Skibescherming

Vallen tijdens het afdalen en bochten maken, een sprong, een botsing met iemand anders op de piste of een onverwacht objec: dat zijn volgens een onderzoek van TNO oorzaken van letsels tijdens de wintersport. Knieletsel, verrekte of gescheurde banden en pezen, botbreuken, hoofdletsel en de bekende skiduim zijn kort samengevat de meest voorkomende wintersportblessures. Gelukkig is een groot gedeelte van deze letsels te voorkomen door het dragen van de juiste bescherming. Zo blijkt uit onderzoek dat je 30% tot 55% minder kans loopt op hoofdletsel als je tijdens wintersport een skihelm draagt.

Skihelm

Een skihelm is onmisbaar tijdens de wintersport want hersenletsel is de belangrijkste doodsoorzaak bij piste-ongevallen. Het geeft bovendien kleur aan je vakantie want de nieuwe generatie helmen is er in een bonte verzameling kleuren. Van neon tot pastel, en van sportief tot modieus. Op deze materiaalpagina over skihelmen leggen we je graag meer uit over de diverse soorten helmen voor tijdens de wintersport.

Skibril

Een skibril is een uiterst nuttig item tijdens de wintersport. Want alhoewel een normale zonnebril ook nog af en toe wordt gebruikt, is het gebruik van een skibril, ook wel goggles genoemd, tijdens het skiën aan te raden.