Ventilatie

De ventilatie in skihelmen wordt gecreëerd door de verschillende openingen voor en achterin de helm. Omdat deze openingen natuurlijk ook een inlaat zijn voor sneeuw hebben helmfabrikanten een lastige taak om een goede ventilatie te verzorgen en tegelijkertijd het hoofd tegen de elementen te beschermen. Sowieso zijn de meeste ventilatiegaten te openen en te sluiten. Door speciale vormen in de helm te bouwen creëren helm fabrikanten luchtstromingen welke, in ieder geval volgens de merken zelf, voor een betere ventilatie zorgen. In de praktijk wisselt dit nog wel eens.

*

Deze helm bezit zo goed als geen ventilatie. Als je het snel warm hebt, snel zweet en ook de pistes op gaat als het boven 0° is sla deze helmen dan echt over.

**

Een prima ventilatie. Als het warm is voel je dat de wind als je skiet of board echt wel voor wat verkoeling zorgt. Ook is deze ventilatie goed uit te zetten als het te koud is.

***

Deze helm is perfect geventileerd. Hij zorgt door voor een duidelijke doorstroom van lucht waardoor je hoofd actief verkoeld wordt. Met helm heb je het zeker niet warmer dan zonder helm. Natuurlijk is de ventilatie ook uit te schakelen.