Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Een aantal jaar geleden is Elan op de markt gekomen met opvouwbare toerski’s. Deze ski’s worden gebruikt door alpinisten die door de diepe sneeuw naar moeilijke bergwanden willen lopen en elite-soldaten. Een echte niche in een nichemarkt. Maar Elan wil het daar niet bij laten en brengt nu ook een opvouwbare ski uit voor de gewone wintersporter.

Elan Ibex Tactix folding Ski

Al een paar jaar geleden kwam Elan op de markt met ‘s werelds eerste opvouwbare toerski de Elan Ibex Tactix folding Ski. Deze ski is bedoelt voor alpinisten en militairen. Waarom een opvouwbare ski kun je je afvragen? Het antwoord is simpel: omdat je deze ski op kunt vouwen. Hierdoor is de ski klein te maken op je rugzak en zit deze niet in de weg als je moeilijke ijswatervallen of rotswanden aan het beklimmen bent. Je kunt je voorstellen dat dit een stuk makkelijker klimmen is dan met latten van 180 centimeter op je rug. De ski’s zijn iets zwaarder dan vergelijkbare ski’s in dezelfde klasse maar zijn dus veel kleiner op te bergen. De ski’s skiën volgens verschillende testers opvallend goed.
Elan maakt deze ski’s ook voor verschillende elite-legereenheden. Ook hierbij kun je je voorstellen dat het erg prettig en nuttig is om geen ski’s te hebben die een meter boven je hoofd uitsteken wanneer ze op de rugzak worden gedragen.

Elan Ibex Tactix folding Ski
De Elan Ibex Tactix folding Ski

Nu ook vouwski’s voor de reizende wintersporter

Elan wil nu deze vouw-ski uit de nichemarkt trekken. Dus komt het merk nu op de markte met de Voyager, een opvouwbare pisteski! Want dankzij de kleinere maat van opgevouwen ski’s zijn deze, volgens het Sloveense merk, ook ideaal voor de reiziger die snel een weekendje naar de sneeuw wil. Met de auto heb je al snel een dakkoffer nodig, met het openbaar vervoer loop je met lange ski’s te zeulen en in het vliegtuig betaal je vaak extra om ski’s mee te mogen nemen. Voor deze problemen heeft Elan dus de oplossing bedacht. De ski is volgens Elan zelfs mee te nemen als gewone ruimbagage in het vliegtuig!

“Connect Technologie zorgt voor stevig scharnierpunt”

De ski is te vouwen dankzij de revolutionaire Connect-technologie van Elan, die gebruikmaakt van een vierassig mechanisme dat de ski bij het scharnierpunt aan elkaar bindt en afdicht. Dit zorgt, volgens Elan, samen met de met koolstof versterkte verbindingsplaat, ervoor dat de ski stevig en torsiestijf genoeg is. Hierdoor doet de ski, wederom volgens Elan, niet onder voor gewone ski’s. De Voyager beschikt ook over de Amphibio-technologie, het ski-ontwerp van Elan met speciale linker- en rechterski’s. Het idee achter deze technolgie is dat de camber binnenrand voor precisie, kantengrip en stabiliteit zorgt, terwijl de rocker buitenrand vergevingsgezind is.

Elan Voager ski

De Voyager wordt gelanceerd op 1 februari 2021 in drie maten en in beperkte hoeveelheden:

  • 160cm (gevouwen tot 87cm) 127/78/110 breedte / 12.6 radius
  • 166cm (gevouwen tot 89cm) 127/78/110 breedte / 13.7 radius
  • 172cm (gevouwen tot 93cm) 127/78/110 breedte / 14.9 radius

Je kunt de ski’s kopen in een compleet pakket met de Voyager ski’s, bindingen, stokken en een op maat gemaakte tas voor €1.499,95. The Voyager skitas is 's werelds meest compacte skitas, met de maat 100cm x 26cm x 16cm, speciaal gemaakt om in het vliegtuig mee te mogen. De ski’s zijn ook los verkrijgbaar.

Wie van jullie lijkt het wel wat zo’n opvouwbare ski? Als ik de mogelijkheid krijg wil ik de ski in ieder geval testen!

Gerelateerde weblogs

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hessel1 februari 2021 · 18:20

Voor dat geld koop ik wel een dedicated high end ski en een mooie grote dakkoffer 😄

evr661 februari 2021 · 18:52

@hessel dan kom je te kort voor de stokken hahaha

Edwin van Riel
Hessel1 februari 2021 · 19:09

@evr66 ik heb hier een overcomplete mikadoset staan 😄

evr661 februari 2021 · 19:36

Da’s mooi, die hoef je niet op te vouwen, past in het voorval 😉

Edwin van Riel
Marco-Paul1 februari 2021 · 20:08

@Rogier Die bestaat toch al van Elan?

HarryP1 februari 2021 · 20:12

Waarom is dit niet eerder uitgevonden? Als dit echt werkt, voorzie ik dat over 10 jaar alle ski’s/snowboards zo werken! Lekker eenvoudig de auto inladen en naar de lift lopen (en niet meer die ski’s over de schouder en ronddraaien taferelen).
Mits goed uitgewerkt… vooruitgang!

