Blog

Helmen van Giro nog veiliger met MIPS

Helmen van Giro nog veiliger met MIPS
8 februari 2018 m.boerlage

De helmen van Giro uitgerust met de zogenaamde MIPS-technologie bieden wintersporters extra bescherming bij valpartijen. MIPS, Multi-directional Impact Protection System, zorgt dankzij rotatie van een in de helm geïntegreerde binnenschaal voor een vermindering van de de kracht die wordt overgedragen aan je hersenen bij impact. Met andere woorden: de klap wordt nóg beter opgevangen.

Een MIPS-helm kenmerkt zich door drie elementen: de Interior Foam Liner en de Low Friction Liner met ertussen een elastomeer bevestigingssysteem. Door de stretchende eigenschap van het elastomeer kan de Foam Liner, in het geval van impact, enkele millimeters zelfstandig rond het hoofd draaien. Hieronder een aantal MIPS-helmen van Giro. In de video wordt uitgelegd hoe MIPS precies werkt.

Union

De in-mold constructie en verstelbare ventilatieopeningen van de Union MIPS zorgen ervoor dat je hoofd perfect op temperatuur blijft, zowel tijdens actie op de piste als in de lift. Dankzij het Form Fit systeem verstel je de helm precies op maat en de zachte, uitneembare voering maakt de Union MIPS extra comfortabel.

Range

Dankzij een two-piece shell en een duurzaam, semi-flexibel ontwerp past de Giro Range MIPS zich aan aan de vorm van het hoofd van elke wintersporter. Dat zorgt niet alleen voor veel draagcomfort, maar geeft de Range ook nog eens een enorm slank silhouet. Daarnaast is de ventilatie verstelbaar en heeft de high-end helm een geïntegreerde camerabevestiging en een magnetische Fidlock® buckle sluiting.

Zone

Deze helm van Giro kenmerkt zich door een hybride constructie van een duurzame, ventilerende hard shell gecombineerd met een in-mold lower shell. De Zone MIPS, waarvan de pasvorm verstelbaar is dankzij het Form 2 Fit-systeem,  zit boordevol innovatieve snufjes zoals uitneembare earpads, verstelbare ventilatie en een frame voor het bevestigen van je GoPro.

Ratio

De Ratio MIPS is een no-nonsense helm met vergelijkbare features als de high-end modellen van Giro, maar dan voor een wat kleiner budget. Naast een slank silhouet biedt de helm een comfortabele pasvorm en temperatuurregeling dankzij het verstelbare ventilatiesysteem.

V.l.n.r: Range (bordeauxrood), Ratio (wit), Union (titanium) en de Zone (olijfgroen).
Bekijk de complete collectie helmen van Giro op de website van het merk.