Ventilatie / beslaan lenzen

Heel simpel gesteld geldt hoe beter een skibril ventileert hoe minder snel de lens zal beslaan. Skibrillen beslaan als de warme en vochtige lucht tussen je gezicht en bril met de koude skibril-lens in aanraking komt, het vocht condenseert op de lens en de glazen zijn beslagen. Het goed ventileren van een skibril heeft twee voordelen, ten eerste wordt op deze manier de temperatuur gereguleerd. Het wordt minder warm onder de bril, waardoor de glazen minder snel beslaan. Ten tweede wordt ook de vochtige lucht naar buiten afgevoerd. Elk merk heeft zijn eigen manier om een luchtstroom te creëen. Naast deze ventilatie zorgt ook het gebruik van een dubbele lens en een goede coating voor het al dan niet beslaan van de lenzen. Tips tegen beslagen skibrillen kun je hier lezen.

+

De bril ventileert slecht. Zelfs als je op snelheid skiet of board blijft de skibril lang beslagen. Skibril onwaardig.

++

De bril ventileert prima, maar je moet wel skiën of in beweging blijven om te zorgen dat lenzen niet beslaan. Als eenmaal begint te glijden is de condens wel meteen weg.

+++

Eigenlijk lijkt de bril niet te willen beslaan. Ook als je stilstaat is meer voldoende ventilatie om zeker te zijn dat bril niet beslaat. De combinatie van lenscoating, dubbele lens en ventilatie zijn perfect op elkaar afgesteld