Getest: skibrillen

Laatste update: 24 maa 2019Er worden voortdurend nieuwe producten toegevoegd én geupdate op ons materiaal platform.

Laatst toegevoegd

Skibrillen zijn een must voor wintersporters. Deze brillen zorgen voor bescherming tegen de elementen. Ze houden kou en sneeuw buiten. Maar ook worden je ogen beschermd tegen UV-straling. Daarnaast zorgen goede skibrillen voor een beter zicht bij slecht weer en in de schaduw. Er zit een enorm kwaliteitsverschil tussen verschillende skibrillen. Daarom testen wij deze brillen continu in real-life omstandigheden.


De beste getest: skibrillen

Onze bevindingen

De Oakley Fall Line Snow Prizm Canteen Jade is een topbril. Deze bril geeft een ongekend breed zicht. Is zeer contrast verhogend en alles lijkt net even een stapje scherper. Daarbij is het beeld zeer rustgevend en zelf met moeilijk licht (sneeuwval, mist) geeft deze bril een zeer goed zicht. Deze bril is niet goedkoop maar voor iedereen die opzoek is naar een absolute topbril is deze bril van Oakley zeker te overwegen. Ook is dit een aanrader voor brildragers; Een gewone bril kan eenvoudig onder deze skibril gedragen worden, en de ventilatie is goed genoeg om ook je gewone bril niet snel te laten beslaan.

Adidas Progressor Pro

v.a. €150,-

9,5

Onze bevindingen

De Adidas Progressor Pro is een absolute topbril. Bij deze bril is het zeer eenvoudig om lenzen te wisselen. De lenzen zijn allemaal van topkwaliteit en bieden geweldig zicht. Daarnaast lijkt deze bril op elk hoofd en elke helm te passen. De bril is zeer slijtvast (meer dan 100 testdagen). Dat alles voor een acceptabele prijs als we deze vergelijken met de concurentie. Een aanrader.

Anon M2 MFI

v.a. €259,-

9,3

Onze bevindingen

De Anon skibril geeft een enorm ruim beeld. Het zicht is opvallend scherp en ook, beter gezegd juist, tijdens slecht weer is het contrast geweldig goed. Omdat je zeer eenvoudig van lenzen kunt verwisselen kun je voor elke weertype de perfecte lens uitkiezen. Deze verwissel je echt in een handomdraai, zelfs met handschoenen aan. Je zit hier in de topklasse skibrillen en daar is de prijs ook naar. Naast de hoge prijs is het enige minpuntje dat wij gevonden hebben is dat deze bril soms wat lijkt te weerkaatsen aan de binnenzijde, dit merkte we vooral als we de bril opzette. Eenmaal in de afdaling was daar niets meer van te merken.

Alle getest: skibrillen