Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuws

Snowworld verkrijgt meerderheidsbelang in Alpenpark Neuss
op 01 oktober 2020

SnowWorld heeft vandaag gemeld dat het zijn belang in Alpenpark Neuss (Düsseldorf, Duitsland) heeft uitgebreid tot een meerderheidsbelang.

'Van onze coronamaatregelen hadden we een Doppelmayrlift kunnen kopen'
op 01 oktober 2020

Dat de wintersport er in het seizoen 2020-2021 anders uitziet moge duidelijk zijn. Het coronavirus vormde afgelopen dinsdag ook de rode draad bij de Winter Opening, het congres dat de Nederlandse Ski Vereniging jaarlijks voor de wintersportbranche organiseert.

Ski in je veilige bubbel in je eigen skigebied
op 01 oktober 2020

Dit is wel een hele bijzondere manier om Corona-veilig op wintersport te gaan. In je eigen skigebied! Hohsaas, het skigebied boven het schitterende Saas Grund, kan van 10 - 13 december 2020 van jou zijn.

Tot 100 euro korting bij TUI
op 30 september 2020

Vorige week is er positief nieuws gekomen omtrent wintersport in Oostenrijk. De regering heeft verklaard dat er in ieder geval geskied kan worden komende winter.

Dit wordt het coronamasker van Val Thorens
op 29 september 2020

Anticiperend op de coronacrisis heeft Val Thorens haar eigen mondneusmasker aangekondigd voor komend seizoen. Het betreft een 2-in-1 nekwarmer met een speciaal corona-masker.

Ook gratis annuleren bij Landal Ski Life
op 29 september 2020

De ontwikkelingen gaan niet alleen razendsnel bij het coronavirus, maar ook bij reisorganisaties voor de wintersport. Landal Ski Life is de volgende die haar annuleringsvoorwaarden sterk versoepelt.

Wintersport Magazine #47 is uit
op 29 september 2020

De enige zekerheid in deze onzekere tijden lijkt het verschijnen van de eerste Wintersport Magazine van het seizoen. Waar de landenkaart van Europa momenteel als een stoplicht knippert, geeft de natuur groen licht voor een witte winter als we de webcams van afgelopen weekend mogen geloven.

6000 schapen zitten vast door sneeuwval!
op 28 september 2020

Vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw die dit jaar zeer vroegtijdig gevallen is, zitten er ongeveer 6000 schapen en een paar honderd koeien vast op de Col du Glandon in de Savoie, Franse Alpen.

Indrukwekkende beelden Tramway du Mont Blanc
op 28 september 2020

Indrukwekkende beelden van het sneeuwschuiven op de spoorlijn van de Tramway du Mont Blanc. Beelden die zelden worden gemaakt in september.

Eerste poederbochten van het jaar in La Plagne
op 28 september 2020

Het kon niet uitblijven, met zoveel sneeuw in de Alpen hebben heel wat skiërs en snowboarders hun toerski’s of splitboards onder gebonden.

Lawine-ongeval in Ortlergebied
op 28 september 2020

Op de Königsspitze in het Ortlergebied zijn twee bergsporters gewond geraakt door een windslab-lawine. Door de vele sneeuw en wind afgelopen dagen waren de condities in de Alpen zeer gespannen.

SnowWorld lanceert Skisafari in eigen land
op 28 september 2020

Na een zomer waarin Nederland massaal in eigen land vakantie vierde, trapt SnowWorld de start van het winterseizoen af door een trend uit de Alpen naar Nederland te halen: de Skisafari.

Code oranje voor Zwitserland vanaf 28 september
op 25 september 2020

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken scherpt het reisadvies naar Zwitserland aan. Vanaf 28 september geldt kleurcode oranje.

Kitzbühel in oktober alleen open bij natuursneeuw
op 25 september 2020

De afgelopen jaren is er felle kritiek geuit op de manier waarop het skigebied Kitzbühel - Kirchberg in oktober al een skipiste op de Resterhöhe opent.

Sunweb en ChaletsPlus komen met geld-terug-garantie
op 25 september 2020

Twee reisorganisaties hebben hun annuleringsvoorwaarden voor wintersportreizen verder versoepeld. Het gaat om Sunweb en ChaletsPlus die een geld-terug-garantie bieden voor het geval dat er een negatief reisadvies komt voor een skibestemming.

Oostenrijk maakt officiële coronaregels bekend
op 24 september 2020

Vanochtend heeft de Oostenrijkse regering in een persconferentie de officiële coronamaatregelen bekendgemaakt voor het wintertoerisme.