Getest: beste skisok voor warmbloedige skiër

Laatste update: 18 maa 2019Er worden voortdurend nieuwe producten toegevoegd én geupdate op ons materiaal platform.

Laatst toegevoegd

Als je snel warme voeten hebt is het belangrijk om sokken te zoeken die niet te warm zijn maar die vooral ook goed transpiratievocht afvoeren. Want zweetvoeten leveren tijdens en na het skiën verschillende problemen op. Zo kun je natte en dus koude voeten krijgen. Ook is er kans op vervelende geurtjes. Goede sokken voor warmbloedige skiërs zorgen ervoor dat de voet droog blijft, ook om beschadigingen en irritaties aan de huid te voorkomen. Verder moeten de sokken een goede antibacteriële functie hebben.


De beste getest: beste skisok voor warmbloedige skiër

Onze bevindingen

Een dunne sok die ervoor zorgt dat de krachtenoverbrenging naar je skischoen perfect is. De sok sluit zeer nauw om de voet. De sok is bijna doorschijnend, zo dun. Deze sok is alleen te dragen bij goed passende skischoenen.

Onze bevindingen

Dit is een sok voor wintersporters die perfect passende skischoenen hebben. Deze sok is zo dun dat je amper het idee hebt een sok aan te hebben. Voor zeer gevorderde skiërs is dit een sok die voor een zeer precieze krachtoverbrenging zorgt. Het is dus een sok die je of geweldig vind, of je vind het niets. Dat merkte wij ook bij de test. Een aantal testers koos deze sok als absolute favoriet, terwijl anderen liever een iets dikkere sok kozen.

X-Socks Silk Merino

v.a. €45,-

9,5

Onze bevindingen

Eén van de beste skisokken uit de test. Deze sok zit strak, maar niet te strak, de sok is dun en knelt niet af. De sok zit zeer comfortabel en blijft ook goed zitten na tientallen dagen op de piste. Na regelmatig wassen vertoont de sok geen slijtplekken en is deze vormvast.