Kids Cup baan

Wat is de Kids Cup Baan?
De Kids Cup is een serie wedstrijden, georganiseerd door drie verenigingen, speciaal voor wedstrijdskiërs in Nederland. De serie bestaat uit 3 wedstrijddagen (18 november, 13 januari en 24 maart) en heeft 2 wedstrijden op één dag. Doe je aan alle wedstrijden mee, dan kan je Kids Cup-kampioen 2017/2018 van Nederland worden!

Naast dat deze wedstrijden voor ‘seriepunten tellen’ kan je tevens nationale NSkiV punten behalen zoals op andere wedstrijden nationale puntenwedstrijden. Het reglement van de Kids Cup-wedstrijden is te vinden op de site.

Hoe ziet een Kids Cup-wedstrijddag eruit?
Op een wedstrijddag zijn er 2 aparte wedstrijden. Er wordt geskied volgens het A/B B/A schema. De eerste wedstrijd ski je dus 2 verschillende manches met 2 verschillende slaloms. In de tweede wedstrijd ski je weer 2 manches met 2 verschillende slaloms. Dat zijn dezelfde slaloms van de eerste wedstrijd, maar dan in omgekeerde volgorde.

Uiteraard kan je voor de wedstrijden uitgebreid inskiën en verkennen. Rondom de wedstrijd worden er ook andere activiteiten georganiseerd door de organiserende vereniging.

Wie mogen er meedoen aan een Kids Cup-wedstrijd?

De Kids Cup-serie is speciaal bedoeld voor wedstrijdskiërs in de categorieën aspiranten 1 en 2 en scholieren 1 en 2, die al aan wat wedstrijden hebben meegedaan. Er is hiervoor een puntenlimiet opgesteld, namelijk

–        Aspiranten 1: minder dan 450 NSkiV-punten baan

–        Aspiranten 2: minder dan 380 NSkiV-punten baan

–        Scholieren 1: minder dan 330 NSkiV-punten baan

–        Scholieren 2: minder dan 280 NSkiV-punten baan

Er wordt gekeken naar de puntenstand op de dan geldende nationale ranglijst. Nu is dat lijst 1 seizoen 2017/2018 baan.

Voldoe je op deze lijst nog niet aan de puntenlimiet? Reken dan het gemiddelde uit van je beste twee behaalde punten van recente wedstrijden (in dit seizoen) op twee verschillende banen om te kijken of je alsnog aan de puntenlimiet voldoet. Tevens kan je kijken of de uitkomst van 1 resultaat (in dit seizoen) met een toeslag van 20 procent voldoet aan bovenstaande limiet.

Waar zijn de KidsCup-wedstrijden dit seizoen en hoe schrijf ik mij in?

– Wedstrijd 1 en 2 zijn op zaterdag 18 november 2017 bij Skiclub Alpine World Oss.
– Wedstrijd 3 en 4 zijn op zaterdag 13 januari 2018 bij Il Primo in Bergen.
– Wedstrijd 5 en 6, de finale, zijn op zaterdag 24 maart 2018 bij Skiteam Hoofddorp.

Inschrijven voor de hele serie kan vanaf nu via de site. Later kan je je ook inschrijven voor de losse wedstrijddagen in Bergen en/of Hoofddorp.

Kan ik nog trainen in Oss, Bergen of Hoofddorp?

Natuurlijk kan dat! En vaak is het zelfs mogelijk om mee te trainen met het skiteam van die baan.

De Kids Cup-wedstrijd in Oss is al snel, namelijk op 18 november. Maar je kan zeker nog (mee-)trainen. Neem hiervoor contact op met de PWS van Oss, pws@skiclubawo.nl.

Vóór de Kids Cup-wedstrijd in Bergen van 13 januari 2018 staat er in Bergen nog een puntenwedstrijd op 25 november gepland. Wil je komen (mee-)trainen in Bergen, neem dan contact op met de PWS van Il Primo, pws@ilprimo.nl.

Ook voor de Kids Cup-wedstrijd in Hoofddorp is er nog een puntenwedstrijd, namelijk op zaterdag 20 januari. En wil je komen (mee-)trainen in Hoofddorp, neem dan contact op met de PWS van Hoofddorp, pwsskiteamhoofddorp@gmail.com.

Wat is er te winnen?

Behalve dat je weer extra trainingsmeters maakt, en dat is natuurlijk altijd winst, maak je dus kans op een mooie beker/medaille (alle plaatsen 1 tot en met 5 worden geëerd) én krijg je een aandenken.

En stel dat je de beste bent over de 6 wedstrijden, dan mag jij je een jaar lang Kids Cup-kampioen van Nederland noemen.

De Kids Cup baan bestaat uit drie wedstrijddagen, waarbij de racers punten kunnen verdienen voor het eindklassement Kids Cup baan 2017-2018.

Naast de Kids Cup baan wedstrijdenserie wordt er ook een Kids Cup sneeuw georganiseerd.

Inschrijven

Klik hier om je aan te melden voor de Kids Cup baan serie 2017/2018.