Lenskwaliteit

Natuurlijk zegt elk merk dat hun lenzen de allerbeste zijn. Maar in de praktijk blijkt hier wel een behoorlijk verschil in te zitten. De vraag is of de lens buiten de (verplichte) bescherming tegen UV straling ook de wintersporter helpt een beter zicht te hebben.
Geeft de lens een fijn helder zicht? Geeft de lens gelijkmatig zicht door de hele lens heen of vertekend het beeld op de punten waar de lens gebogen is? Kan de lens goed omgaan met snelle veranderingen tussen schaduw en licht. Werkt de lens contrastverhogend. Is de lens meer dan alleen maar een stukje gekleurd plastic. Kortom werken de beloftes van de fabrikant.

+

De lens is onscherp en geeft een vertekend beeld. Ook is het beeld weinig helder. Het is niet prettig om met deze bril te skiën of boarden. Je hebt het idee dat de bril je zicht verslechterd.

++

De skibril zorgt voor een prima beeld. Tijdens slecht weer ben je sowieso beter af met deze bril dan met een zonnebril.

+++

Dit is een bril om altijd op te houden. Dit zijn skilenzen die gemaakt zijn voor wintersporters die non-stop met een en dezelfde lens skiën, schaduw, zon of mist het maakt niet uit. Het zicht is goed en misschien zelfs wel scherper en helderder dan zonder bril!