Zwanger en toch mee op wintersport

Mijn vriendin is zwanger en wil wel een week mee met mij naar de sneeuw. Zelf wil ze niet gaan skiën.
Nu zoeken wij een lokatie waar ook niet skiërs zich prima kunnen vermaken.

Ik denk dat je eerst even wat punten op papier moet gaan zetten aan welke criteria je vrije tijd moet gaan voldoen? Elke vrouw besteed haar vrije tijd verschillend :)
Zelf zou ik denken aan:

  • In een dorp, kun je wandelen/winkelen/lunchen
  • Niet te kleinschalig hotel, hoe kleiner hoe groter de kans dat iedereen overdag weg.
  • "Verwen" mogelijkheden, zwemmen, sauna, schoonheidsspecialist, kapper
    Ik zou voor Oostenrijk gaan, vind het knusser en huiselijker dan andere landen.

verder…

  • Boeken, tijdschriften en eventueel laptop mee
  • Fototoestel mee

Weet niet hoe ver jullie in de zwangerschap zijn, ik weet van vriendinnen die wel mee geskied hebben met 4 maanden zwangerschap! Prima te doen !

Succes en hopelijk heb je hier wat mee !

Mijn vriendin heeft bij 3 maanden zwanger nog gewoon geskied, kan ook prima en wordt neit afgeraden. Ik weet niet hoe ver jouw vriendin is?

Ik was 4 maanden zwanger en heb het de dokter voorgelegd. En de dokter gaf aan dat ik prima kon gaan skiën, mits ik geen onverantwoorde dingen ging doen zoals snowpark. Gewoon rustig skiën en als je een keer valt is er niks aan de hand, want de baby zit zo goed beschermd.

We zitten tegen de tijd dat we gepland hebben om te gaan rond de 5 maanden. Ze heeft er bewust al voor gekozen geen risico te nemen en blijft lekker in en om onze verblijfplaats.
Een locatie met bv zwembad, leuk centrum en evt welness zou mooi zijn.

Seefeld in Tirol is in dat geval aan te raden, mits je je zelf kan vermaken in een kleiner skigebied (30-tal km pistes). Gezellig autovrij centrum, zwembad, veel wandelmogelijkheden, met 1200m hoogte voldoende sneeuwzeker tot begin maart en niet in een diepe vallei waardoor ook het dorp heel de dag veel zon krijgt. Wil je zelf toch wat meer pistekilometers dan zou ik denken aan Zell am See of Kitzbühel of als je adsolute sneeuwzekerheid tot eind april zoekt en voldoende kapitaalkrachtig bent Zermatt of St Moritz. Ook St. Anton am Alrberg biedt voldoende mogelijkheden voor een niet-skiër.

Wij kregen van de dokter het advies om niet boven 2100 meter te komen ivm luchtdruk op die hoogte…dat was wel in de zomer maar dat maakt volgens mij niet uit.
Mijn vrouw was toen 5 maanden…

Grote plaatsen als Ischgl en Solden zijn zo levendig dat als je niet gaat skien je al bijna niets mist.

zou voor een lekker hotel gaan met free wifi(maar waar heb je dat niet) goede wellness en een makkelijk ligging tov de centra (en bijvoorbeeld niet van de liften)

Addict.

Lees even mijn stukje over Zwanger op de skipiste in het iPad magazine, uiteraard ook in PDF beschikbaar:
http://pdf.eversnow.com/carver/magazine-6.pdf
Pagina 59 en volgende…

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Lek stuk om ff te lezen. Toch heeft mijn vriendin ervoor gekozen geen risico te nemen en ze zal de latten niet onderbinden.
Het idee over een winkelstraat en iets van welness blijft een pre, nu nog een geschikte lokatie.

