Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nieuws

Hij volgt zijn GPS... en zit een nacht vast op een bergcol
op 02 december 2020

De Franse bergredding (maar ongetwijfeld ook de redders in andere Alpenlanden) hebben er elke herfst en winter mee te maken.

Definitief geen skivakantie met kerst in Oostenrijk
op 02 december 2020

De kogel is door de kerk. Tijdens de persconferentie vandaag om 13:00u heeft de Oostenrijkse regering bekend gemaakt dat de skigebieden in Oostenrijk vanaf 24 december weer open mogen.

Kerst in Oostenrijk: 'geen skivakantie, wél skiën'
op 01 december 2020

In de kerstvakantie blijven de hotels en restaurants in Oostenrijk dicht, maar zullen de liften wel draaien. Dit compromis wordt volgens derstandard.

Live: Sneeuw in de Ardennen
op 01 december 2020

De eerste serieuze koudeprik van deze winter heeft in de Ardennen voor een eerste sneeuwlaag gezorgd. Waar in de Alpen een heuse dump in het vooruitzicht ligt, moeten we het dichter bij huis doen met enkele cosmetische centimeters maar er ligt tenminst een laagje!

Skibus brengt toeristen van Frankrijk naar Zwitserland
op 30 november 2020

Een shuttlebus gaat toeristen in het Franse deel van het skigebied Portes du Soleil naar Zwitserland brengen, zodat toeristen die in Frankrijk overnachten toch kunnen skiën.

Zwitserland bereidt zich voor op extra toestroom
op 30 november 2020

Nu veel skilanden voorlopig niet of later opengaan, bereidt Zwitserland zich voor op een toestroom van buitenlandse wintersporters.

Frans skidorp Châtel hangt Zwitserse vlag uit!
op 29 november 2020

Het gemeentehuis in het Franse dorpje Châtel hangt sinds vrijdag vol met Zwitserse vlaggen. De burgemeester liet in een tweet weten niet bij te zijn met de Franse besluit om de liften te sluiten.

Stel je voor: poedersneeuw uit een sneeuwkanon
op 27 november 2020

Kunstsneeuw redt aardig wat skigebieden tegenwoordig. Gebieden waar de snowmakers hun vak verstaan daar is deze sneeuw, zeker nadat deze goed is uitgereden door de pistenbully’s vaak van prima kwaliteit.

Maatregelen tegen Duitsers die in buitenland willen skiën
op 27 november 2020

De kans is aanwezig dat Duitse skigebieden in de Alpen tot januari niet opengaan, maar nu al zeker is dat Duitsers niet zomaar in Oostenrijk kunnen gaan skiën (als dat land de skigebieden openhoudt).

Is de Brexit het einde voor Britse skileraren?
op 27 november 2020

Vanaf 1 januari trekt de Britse regering de overeenkomst in die toestaat dat Britten na 31 december in de EU mogen werken.

Onenigheid over skiën in Duitsland
op 25 november 2020

Tegenstrijdige meningen in Duitsland over aankomend winterseizoen. De premier van Beieren, Markus Söder, pleit voor een tijdelijke sluiting van skigebieden en skiliften in heel Europa vanwege corona.

EU wil niet beslissen over sluiten van skigebieden
op 25 november 2020

De EU-commissie heeft aangegeven dat het zich niet gaat bemoeien met een algehele sluiting van skigebieden in Europa vanwege de coronacrisis.

'Maatregelen voor Italiaanse skigebieden waren al gemaakt'
op 26 november 2020

Gisteren meldden we in een uitgebreid artikel dat de Italiaanse regering van premier Giuseppe Conte overweegt de skigebieden ook in de kerstvakantie gesloten te houden.

Skischolen in Salzburg over hun verwachtingen deze coronawinter
op 25 november 2020

Hoe ervaren de skischolen deze onzekere periode rondom corona? Gaan de skigebieden volgens hen wel of niet open in december en hoelang zal het nog gaan duren voordat alles weer ‘normaal’ is?

Update: Franse skigebieden open op 5 januari?
op 30 november 2020

Het is nogmaals duidelijk geworden, de Franse skigebieden zullen met Kerst niet openen. Wel staat de deur op een kier om misschien begin januari de Franse liften weer te laten draaien.

Skimerk Blizzard stelt skiproductie uit
op 24 november 2020

Ook skifabrikanten hebben het moeilijk deze periode. Het skimerk Blizzard in het Oostenrijkse Mittersill zet de productie van ski’s stil.