Rugbeschermer

Een rugbeschermer helpt bij valpartijen

Wie dacht dat je er met alleen een skibril en skihelm al was op het gebied van veiligheid, komt bedrogen uit. Want de rugbeschermer zorgt ervoor dat een plotselinge valpartij tijdens het skiën niet gelijk een einde aan je wintersportvakantie maakt.

De geschiedenis van de rugbeschermer

Een rugbeschermer bestaat uit een soort uitwendig skelet dat je logischerwijs over je rug plaatst. De oorsprong van deze technologie komt uit de motorsport waar valpartijen op hoge snelheid niet ongewoon zijn. Gelukkig werd na de millenniumwissel de vraag naar wintersportspecifieke rugbescherming zo groot dat diverse merken uit de branche een eigen lijn gingen produceren.

Winkeltips voor rugbeschermers

De rugbeschermer komt in alle soorten en maten. Zo zijn er modellen waarbij het skelet simpelweg via een harnas om je lichaam wordt gedragen, andere zijn geïntegreerd in een kledingstuk en weer andere zijn opgenomen in het achterpand van een rugzak. Dit betekent dat je zelf zult moeten passen welke het lekkerste zit.

Schoonmaken

Hoe dan ook blijft het dragen van een rugbeschermer een warme aangelegenheid. Hoewel veel vrouwen dit juist als prettig ervaren, blijft het voor veel mannen een aandachtspunt. Fabrikanten die foamconstructies toepassen, voorzien dat foam van zoveel mogelijk lucht, zodat het ademende eigenschappen heeft. De een ademt echter meer dan de ander dus dit is zeker een aandachtspunt bij de aanschaf ervan. Let er bij de aanschaf van een rugbeschermer ook op dat het schokabsorberende materiaal uitneembaar is zodat je het kunt wassen. Dit maakt het schoonmaken van de rest van de beschermer ook een stuk makkelijker.

Gerelateerde blogs

Meer