnen wisselen, plannen te kunnen maken en de haalbaarheid voor een pilot te kunnen bespreken, heb ik een besloten facebook-groep aangemaakt met de klinkende naam “Snowsports Magazine”, niet meer dan een werktitel uiteraard.
Wie mee wil denken nodig ik uit om mij een Personal Message te sturen met wat ervaring/expertise die je hebt (we hebben van alles nodig: van briljante formats tot ervaring met het draaien en editten van een filmpje, inhoudelijk verstand van skitechniek en materiaal etc.). En natuurlijk je contactgegevens (e-mail en facebook-ID), zodat ik je eventueel kan uitnodigen. Ik zal je gegevens uiteraard vertrouwelijk behandelen. Ik hoop op goede mensen met goede ideeën.

Mooi initiatief!!

Helaas heb ik er niet veel verstand anders was ik zeker komen helpen! Hoop dat je al wat aanmeldingen hebt gehad!

Succes!

gr
Jordi

Geen idee hoever je bent met je format en medewerking van ervaringsdeskundigen, maar ik wil graag op deze manier een kleine duit in het zakje doen.

Allereerst moet je je afvragen wie je publiek gaat zijn. Wil je een specialistisch programma maken over techniek en materiaal, dan zal de kijkdichtheid niet enorm zijn. Misschien is dat ook niet je bedoeling. Er zullen een handjevol fanatiekelingen zijn die van de hoed en de rand willen weten. Dus niet geschikt voor commerciële televisie, wel voor internet tv of eventueel discovery channel (maar dan moet het wel echt goed zijn!)

Mik je op het grote publiek, dan is het format van Snowmagazine helemaal niet zo slecht. Het is jammer dat het stijf staat van de (sluik)reclame, waarmee de geloofwaardigheid minimaal is. Hierover is al genoeg gezegd.
Wat wel goed was aan het programma is dat het in de basis voldeed aan de wens van het grote publiek, die mooie plaatjes, vergezichten, afdalingen en dergelijke wil zien. Dit allemaal vooral om maar in de stemming te komen van de aankomende wintersport.
De plaatjes waren mooi, maar de kater was groot omdat de verstrekte informatie nogal triviaal was en dus nutteloos voor de kijker.

Zorg dus voor bruikbare tips over een gebied en onafhankelijk advies (waar in het dorp kan je het beste verblijven, is het gebied wel echt zo geschikt voor kinderen, wat is het prijsniveau van de horeca, etc).

Het alternatief is een Top Gear-achtig programma. Specialistisch maar met een knipoog, dus ook voor een groot publiek. Wedstrijdjes oude ski’s versus nieuwe ski’s, ski’s versus snowboard. Routes waarbij je je ski’s niet los hoeft te maken (geen gondelbanen dus), naar je bestemming rijden of vliegen (van deur tot deur - kosten en tijd), test je topografische kennis etc.

Dus, informatief en specialistisch voor een klein publiek
Informatief en generalistisch voor een groot publiek
Specialistisch met een knipoog (vermaak) voor een groot publiek.

Ongeacht het format, ik heb nog geen goed sneeuw magazine gezien dus de ruimte is er. Maar daarnaast vind ik het een ambitieus initiatief en vraag ik me af of het van de grond komt zonder sponsoring (waarmee je weer inlevert in objectiviteit).

Succes!

Dank voor de input! De meeste van genoemde issues/aandachtspunten hebben we inderdaad in overweging genomen. We zitten vooralsnog in de eerste brainstorm-fase, dus al deze overwegingen zijn zeker waardevol. Dank.

immer gerade aus

Als je een programma wilt maken zul je in nederland aardig gebonden zijn, commerciele zenders zijn reclame geil dus dan heb je al weer beperkingen;

dus voor een goede, kwalitatief juiste informatie zonder beperkingen internet of publieke omroep.

waar ik op zit te wachten is een programma dat een gebied goed weerspiegeld en voor iedereen duidelijk en goede danwel objectieve informatie verschaft.
misschien ook wel gebieden testen op vriendelijkheid, gastvrijheid en prijs; dit in vorm van gebied, onderkomen, verkoop/verhuur, skilessen ed.

voor brainstormwerk ben ik altijd te porren http://www.facebook.com/erikjan.schuring

Addict.

Ik zou graag willen meewerken, maar heb helaas/bewust geen Facebook. Ik denk dat er op de publieke omroep zeker ruimte moet zijn, onder bijvoorbeeld een BNN. Een top-gear achtige opzet, met humor, uitdagingen maar tegelijkertijd ook informatieve onderwerpen lijken mij het meest geschikt.

Je kunt me dus bereiken via een PM.

Even a bad day skiing is better then a good day at work

Hey Cheizz, net als toen je het vorige topic startte vind ik ook dit weer een geweldig idee. Ik zou graag willen meedenken over het format, draaiboeken en natuurlijk testen van skigebieden ;-) e.d. als je nog hulp kunt gebruiken!!

If you snooze, you loose!

Kijk de reacties druppelen binnen!!
De ideen zijn top mensen! Hoop dat er wat uitkomt!

Het sneeuwweerbericht van Roel kan ook een mooi wekelijks terugkerend item zijn!

Plaats een reactie