Materiaal

Een skivakantie is het leukste wat er is, maar zorgen dat je materiaal op orde is kan een hele onderneming zijn. Hoe kies je de juiste skikleding, wat is de beste ski voor jou en hoe ga je goed beschermd de piste op? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste wintersportuitrusting te kiezen.

Ski’s huren

Ski’s huren kan een heel gedoe zijn, zeker als je onvoorbereid uit Nederland vertrekt. Gelukkig is dit te voorkomen. Bij Skiset kun je al je wintersportmateriaal van te voren online uitzoeken. Dit zorgt ervoor dat je zeker bent van hoogwaardig en nieuw materiaal én dat je sneller op de piste staat. De Nederlandse Ski Vereniging biedt leden én niet-leden kortingen tot wel 55 procent.

Ski reviews

Bij het kiezen van nieuwe ski’s kun je soms overweldigd raken door het enorme aanbod. Om de keuze makkelijk te maken, hebben wij een online skiselector gecreëerd, die op basis van jouw voorkeuren de perfecte ski’s voor je selecteert. In de reviews van de geselecteerde ski’s vind je vervolgens het oordeel dat ons testteam van de nationale skitest over deze ski’s heeft geveld. Een miskoop behoort voorgoed tot de verleden tijd!

Skibescherming

Vallen tijdens het afdalen, een sprong, een botsing met iemand anders op de piste of een onverwacht object: dit zijn over het algemeen oorzaken van letsel tijdens de wintersport. Knieletsel, botbreuken, hoofdletsel en de bekende skiduim zijn de meest voorkomende wintersportblessures. Gelukkig is een groot gedeelte van deze letsels te voorkomen door het dragen van de juiste bescherming.

Gadgets

Gadgets maken je wintersport steeds leuker. Denk bijvoorbeeld aan actiecamera’s, interactieve skibrillen en sporthorloges. Elk jaar komen er ook weer nieuwe speeltjes bij – de mogelijkheden zijn eindeloos. Lees hier alle nieuwtjes, informatie en ontwikkelingen op het gebied van wintersportgadgets.