Test: Beste skibril voor brildragers

Laatste update: 25 mei 2020Er worden voortdurend nieuwe producten toegevoegd én geupdate op ons materiaal platform.

Laatst toegevoegd

In het dagelijks leven draag je een bril. Dat maakt de keuze voor een goede skibril knap lastig. Lang niet elke skibril is geschikt om samen met een bril te dragen. Maar natuurlijk hebben de verschillende fabrikanten hier over nagedacht. Zo zijn er brillen waar je een gewone bril onder kunt gebruiken (werkt niet altijd even goed) of brillen waar je met speciale inserts glazen op sterkte in kunt laten zetten. Dit laatste maakt het totale kostenplaatje van de bril wel weer hoger en geeft bij minder goed ventilerende brillen meer kans op beslagen glazen. Onderstaande brillen zijn de beste brillen voor brildragers, waar de fabrikanten de beste oplossing hebben gevonden zodat brildragers ook met perfect zicht van de pistes af kunnen knallen.


Er zijn geen producten beschikbaar met deze eigenschappen.

De beste test: beste skibril voor brildragers

Onze bevindingen

De Oakley Fall Line Snow Prizm Canteen Jade is een topbril. Deze bril geeft een ongekend breed zicht. Is zeer contrast verhogend en alles lijkt net even een stapje scherper. Daarbij is het beeld zeer rustgevend en zelf met moeilijk licht (sneeuwval, mist) geeft deze bril een zeer goed zicht. Deze bril is niet goedkoop maar voor iedereen die opzoek is naar een absolute topbril is deze bril van Oakley zeker te overwegen. Ook is dit een aanrader voor brildragers; Een gewone bril kan eenvoudig onder deze skibril gedragen worden, en de ventilatie is goed genoeg om ook je gewone bril niet snel te laten beslaan.

Adidas Progressor C

v.a. €150,-

8,5

Onze bevindingen

De Adidas Progressor C is een absolute topbril. Bij deze bril is het zeer eenvoudig om lenzen te wisselen. De lenzen zijn allemaal van topkwaliteit en bieden geweldig zicht. Daarnaast lijkt deze bril op elk hoofd en elke helm te passen. De bril is zeer slijtvast (meer dan 100 testdagen). Dat alles voor een acceptabele prijs als we deze vergelijken met de concurrentie. Een aanrader.

Anon M2 MFI

v.a. €259,-

9,3

Onze bevindingen

De Anon skibril geeft een enorm ruim beeld. Het zicht is opvallend scherp en ook, beter gezegd juist, tijdens slecht weer is het contrast geweldig goed. Omdat je zeer eenvoudig van lenzen kunt verwisselen kun je voor elke weertype de perfecte lens uitkiezen. Deze verwissel je echt in een handomdraai, zelfs met handschoenen aan. Je zit hier in de topklasse skibrillen en daar is de prijs ook naar. Naast de hoge prijs is het enige minpuntje dat wij gevonden hebben is dat deze bril soms wat lijkt te weerkaatsen aan de binnenzijde, dit merkte we vooral als we de bril opzette. Eenmaal in de afdaling was daar niets meer van te merken.