*bericht bewerkt door HarryP op 01 feb 2021 20:13

Rogierauteur1 februari 2021 · 20:55

@Rogier Die bestaat toch al van Elan?

Marco-Paul op 01 feb 2021 20:08

Als je het blog even doorleest dan zie je dat er al een toerski-vouwski bestond maar dat men nu een piste ski op de markt zet.

Click. Click. Peace
yoguido1 februari 2021 · 21:06

Hehe :-) mooi filmpje dat mij wel overtuigt. Die dingen worden vanzelf goedkoper en dan zijn ze erg handig in het vliegtuig

Auke831 februari 2021 · 21:51

Cool!
Ideaal als je de achterbank vol hebt!

Flinty2 februari 2021 · 07:42

Ik ben mega benieuwd naar de piste kwaliteit!! De ski ziet er top uit en het systeem ziet er ook zeer degelijk uit. Maar zoals hij er op skiet ziet het er wel mega lekker uit…
Een forse prijs maar voor de laaglanders zoals wij zeker een goede optie. Met name als je vaak heen en weer vliegt, heb je de skipas bijboeken er snel uit…
Eerst maar even afwachten of er snel terugroep acties zijn bij langdurig gebruik🤪 maar daar zullen ze vast op getest hebben.

ivarros2 februari 2021 · 10:07

Gaaf! Leuke ontwikkeling die wellicht verder doorzet.

Matthieu2 februari 2021 · 10:22

Vind het fraai spul. Leuk filmpje ook. Hij kan lekker skiën! Mooie achtergrond bij de scene met de pallets!
Ben benieuwd of andere merken gaan volgen waardoor de prijs lager wordt.

*bericht bewerkt door Matthieu op 02 feb 2021 10:27

pfff.... hoe lang nog.....⛷
R_Dolomieten2 februari 2021 · 10:52

Leuke om " nieuwe’’ skies te zien die voor de helft kleiner zijn en zo mee kan nemen in een tas.
Ik zie wel handige mogelijkheden waarin je de kosten van deze ski zo weer terug verdiend.
Even snel een lang weekend naar Innsbruck met het vliegtuig, geen extra kosten voor je eigen skies die je neemt, even lekker skieen, misschien de stad even bezoeken als je daar behoefte aan hebt en weer terug.

Gerben.t.Z2 februari 2021 · 10:53

Haha, ik moest er erg om lachen. Maar geweldige innovatie natuurlijk. Lijkt me ideaal voor short trips, bv met het vliegtuig of de trein.

gustavopinho2 februari 2021 · 11:31

Ik ga vaak naar de Alpen voor een weekend, meestal met de trein (15 uur reizen overnacht met 6 overstappen of zo…), omdat de bagagetoeslag zo duur is. Deze ski’s zijn écht een dream come true! (ik had er lang over nagedacht, zo’n opvouwbare ski, maar dacht niet dat het mogelijk zou zijn)
Ik vraag me af alleen of ze wel meegenomen kunnen worden in een vliegtuig, aangezien de maximale toegestane lengte van een koffer ongeveer 50cm is.

Arnh2 februari 2021 · 11:52

Op zich zou zoiets me zeker interesseren, vnl omdat ik vaker weekendtripjes met de nachttrein wil gaan doen. Mijn ski’s zijn behoorlijk lang (185cm) en passen niet onder de bedden. Ook bij het overstappen is het best wel wat gedoe. Een ski die gewoon aan een rugzak of in een koffer past zou dus enorm handig zijn!

Maar of ik er 1500 euro voor zou neertellen… Hopelijk daalt het nog wat in prijs. :)

Jelmerdezwart2 februari 2021 · 20:37

Kunnen ze niet een iets lichtere en dunne versie maken met vellen eraan om te touren met je snowboard op je rug en dan skietjes in de tas en lekker boardend afdalen :)

robertski2 februari 2021 · 20:46

Aan het opvouwbare snowboard wordt ook al gewerkt…

Skiing: the art of getting cold and going broke while rapidly heading nowhere at great personal risk
evr662 februari 2021 · 21:01

Kunnen ze niet een iets lichtere en dunne versie maken met vellen eraan om te touren met je snowboard op je rug en dan skietjes in de tas en lekker boardend afdalen :)

Jelmerdezwart op 02 feb 2021 20:37

Heel lang geleden deden we dat ongeveer op die manier met kinderskis. Was genoeg om mee omhoog te lopen. Reepje van soort vellen er onder zoals bij langlaufskis en gaan.

Edwin van Riel
Martin71822 februari 2021 · 21:26

Leuk voor specifieke doelgroepen, maar niet voor mij. Alles wat vouwbaar/verstelbaar is, is gevoeliger voor speling. En hoe meer toeters en bellen, hoe meer er stuk kan.
Hier passen ski’s van 180 cm gewoon in de auto. Geen dakkoffer nodig dus.

Plaats een reactie