Blog

Langlaufen begint in Nederland

Langlaufen begint in Nederland
23 oktober 2017 NSKIV

In Nederland zonder sneeuw langlaufen? Ja dat kan! Niet alleen voor skiën, snowboarden en SneeuwFit hoef je de grens niet over, er zijn ook tal van langlaufmogelijkheden in ons eigen bergloze land. Train jezelf fit voor de wintersport in de bergen bij één van de langlaufverenigingen. We lichten een aantal langlaufverenigingen en -evenementen voor je uit:


LANGLAUFVERENIGING GOUDA

De langlaufvereniging beschikt van oktober tot eind februari over een uitgebreide kunststof langlaufbaan met diverse heuveltjes. Ze bieden zowel wekelijkse trainingen als cursussen aan. Nieuwsgierig? 30 oktober is er een open dag en kun je meedoen aan een kennismakingsles.


IL PRIMO

De langlaufloipe van Il Primo is zo’n 1.300 m lang en ligt prachtig tussen de bomen. De loipe heeft gemakkelijke en steile afdalingen. Als je met de specifieke eigenschappen van de kunststofloipe rekening houdt zijn alle technieken van het langlaufspectrum te beoefenen. Als er voldoende sneeuw gevallen is, trekt de lesgroep de duinen in. Gedurende de maanden oktober t/m januari kun je je inschrijven voor een proefles.


LANGLAUFVERENIGING BEDAF

Vlakbij Uden vind je langlaufvereniging Bedaf. Een gezellige vereniging met een volle activiteitenkalender voor zowel leden als niet-leden. Bij deze vereniging kunnen beginners tot en met gevorderden trainingen en clinics volgen. Ben je prestatiegericht en wil je graag meedoen aan wedstrijden? Ook dat kan hier!

Evenement: Bedafloppet 2017

Op 18 November organiseert langlaufvereniging Bedaf de Bedafloppet. De Bedafloppet is de tweede voorloopwedstrijd van de Holland Cup-wedstrijden die door de diverse langlaufverenigingen in Nederland worden georganiseerd.

Door de unieke ligging van de langlaufvereniging met zijn zandheuvels is het een uitgelezen kans om de wedstrijd zo gevarieerd mogelijk op te zetten. Daardoor kunnen wij een mix van onze kunstofloipe en de prachtige zandheuvels gebruiken voor een zeer afwisselende wedstrijd. Er is een jeugdklasse, recreantenklasse en een wedstrijdklasse.

De wedstrijd is verdeeld in twee onderdelen. Ze beginnen de wedstrijd met kwalificatierondes die per vier deelnemers gelopen wordt op de kunststofloipe. De tijden die met deze wedstrijd worden gelopen, bepalen de tussentijd voor de start van de achtervolgingswedstrijd in het zand.  Afhankelijk van de klasse bestaat deze laatste wedstrijd uit één of meerdere rondes in het zand, waarbij drie grote zandheuvels per ronde een extra uitdaging vormen. De snelste per categorie zijn de uiteindelijke dagwinnaars.

Programma

Ontvangst is om 11 uur op de Schansweg 3a in Uden. Dan kunnen startnummers worden opgehaald en ski`s worden uitgereikt. De wedstrijd begint om 12.00 waarbij de junioren als eerste van start gaan. Na de wedstrijd is er de pasta party -om de verbrande koolhydraten weer aan te vullen- en de prijsuitreiking.

Informatie en inschrijven

De kosten van de wedstrijd zijn 15 euro. Dat is inclusief lenen ski`s, pasta party, twee consumpties en een leuk aandenken. Bedaf clubleden betalen 10 euro. Voorinschrijving kan per mail naar pr@bedaf.nu voor 5 november. Vermeld daarin je naam, geboortedatum, geslacht en in welke klasse je wilt deelnemen. Stokken en schoenen indien mogelijk zelf meenemen. Onze ski`s zijn uitgerust met de SNS binding.

Supporters kunnen ook met de pasta party meedoen tegen betaling van 5 euro. Ook via mail doorgeven hoeveel personen. Betalingen gaan via Bankrekeningnummer LLV Bedaf NL 78 RABO 0153 3797 07 t.n.v. Langlaufvereniging Bedaf. Vul bij mededeling in naam en evenement Bedafloppet.


ROLSKI- EN WINTERSPORTVERENIGING ROTTEMEREN

RW-Rottemeren is één van de grootste en actiefste verenigingen op het gebied van biatlon, rolski en nordic walking in Nederland. De thuisbasis van deze vereniging is in het Nationaal Noords Centrum in het recreatiegebied Rottemeren, in Bergschenhoek.


STICHTS LANGLAUF TEAM

Zodra er voldoende sneeuw in Nederland ligt zet het Stichts Langlauf Team in samenwerking met Staatsbosbeheer in midden Nederland een aantal loipes uit in de regio. Op deze route worden trainingen en clinics georganiseerd. Kun je niet wachten op de sneeuw? Bij het Stichts Langlauf Team kun je het hele jaar door rolskiën en nordic walking beoefenen.


TROLL NORDIC SPORTS

Troll Nordic Sport is een sportvereniging voor rolskiërs, langlaufers, cross skaters, skikers, biatleten, nordic walkers en liefhebbers van andere Noordse sporten. De wekelijkse conditietraining is gericht op de Noordse sporten. Daarnaast worden er regelmatig diverse tochten georganiseerd. De activiteiten vinden plaats in de ruime regio rond Wageningen, Ede, Rhenen & Veenendaal.


Heel oktober staat in het teken van de campagne ‘Wintersport begint in Nederland’ en wordt mede mogelijk gemaakt door