balaclava, buff, neckgaiter, col of ander ding

even jullie ervaringen polsen met gezichtsbescherming.

Afgelopen jaar veel aan mijn col-achtig ding gehad. Op de piste in Mayrhofen gekocht toen sjaal zeiknat was en ook veel te warm. Een col met mondgaas erin (kan helaas geen plaatje vinden).

Online zoekende kom ik wel onderstaande tegen.

Hebben jullie ook zoiets, waarom en natuurlijk de voors en tegens

http://www.bever.nl/extremities-muts-silk-balaclava-3442d200…
http://www.duijvestein-wintersport.nl/barts-fleece-col.html…
http://www.bever.nl/extremities-neckgaiter-powerstretch-3432…

euh... doen!?

Buff, om de opening tussen jas en hals goed af te dichten, gaat over de midlayer en steekt tot boven de jas uit. Bij heel koud weer kan ik hem over mijn neus trekken.

Pannenkoek; een castrerende discus die door een agrarische autochtoon tussen je benen geramd wordt

Idem, gebruik ook buff. Ideaal voor erg koude en winderige dagen en niet te bulky

Ik heb een buff en balaclava. De buff vind ik fijn, omdat hij nog vrij dun is (en wel warm) en als het koud is heb ik hem om mijn gezicht (als hoofddoek). Dan heb ik geen randen onder mijn helm. Alleen is mijne wat strak om dat te doen, maar er zijn wel buffs die wat groter zijn waarmee dat wel makkelijker kan. De buff gebruik ik praktisch elke dag op de piste.

De balaclava is alleen nodig als het echt heel erg koud is/sneeuw/wind. Vorig seizoen met -30 vond ik het wel heel fijn, die buff was dan echt te koud geweest. Dit omdat de balaclava je hele gezicht bedekt. Maar ik zou hem niet willen dragen als het niet hoeft.

Serfaus

Ik heb een buff voor als het niet zo koud is, en een strakke dikke fleececol voor als het koud is. Deze kan ik ook makkelijk tot over mijn neus trekken als het nodig is.

Winter is coming

zag dat er over de balaclava al een topic was met nog wat suggesties.

Ik heb ook van die mond bedekkers gezien met klitteband. Motorrijders schijnen die ook wel prettig te vinden, alleen zit je dan met een dik iets in je nek en daar ben ik geen fan van

euh... doen!?

Afgelopen jaar werd er heel koud weer voorspelt toen wij gingen skiën, dus toen heb ik zoiets aangeschaft:
http://www.zwerfkei.nl/kleding-heren/handschoenen-hoofddekse…
Dit materiaal wordt wat minder snel nat, maar toch vond ik het uiteindelijk niet heel prettig. Mijn bril (goggles) besloeg toch nog en omdat het toch wat vochtig werd, ging het irriteren. Voor mij dus alleen een noodoplossing als het écht koud is, anders gewoon lekker een Buff en de mond/neus verder vrij houden.

Als het erg koud is draag ik deze;

null

Onder sluit hij aan op je sjaal en boven op je goggle, dus je gezicht wordt perfect bedekt en je hebt niet het gevoel dat je veel extra’s draagt, het zit heerlijk!

Als je vroeg in het jaar gaat wil het wel eens behoorlijk fris zijn. Laatste keer in Val Thorens -18 van de berg, dat werd toch pijnlijk in het gezicht. Nu toch maar een mask gekocht bij Buitencompany met neoprene als gezichtsbedekking en fleece col voor in je jas te stoppen. Hopelijk kan ik snel gaan testen!

http://buitencompany.nl/nl/buitensport/114-ski-col-gezichtbe…

Plaats een reactie