@ Rick, 5 mnd is net iets te ver om nog lekker te gaan skiën, ik zou heerlijk gaan wandelen, hoogte maakt niet uit, zolang je conditie dat toelaat. Dat ik 13/14 weken zwanger was van de tweede ben ik gewoon 2 weken gaan skiën. Het enige waar ik af en toe last van had was kramp in mijn boven benen na een lange afdaling, nooit eerder gehad en ook nooit meer daarna.
Dat ik met 17 weken voor het eerst naar de verloskundige ging wat bleek (Kristof) waren het er twee, met 38 weken en flink aan gewicht gezond geboren. Ze hebben tijdens het skiën goed bescherm in moeders schoot gelegen. :)

Dienten Die Alte schule

Ik zelf ben ook niet gaan skien toen ik zwanger was, en zou dat zeker ook weer niet doen. Het gaat niet alleen om hoe je zelf skiet, maar ook malloten op de piste. Wat betreft vind ik het alleen maar verstandig. 1 jaartje niet te skieen is echt geen ramp hoor. Ik zou gaan voor een fijn hotel met welness mogelijkheden, en dan in een gezellig dorpje. Dat kan natuurlijk van alles zijn. Ligt er ook een beetje aan wat voor eisen jij als skier hebt. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan Seefeld, Kitzbühel, maar mischien ook een optie om een plaats met een thernaalbad te kiezen, waarbij je daar natuurlijk ivm infecties mischien weer moet oppassen. Bad Gastein, Bad Kleinkircheim en Längenfeld (Ötztal)en Zell am See hebben zulke Welness Oasen.
En anders een fijn hotel met welness mogelijkheden. Kijk mischien eens bij de Newlife hotels:
http://www.newlifehotels.com of http://www.health-and-spa.at
succes!

Bedankt voor de goeie reacties. Als we wat gevonden hebben zal ik onze bevindingen hier vermelden.

Als je vrouw van steden houdt, denk dan eens aan een skigebied vlakbij een leuke stad, bijv Innsbruck, Geneve of Grenoble. Jij skiën en zij de stad in. Maar wat al eerder gezegd is: ieder zijn ding.

als toevoeging van 609 Briancon in Serre Chevalier, en dan zit je ook meteen lekker bij Monetier les Bains, met thermische baden in de buurt…

Click. Click. Peace

Het heeft even geduurd maar hier een korte beschrijving van een succes volle vakantie.
We zijn dit jaar met zn 5en in Zell am See geweest en zaten onderaan de piste in het wildbach appartement.
Door dat we aan de piste zaten was het een kleine moeite om tussen de middag terug te gaan naar het appartement. Als we de laatste afsalong pakte lieten we weten dat we naar beneden kwamen en vaak was de tafel gedekt als we aankwamen.
De lift was op loopafstand en met een beetje puzzelen met lift passen hebben we ook nog 2x boven gegeten.
Al met al hebben we allemaal een heerlijke vakantie gehad. Mijn vriendin heeft zich prima vermaakt in het appartement en heeft lekker haar rust kunnen pakken en wij hebben onbezorgd kunnen sporten.

Allemaal bedankt voor jullie reacties.

Klinkt goed! Zelf ben ik ook zwanger (inmiddels bezig met de laatste dagen) en verheug me weer op de witte pistes…

Haus Gassner in Niedernsill

Rick (en vriendin), natuurlijk ook onwijs gefeliciteerd met jullie toekomstige wolk!!! :D Klinkt idd dat jullie een goede vakantie gehad hebben.

Ramona ook gefeliciteerd! Dat de laatste loodjes licht mogen zijn!

Ramona ook gefeliciteerd! Dat de laatste loodjes licht mogen zijn!

Dennis12 op 2 mrt. 2013 09:59

Dank, Dennis, het komt goed. Ik zie dat je een liefhebber bent van Tsjechie, mijn geboorteland. Dertig jaar geleden leerde ik in Spindleruv Mlyn skien en later heb ik in Harrachov aan Nederlanders een ski les gegeven… kleine werled.

Haus Gassner in Niedernsill

Dank, Dennis, het komt goed. Ik zie dat je een liefhebber bent van Tsjechie, mijn geboorteland. Dertig jaar geleden leerde ik in Spindleruv Mlyn skien en later heb ik in Harrachov aan Nederlanders een ski les gegeven… kleine werled. [post]Romana op 2 mrt. 2013 10:03[/post][/quote]

:D

Plaats een reactie