De beste ski's voor de avonturier

Laatste update: 24 feb 2020Er worden voortdurend nieuwe producten toegevoegd én geupdate op ons materiaal platform.

Laatst toegevoegd

Je bekijkt de berg als een grote speeltuin. Skiën doe je op de piste, maar je gaat net zo makkelijk het terrein in, zeker als er mooie poedersneeuw gevallen is. Je skiet goed door, met een gezonde portie techniek en verwacht van je ski dat deze je net even een beetje verder pushed. Niet dat deze je technisch nou zoveel beter laat skiën, dat interesseert je niet. Nee, de ski moet nieuwe ervaringen voor je mogelijk maken. En het liefst op de hele berg.


Er zijn geen producten beschikbaar met deze eigenschappen.

De beste de beste ski's voor de avonturier

Nordica Enforcer 93

v.a. €599,95

9,5

Onze bevindingen

De Nordica Enforcer is de enige serieuze concurrent voor de Kore 93, maar prijstechnisch wel veel interessanter. ‘My new best friend’, juicht Gerke. De Enforcer is gehoorzaam en reageert direct, maar wel relaxed, op ieder commando. Carven? Makkelijk! Slippen? Makkelijk! Wisselen? Makkelijk! Hij geeft meteen veel vertrouwen en is vergevingsgezind. De buiglijn is erg prettig en je kunt de Enforcer zelfs speels gebruiken als je er wat energie in stopt. De stabiliteit maakt indruk: ‘Je kunt blijven gassen’, vertelt powerhouse Othmar. De Enforcer voelt stijf aan, maar is vriendelijk. Hij heeft buiten de piste heel veel float. Topski voor gevorderden tot en met experts!

Head Kore 93

v.a. €749,95

9,8

Onze bevindingen

Vanaf het moment dat ze op de markt kwamen zijn de Kore-modellen een enorme hit. De Kore 93 is geen uitzondering: een laaiend enthousiast testteam! Hij is heel lichtgewicht, maar geeft toch veel vertrouwen en is stabiel. Hij beheerst alle soorten bochten, van kort naar lang, van gesneden tot geslipt en hij is vergevingsgezind. Er zit geen plafond op, maar een lichtgevorderde heeft er ook al plezier van. ‘Hij geeft me speelse vrijheid’, zegt Othmar. ‘Enkore!’, woordspeelt Gerke. Mensen die veel buiten de piste gaan, kiezen beter voor een relatief grote lengte.

Wat ons opviel

Hoe veelzijdig een ski kan zijn terwijl goed lichtgewicht.

Testlengte: 1,80 m Breedte: 133-93-115 mm Radius: 16,4 m

Blizzard Bushwacker

v.a. €529,95

8,3

Onze bevindingen

De Bushwacker is een lieve ski. Hij wil alles voor je doen en laat zich makkelijk bedienen. Bovendien wordt hij door de testers geroemd om zijn vergevingsgezindheid. ‘Hij helpt de skiër en past zich makkelijk aan het terrein aan’, vindt Iris. De mannen vinden hem op snelheid in de verspoorde sneeuw iets minder betrouwbaar en datzelfde geldt op harde piste, maar het gaat beter voor lichter gebouwde skiërs. Hij voelt kort aan en het advies is om hem lekker lang te nemen. De Bushwacker is speels en iedereen is het er over eens dat het een rasechte allmountainski is voor licht- tot en met zeer vergevorderden.

Testlengte: 1,80 m Voelde erg kort aan Breedte: 127-88-111mm Radius: 17 m