Nationale snowboardtest 2017-2018

In het Oostenrijkse Kühtai verdiepte een klein team van twaalf doorgewinterde snowboarders zich in de nieuwste boards van het seizoen 2017/2018. Een grote hoeveelheid boards verdeeld over vier categorieën ging door de handen van onze experts. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende categorieën snowboards die binnen deze test vallen. Bepaal eerst in welke categorie jij valt en bekijk vervolgens de snowboards binnen deze categorie en onze testresultaten.

ALLMOUNTAIN

De hele berg is jouw speeltuin en je snowboard moet dus overal voor in zijn. Dat hij het op de piste goed moet doen, staat buiten kijf. Maar wat hij verder moet kunnen, kun je naar eigen smaak invullen. Sommige allmountainboards neigen naar de freestyle categorie, andere meer naar de poederboards. En dan zijn er nog de rasechte pistecarvers. Genoeg te kiezen dus in deze categorie.

Freeride

Ben jij meer naast dan op de piste te vinden? Dan is de freeridecategorie voor jou. Deze boards onderscheiden zich doordat ze vaak in langere lengtematen verkrijgbaar zijn en een beter drijfvermogen hebben. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om je bindingen verder naar achteren te zetten (setback). Daar houden de overeenkomsten in deze categorie wel op: freerideboards komen er in variaties, van freeride georiënteerde alleskunners tot pure poederplanken.

Freestyle

Jij bent meestal in het funpark te vinden, dus je zoekt een board dat helpt jouw freestyle skills te verbeteren. Binnen het domein freestyle zijn er verschillende stromingen te vinden. Rijd je voornamelijk rails en zoek je een soepel jibplankje? Of vlieg je het liefst over grote kickers en heb je een stabiel board nodig dat die G-krachten kan weerstaan? Kickers, rails of halfpipe, binnen het freestyle-aanbod vind je voor iedere subdiscipline een board.

DAMES

De tijd dat dames het met de kleinste versie van de uniseksboards moeten doen, ligt gelukkig al ver in de vorige eeuw. De boards van dit seizoen hebben gemeen dat ze aangepast zijn op de vrouwelijke anatomie, maar qua karakter en looks lopen ze volledig uiteen. Ben je een parkshredder die houdt van stoere looks? Jouw board zit erbij. Maar ook de laidback vakantiesnowboardster die kiest voor vrouwelijke graphics komt aan haar trekken. Binnen het damessegment valt er tegenwoordig evenveel te kiezen als in het ‘reguliere’ aanbod en dat vinden wij een uitstekende zaak.

Fotoreportage

Testteam